Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikkelissä konsertoidaan taas hyvän asian puolesta – Suosittu Joulun rauhaa -konsertti kuullaan tänä vuonna kahdessa Mikkelin kirkossa

Mikkelissä pääsee tänäkin jouluna tekemään hyväntekeväisyyttä samalla kun hankkii itselleen musiikkielämyksiä ja joulumieltä.

Jo perinteeksi muodostunut hyväntekeväisyyskonsertti Joulun rauhaa järjestään joulukuussa kahdessa Mikkelin kirkossa sekä Puumalassa.

Joulun rauhaa -konserttien ohjelmassa on sekä perinteisiä että uudempia joululauluja, konsertin esiintyjien omina sovituksina.

Mikkelin Pitäjänkirkossa konsertti järjestetään tulevana maanantaina 5. joulukuuta. Ristiinan kirkossa konsertoidaan puolestaan ensi viikon keskiviikkona.

Konsertin solisteina laulavat tuttuun tapaan muusikko Elisa de Boer ja näyttelijänä tunnettu Tuuli Anikari.

Orkesterissa soittaa ristiinalaisesta Dyecrest-metalliyhtyeestä tuttuja nimiä, kuten kitaristi Matti Pasanen, basisti Jukka Matilainen, rumpali Niko Takala sekä kosketinsoittaja Pirkka Ohlis, jolla on tämän vuoden konsertissa myös laulusolistin osuuksia .

Mukana ovat myös akustista kitaraa konsertissa soittava Pasi Möller sekä viulisti Pia Kontio.

Konsertin ääni- ja valotuotanto on Janne Pajarisen hyppysissä.

Olemme pyrkineet saamaan mukaan hieman uudenlaista lähestymistä sovitusten kautta.

Koska orkesterissa on vahva raskaan musiikin edustus, on luontevaa, että konsertissa kuullaan myös asteen rockimpia tempoja ja tyminöitä.

Mukana on sellaisiakin kappaleita, joita ei välttämättä heti mielletä joulukonsertissa esitettäväksi. Odotettavissa on niin sanotusti jokaiselle jotakin.

– Olemme pyrkineet saamaan myös perinteisimpiin joululauluihin hieman uudenlaista lähestymistä sovitusten kautta. Ihan Raskasta joulua -konsertin linjalle emme kuitenkaan ole lähteneet, mutta kyllä mukana on myös rock-sävyjä, naurahtaa de Boer.

– Edellisvuosien konserteista olemme saaneet paljon hyvää palautetta esimerkiksi kappalevalinnoista, niiden sovituksista ja konsertin tunnelmasta, Anikari sanoo.

Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnan järjestämiä Joulun rauhaa -konsertteja on pidetty samalla kokoonpanolla Mikkelissä vuodesta 2017 lähtien. Välillä mukana ollut vaihtuvia solisteja ja juontajia.

Koronavuonna 2020, jolloin livekonserttia ei yleisörajoitusten vuoksi pystytty pitämään, järjestettiin konsertti striimattuna.

– Joulun rauhaa -konsertista on kasvanut todella suosittu tapahtuma.Kuulijoita on ollut konserteissa satoja. Itsellenikin on jäänyt konserteista älyttömän hyvä fiilis, de Boer sanoo.

– On myös mukavaa, että meistä bändin jäsenistä on tullut keskenään todella hyviä ystäviä. On ollut ilo tutustua ja tehdä musiikkia yhdessä, Anikari sanoo hymyillen.

Varsinaisia pääsylippuja ei ole, vaan katsojat voivat halutessaan osallistua hyväntekeväisyyteen maksamalla kymmenen euron hintaisen ohjelmamaksun. Konserttia voi mennä seuraamaan myös täysin ilmaiseksi.

– Haluamme mahdollistaa konserttielämyksen ihan jokaiselle. Sen takia myös maksu on vapaaehtoinen, de Boer selittää.

Aikaisempina vuosina konsertista saatu hyväntekeväisyyspotti on ollut merkittävä. Anikari ja de Boer laskeskelevat, että parhaimpana vuotena 2019 konsertti tuotti yli 3200 euroa. Se kertoo siitä, että mikkeliläisillä on halua auttaa ja tehdä hyvää.

– On ollut ilo huomata, miten hienosti ihmiset ovat lähteneet mukaan. Monille konsertista on tullut jo jouluperinne, de Boer iloitsee Anikarin kompatessa.

Esiintyjät eivät peri konserteista minkäänlaista palkkiota.

– Meidän porukka tekee tätä täysin vapaaehtoistyönä, rakkaudesta musiikkiin ja halusta auttaa ja tehdä hyvää, sanoo Anikari.

– Siitä tulee niin hyvä mieli, kun tietää olevansa avuksi, de Boer hymyilee.

Joulun rauhaa -konsertti soi 5.12. Mikkelin Pitäjänkirkossa, 7.12. Ristiinan kirkossa ja 11.12. Puumalan kirkossa. Konsertit alkavat kello 18. Vapaaehtoinen ohjelmamaksu 10 euroa.