Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Olli Jokinen ja Teemu Laasanen saivat Pro Mikkeli -mitalit – Jukurien päävalmentaja ja Mikkelin musiikkijuhlien festivaalijohtaja ovat luoneet Mikkelille myönteistä mainekuvaa kaupungin rajojen ulkopuolellakin

Vuoden 2022 Pro Mikkeli -mitalit on myönnetty Mikkelin Jukurien liigajoukkueen valmentaja Olli Jokiselle ja Mikkelin musiikkijuhlien festivaalijohtaja Teemu Laasaselle.

Mitalinsaajat julkistettiin itsenäisyyspäivänä 6. joulukuuta, Mikkelin kaupungin itsenäisyyspäivän juhlassa. Tänä vuonna kaupunginhallitus päätti jakaa kaksi mitalia.

Olli Jokinen valmensi Mikkelin Jukurit ensimmäisen kerran Liigan pudotuspeleihin keväällä 2022.

– Jokinen on vaikuttanut myönteisesti paikkakunnan ilmapiiriin ja tuonut Mikkeliin voittamisen kulttuuria. Jukurien menestys on kehittänyt mikkeliläistä ammattiurheilua, sitouttanut yhteisöä sekä antanut Mikkelille valtakunnallisesti positiivista näkyvyyttä, todetaan palkitsemisperusteluissa.

Jukurit on 43-vuotiaalle Jokiselle ensimmäinen liigatason valmennuspesti. Hän jatkaa Jukureissa myös kaudella 2023-24.

Kuopiossa syntynyt Jokinen teki mittavan pelaajauran Suomessa ja ulkomailla. Hän pelasi NHL-liigassa 1 231 runkosarjaottelua ja teki niissä 321 maalia ja sai 429 syöttöpistettä. SM-liigassa Jokinen pelasi KalPa:ssa ja HIFK:ssa.

Suomen jääkiekkomaajoukkueessa Jokinen saavutti kaksi olympiapronssia ja yhden olympiahopean, toisen sijan vuoden 2004 maailmancupissa sekä kolme MM-pronssia ja -hopeaa. Jääkiekon nuorten maailmanmestaruuden Jokinen voitti vuonna 1998.

Jokinen on aiemmin valittu myös vuoden positiivisimmaksi mikkeliläiseksi.

Teemu Laasanen on kehittänyt Mikkelin Musiikkijuhlia rohkeasti ja määrätietoisesti.

– Laasanen on työllään vahvistanut mielikuvaa kulttuurikaupunki Mikkelistä. Pitkäaikainen sopimus London Philharmonia Orchestran kanssa on osoitus festivaalin onnistumisesta koronapandemian jälkeen.

– Epävakaisista ajoista huolimatta Musiikkijuhlat on onnistunut luomaan uutta toivoa ja tarjoamaan yleisölle ikimuistoisia elämyksiä, perusteluissa sanotaan.

Teemu Laasanen on toiminut Mikkelin musiikkijuhlien festivaalijohtajana marraskuusta 2018 lähtien. Sitä ennen hän toimi opettajana Mikkelin musiikkiopistossa.

Laasanen joutui pistämään Mikkelin musiikkijuhlien ohjelmiston pikavauhdilla uusiksi, kun Venäjän Ukrainaa vastaan aloittama hyökkäyssota pakotti musiikkijuhlat lopettamaan pitkäaikaisen yhteistyön pietarilaisen Mariinski-teatterin ja Kremlin hallintoa tukevan kapellimestari Valeri Gergijevin kanssa.

Laasanen neuvotteli sopimuksen London Philharmonian ja sen ylikapellimestari Santtu-Matias Rouvalin kanssa. Lontoolaisten konsertit Mikkelissä otettiin vastaan ihastuksella ja yhteistyö jatkuu tulevinakin vuosina.

Mikkelin kaupunki on vuodesta 1983 lähtien myöntänyt Pro Mikkeli -mitalin henkilölle, joka kotipaikastaan riippumatta on toiminut merkittävästi Mikkelin kaupungin hyväksi ja tehnyt kaupunkia tunnetuksi.