Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jouluna ei saa riidellä eikä olla ilkeä, muistuttaa joulupukki – Korvatunturilla valmistaudutaan täyttä häkää pian starttaavalle pukin maailmankiertueelle

Mitä joulupukille kuuluu?

– Kiitos kysymästä, oikein hyvää kuuluu. Pientä kiirettä on tietysti tähän vuodenaikaan, mutta se on ihan normaalia. Ei tässä oikein osaisi ollakaan jos ei tekemistä olisi!

Onko kaikki hyvin Korvatunturilla kolmea päivää ennen jouluaattoa?

– Kaikki on oikein mainiosti. Tontutkin ovat olleet terveinä, kun on muistettu ottaa rokotukset ja pitää turvavälit.

– Lahjat ovat jo valmiina ja nyt on vielä menossa sellainen viimeisten päivien pakettirumba. Kyllä siinä paperia ja nauhaa menee, että saadaan kaikki lahjat kauniisiin kääreisiin.

Onko Petteri-porolla jo kovasti menohaluja?

– Voi kyllä! Se tietää, että kohta on se vuoden paras päivä kun lähdetään pitkälle reissulle, kauas maailmalle. Siellä se pilttuussaan nyt lepäilee ja tankkaa itseensä Korvatunturin erikoisjäkälää, jotta matka sujuisi.

Moni jännittää joulupukkia. Jännittääkö joulupukki itse aattoiltaa?

– Sellainen pieni ja mukava odotuksen kutina kuuluu asiaan. Siitä tietää, että kohta mennään. Mutta sitten kun reki lähtee liikkeelle, ei jännitä enää yhtään. Tätä hommaa on sentään tullut tehtyä jo 578 vuotta!

Mikä on mukavinta joulupukin työssä?

Mikkeliläiset ovat keskimäärin oikein kilttejä.

– Se on se, kun saa viedä iloista ja lämmintä joulun sanomaa kaikkialle maailmaan. Ilo lasten silmissä on aina yhtä mukavaa katsella. Siihen ei kyllästy koskaan!

Kuinka ihmeessä ehdit vierailla aattoiltana kaikkien lasten luona?

– Joulupukilla on maailman paras poro, Petteri, johtamassa rekivaljakkoa. Se tietää minne mennään ja millaista vauhtia pitää missäkin vaiheessa pitää. Kaikki eivät tätä tiedäkään, mutta kun Petteri pistää ison vaihteen silmään, silloin mennään aikavyöhykkeeltä toiselle melkoista poimuajon haipakkaa!

Entä miten ihmeessä muistat lasten nimet ja tiedät heistä niin paljon?

– Minulla on täällä Korvatunturilla sellainen valtavan iso muistikirja, johon minä merkitsen kaikkien lasten nimet ja muut tärkeät asiat. Lisäksi tontut auttavat minua ja kiertävät katselemassa ja tiedustelemassa. Joten jos näit jonkun vilahtavan ikkunan takaa, se oli varmasti yksi minun tonttuapulaisistani!

Mikä on sinun mielestäsi joulun merkitys?

– Joulu on rauhan, ystävyyden, ilon ja yhdessäolon juhla. Pukki toivoo kaikesta sydämestään, että kaikki ihmiset muistaisivat tämän ja antaisivat jouluna läheisilleen iloa, lämpöä ja läsnäoloa. Se on kaikkein paras lahja.

Mistä tulee joulumieli?

– Joulumieli tulee rauhoittumisesta. Siitä, kun katsoo kynttilän liekkiä, lämmittävää takkatulta, lapsen leikkimistä, pikkulintujen lyhteellä käymistä, kauniisti koristeltua kuusta tai lumista talvimaisemaa. Jouluna pitää keskittyä kauniisiin, pieniin asioihin ja arvostaa niitä.

Entä mikä voi pilata joulun?

– Jouluna ei saa riidellä eikä olla toiselle ilkeä. Lapsilla pitää olla turvallinen ja hyvä mieli jouluna. Aikuisten pitää muistaa se, että lasten joulua ei saa pilata alkoholin kanssa läträämällä!

Saako joulupukki itse lahjoja?

– Kyllä minä aina jotakin pientä jouluna saan. Perinteisesti olen aina saanut lämpöiset villasukat, kun näin vanhana alkaa joskus jo vähän varpaita paleltaa. Mutta pukille paras lahja on se, kun saa olla viemässä iloa muille ihmisille!

Mitä teet kun aaton kierros on ohi ja pääset takaisin Korvatunturille?

– Annan Petterille ja muille poroille ruokaa, pyyhin ja suin ja peittelen porot ja kiitän heitä turvallisesta ja nopeasta matkasta. Sitten syön ison annoksen joulupuuroa, juon kuumaa mehua ja ruoan päälle menen Korvatunturin saunaan, jonka Joulumuori on minulle valmiiksi lämmittänyt. Siellä minä olen hetken ihan hiljaa ja ajattelen rauhallisia ja mukavia asioita.

Jos saisit muuttaa yhden asian maailmassa, mikä se olisi?

– Joulupukki lopettaisi välittömästi sotimisen. Joulu on rauhan juhla ja rauhassa meidän pitäisi elää aina.

Ovatko mikkeliläiset olleet kilttejä tänä vuonna?

– Kyllä mikkeliläiset ovat keskimäärin oikein kilttejä. Mutta se Joulupukin pitää sanoa Mikkelin päättäjille, että lopettakaa nyt hyvät ihmiset ne keskinäiset kähinät ja kuhinat ja keskittykää siihen, että teette yksissä tuumin kaupungistanne onnellisen ja menestyvän. Niin mekin täällä Korvatunturilla teemme.

Joulupukin terveiset Mikkelin Kaupunkilehden lukijoille!

– Rakastakaa ja arvostakaa lähimmäisiänne ja pitäkää heistä hyvää huolta. Arvostakaa sitä mitä teillä on ja olkaa onnellisia siitä. Auttakaa heitä, jotka tarvitsevat apua. Rauhoittukaa ja hiljentykää, koska se antaa voimaa ja uskoa tulevaisuuteen. Oikein hyvää ja lämminhenkistä joulua!