Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Löytöeläintalon kuulumisia | Ramona-kissan pieni joulutarina

Olipa kerran pieni mustavalkoinen kissaneiti Ramona, joka oli vaeltanut yksin ulkona jo pidemmän aikaa.

Päivästä toiseen sen oli varottava, ettei se joudu minkään isomman eläimen saaliiksi. ”Piilossa ei kuitenkaan auta pysytellä koko aikaa, jos maha huutaa tyhjyyttään – jotakin sitä on kissan syötävä”, tuumi Ramona.

”Saaliin nappaaminen vaatii työtä. Välillä saalis ennättää kipittää pakoon ja jäljelle jää vain nälkä. Toisinaan taas joku saalis jää kiinni, mutta sitten nälkä taas palaa.”

Oli viileä ja hämärä marraskuinen päivä, kun pienen kissan nenään kävi yhtäkkiä ruoan tuoksu. Ruoka oli omituisen metalliritilikön ympäröimänä. Hetken aikaa Ramona tutki, mistä ruoan luokse pääsee, kunnes se näki aukon, josta pääsee marssimaan suoraan aterialle. ”NAPS!” kuului kissan takaa.

Ramona säikähti, koska sen takana ollut aukko olikin sulkeutunut. Säikähdyksestä huolimatta kissa päätti syödä ruoan, koska sillä oli kova nälkä.

Ramona oli tyytyväinen, kun se sai mahansa täyteen. Sitten se alkoi ihmetellä, mistä se pääsee ulos, ratkaisua keksimättä.

Hetken kuluttua saapui ihminen, joka nappasi kissan loukkuineen päivineen ja lähti viemään sitä jonnekin. ”Mikä se sellainen loukku on?”, Ramona ihmetteli kuunnellessaan ihmisen puhetta.

Kissa päätyi löytöeläintalolle, jossa se vietiin omaan koppiin. ”Kopissa oli ruokaa, vettä, petipaikka, hiekkalaatikko ja lelujakin vielä!”, Ramona kertoo jälkikäteen.

Ensiksi Ramonaa jännitti kovin vieras paikka, mutta sitten hän alkoi huomata, että oikeastaan sen on aika hyvä olla. ”On lämmintä, ruoka tulee säännöllisesti, puhdasta vettä on saatavilla ja ei nuo ihmiset taidakaan minua saalistaa”, Ramona tuumi.

Siitä ei mennytkään kuin muutama päivä, kun Ramona sai viisi suloisinta pentua. Se oli ollutkin tiineenä jo pari kuukautta.

Ramonalle synnytys ei ollut ensimmäinen kerta. Aiemmat pentueet olivat tosin syntyneet ulos. Ramona ei halua muistella enää tätä aikaa. Nyt se oli onnellinen, että tämä pentue oli turvassa.

Ramona on onnellinen kissaemo, joka pitää mitä parhainta huolta pienistä pennuistaan. Se arvostaa jokaista pienokaistaan ja tietää millaista niistä olisi huolehtia yksin ulkona, varsinkaan nyt lumen tultua. Pennut ovat Ramonan silmäterä. ”Voiko kissa parempaa joululahjaa saadakaan, kuin turvalliset ihmiset, jotka pitävät meistä kaikista huolta? Tämä on minulle joulun ihme.”

Löytöeläintalon seuraava vierailuaika on sunnuntaina 1.1.2023 klo 14-16 Yksityiset kissan/koiranottajille varatut ajat pidetään sovitusti. Osoite: Porrassalmenkatu 69 b. Puhelimella Mesyn väen tavoittaa numerosta 050 547 9054, varmimmin arkisin klo 9-16 ja viikonloppuisin sekä arkipyhinä klo 9 – 17. Sähköpostia voi lähettää osoitteeseen mikkelinesy@gmail.com ja nettisivujen osoite on www.mesy.fi