Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mix Studion ihka ensimmäinen joulunäytös vie katsojat Arabiaan – Aladdin-esitys kokoaa Mikaelin lavalle 130 tanssijaa tulevana lauantaina

Melkein kaikki tuntevat Disneyn klassikkoanimaatio Aladdinin tarinan, mutta tuttukin kertomus saa aivan uudenlaisia sävyjä, kun sen juoni kerrotaan tanssin ja musiikin keinoin.

Tanssijapariskunta Samir ja Cecile Ataein perustama tanssistudio Mix on ollut toiminnassa viiden kuukauden ajan, ja nyt studion ensimmäinen joulunäytös on jo esittämistä vaille valmis.

Ahkerasti harjoiteltu koko perheen tanssinäytös Aladdin esitetään Mikaelissa tulevana lauantaina kello 17 alkaen. Esitys kokoaa lavalle kaikkiaan 130 tanssijaa eli kaikki Mix Studion oppilaat.

Esiintyjien ikähaitari on laaja, aina kolmevuotiaista lapsista aikuisiin. Jokaisella on tanssijalla oma paikkansa Aladdinin tarinan käänteissä.

– Tarina on varmasti monille entuudestaan tuttu, mutta tanssin keinoin siitä saa aivan uudenlaisia elämyksiä. Tästä tulee aivan uskomaton show! lupaa Samir Ataei.

Tanssityylejä esityksessä nähdään useita, aina hip-hopista breakdanceen ja lyyrisestä jazzista lastentanssiin.

Tästä tulee aivan uskomaton show!

Musiikki tulee nauhalta, ja sen miksauksesta vastaa Samir Ataei itse.

– Myös musiikkia kuullaan hyvin monipuolisesti. Mukana on paljon muun muassa itämaisia vaikutteita, Ataei tähdentää.

Tassinäytöksen nimikkoroolissa tanssii Joenna Hokkanen. Muissa päärooleissa tanssivat prinsessa Jasminena Elina Hokkanen, henkenä Henna Pöysä, Abu-apinana Emma Himanen ja Sulttaanina Oona Viskari. Pahiksen eli Jafarin roolissa tanssii Kiia Kuparinen.

Musiikin ja tanssitaiteen lisäksi tarjolla on pukuloistoa.

– Olemme saaneet esitykseen puolet asuista kulttuurikeskus Vekkulan pukukokoelmasta. Asut ovat mahtavan upeita, Ataei hehkuttaa.

Joulunäytöksen aihe päätettiin jo varhain syksyllä, ja siihen saivat studion oppilaatkin vaikuttaa. Tarkoituksena oli löytää aihe, joka innostaisi mahdollisimman monia.

– Oppilaat toivoivat jotain hieman erilaista aihetta joulunätökseen, ja erilainen Aladdin todellakin on, Ataei naurahtaa ja lisää samaa hengenvetoon, että tanssistudion oppilaat ovat harjoitelleet näytöksen koreografioita motivoituneina.

– Meillä on ollut todella hauskaa työstäessämme tätä esitystä. Kaikessa tekemisessämme näkyy, että me emme ole vain tanssiporukka, me olemme yhtä perhettä.

Ataei toivoo, että studion oppilaiden ja opettajien yhteishenki välittyy myös yleisölle.

– Haluamme näyttää, että miten hieno, taitava ja monipuolinen porukka meillä oikeasti on. Kun esiintyjät ovat omistautuneita, motivoituneita ja uskaltavat heittäytyä, niin kyllä nämä asiat varmasti välittyvät myös katsomoon, Ataei uskoo.

Näytöksen kesto on noin 80 minuuttia. Ataei lupaa, että nähtävää ja elämyksiä on tarjolla niin perheen pienimmille kuin aikuisillekin katsojille.

– Tämä esitys on suunniteltu koko perheelle, ihan vauvasta vaariin.

Mix Studion joulunäytös Aladdin konsertti- ja kongressitalo Mikaelissa lauantaina 17.12. kello 17. Pääsylippu maksaa 14,90 euroa ja alle 7-vuotiailta lapsilta 10 euroa. Kaikista pienimmät lapset pääsevät sylipaikalle maksutta. Liput ennakkoon osoitteesta www.lippu.fi tai ovelta tuntia ennen näytöksen alkua.