Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sairaanhoitajasta tuli kristallipuodin kauppias – Annina Mustosen piskuisen putiikin ykköstuotteita ovat erilaiset voimakivet, kristallit ja yksisarvistavarat

Sateenkaarijaspis, amatsoniitti, akvamariini, krysopraasi tai lumihiutaleobsidiaani. Tai miltäpä kuulostaisi hempeän vaaleanpunainen rodokrosiitti? Se on esittelytekstin mukaan rakkauden energian kivi, jonka pitäisi auttaa löytämään enemmän iloa ja rakkautta elämästä.

Jos itselleen sopivan voimakiven valitseminen tuottaa päänvaivaa, voi neuvoa kysäistä Annina Mustoselta.

Hän on avannut Mikkelin keskustaan osoitteeseen Vuorikatu 5 uuden kivijalkakaupan, jonka tarjonta koostuu erilaisista kristalleista ja kivistä sekä niistä tehdyistä koruista ja sisustustuotteista.

Lisäksi myynnissä on esimerkiksi tarot-kortteja, suitsukkeita ja erityisesti lapsiasiakkaille suunnattuja yksisarvisaiheisia tuotteita.

– Mieheni tytär on kova yksisarvisfani, ja jotenkin se innostus ja mielenkiinto tarttui myös minuun. Nyt voin jo sanoa, että fanitan itsekin yksisarvisia, Mustonen nauraa.

Lempeyden virta -niminen putiikki avasi ovensa Kirkkopuiston laidalla muutama viikko sitten. Kivijalkapuoti on jatkoa verkkokaupalle, jonka Mustonen perusti tämän vuoden helmikuussa.

Asiakkaita on riittänyt Mustosen mukaan sekä kivijalassa että verkkokaupassa kohtalaisen hyvin, etenkin kun otetaan huomioon, että kyseessä on uusi yritys, jonka tarjonta pitää sisällään sellaisiakin tuotteita, joita monet saattavat vierastaa.

Voin jo sanoa, että fanitan yksisarvisia.

– Ehkä sanat hengellisyys, voima ja energia voivat laittaa miettimään, että mistähän nyt on oikein kyse. Toisaalta taas kivet ja kristallit ovat kasvattaneet suosiotaan etenkin nuorten keskuudessa. On alettu nähdä, että kivissä voi olla oikeasti voimaa, Mustosen uskoo.

Jos oman voimakiven hankkiminen tuntuu ajatuksena kummalliselta, voi kiviä ostaa ihan vain koristeeksikin. Upeassa väriloistossaan kivet toimivat aivan hyvin sisustusesineinä.

– Kivet ja kristallit ovat todella kauniita myös koruina. Olen valmistanut myyntiin muun muassa kivistä tehtyjä hiuspantoja.

Mustonen tekee itse myös muita myynnissä olevia tuotteita, muun muassa aurinkosieppareita.

– Näitä olen valmistanut jo jonkin aikaa. Omassa kodissa aurinkosieppareita on ripustettuna jokaiseen ikkunaan. Niistä tulee upeita sateenkaarenvärisiä valojuovia ympäri huonetta, Mustonen selittää esitellessään kauniina säikehtivää esinettä.

Lempeyden virran tarjonnassa on myös erilaisia henkisiä hoitoja, kuten intuitiivista energiahoitoa sekä korteilla tehtäviä tulkintoja. Niihin Mustonen on saanut koulutuksen.

– Lisäksi alan lähiaikoina järjestää erilaisia teemailtoja, joissa käydään läpi esimerkiksi kivien voimauttavia vaikutuksia. Myös työpajatoimintaa on suunnitteilla, niissä voisimme valmistaa muun muassa aurinkosieppareita, Mustonen visioi.

Haukivuorella asuva Mustonen kertoo, että oma kristallipuoti on hänelle haaveiden täyttymys – asia, jonka hän on alitajunnassaan halunnut toteuttaa jo vuosien ajan.

– Työskentelin todella pitkään sairaanhoitajana, mutta tiesin sisälläni, että halusin tehdä jotakin muuta. Reilu vuosi sitten elämäni kääntyi aivan uuteen suuntaan. Silloin ymmärsin tämän olevan minut juttuni, hän avaa yrityksensä syntytaustoja.

Kivet ja kristallit ovat kiehtoneet Mustosta niin kauan kuin hän muistaa.

– Ne ovat olleet harrastukseni jo todella pitkään. Suomestakin löytyy uskomattoman upeita kiviä. Tarkoituksenani onkin ottaa valikoimiin myös kotimaisia kiviä.

Mustonen toivoo liikkeensä tuottavan asiakkaille sitä samanlaista hyvän olon tunnetta, jota se hänelle itselleen tuottaa.

–Olen onnellinen, jos kauppani saa asiakkaan iloiseksi. Tämä voisi olla sellainen hyvän mielen kauppa. Ja tänne voi tulla ihan vain juttelemaankin, mitään ei ole pakko ostaa, hän vinkkaa.