Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikkelin taidemuseon ensi vuoden näyttelyissä on esillä koiria ja energian olemus – kuvitustriennale järjestetään jo 13. kerran

Mikkelin taidemuseon vuoden 2023 näyttelyohjelma on valmis.

Näyttelyvuoden aloittaa 10. helmikuuta valokuvataiteilija Perttu Saksa.

Saksan Dark Atlas -valokuvasarja yhdistelee dokumentaarisia valokuvia, asetelmia ja abstrakteja teoksia. Saksa pohtii energiaa ja sen olemusta yhteiskunnan rakenteellisena osana ja paikantaa sen fyysiseksi elementiksi ihmisen tasolla.

Öljy ja bensiini ovat Saksan kuvissa konkreettinen aihe, samoin kuin riippuvuutemme fossiilisiin polttoaineisiin ja niistä aiheutuviin ongelmiin. Näyttelyn yhteydessä on esillä ja myynnissä Saksan tänä vuonna ilmestynyt kirja Dark Atlas.

Dark Atlas-näyttely on avoinna 10.2.–21.5.

Taidemuseon kesänäyttely on kolmivuosittain toistuva Mikkelin kuvitustriennale.

Mikkelin 13. kuvitustriennale esittelee nykykuvituksen laaja-alaisuutta ja monipuolisia käyttömahdollisuuksia.

Triennale toteutetaan kilpailuna, jossa kuvitusten aihe, toteutustapa ja -tekniikka on vapaa. Kaikki teokset on julkaistu viimeisen kolmen vuoden aikana. Työt näyttelyyn valitsee viisihenkinen jury.

Näyttelyn kansainvälinen vieras on norjalaiskuvittaja Mari Kanstad Johnsen.

Mikkelin 13. kuvitustriennale on avoinna 10.6.-24.9.

Näyttelyvuoden päättää kiertonäyttely Überhund – Taiteen kiehtovat Koirat. Näyttely esittelee monipuolisesti koiraa ja sen eri rooleja kuvataiteessa viimeisen 150 vuoden aikana.

Perinteisesti koiran rooli taiteessa on liittynyt turvaan, uskollisuuteen ja kumppanuuteen. Siihen on liitetty sentimentaalisuuden ja suloisuuden määreet. Näyttely avaa perinteisten koiraan liitettyjen teemojen lisäksi koiran poliittista roolia ja jalostuseettisiä kipukohtia sekä tutkii koiran materiaalisuuta.

Taidehistorioitsija, FM Sonja Hämäläisen ideoima ja Salon taidemuseon johtajan Susanna Luojuksen kuratoima kiertonäyttely on toteutettu yhteistyössä Salon, Kouvolan, Jyväskylän, Mikkelin ja Kuopion taidemuseoiden kanssa. Teoksia on lainassa suomalaisista julkisista kokoelmista, museoista, gallerioista, säätiöistä ja yksityisiltä omistajilta.

Näyttely on laajin Suomessa koskaan nähty koiria esittävän taiteen kokonaisuus. Näyttelyyn liittyy myös runsaasti kuvitettu julkaisu, joka tuo esille taustoja ja näkökulmia koirista kuvataiteessa

Überhund – taiteen kiehtovat koirat on avoinna 13.10.-28.1.2024.