Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sodan ja rauhan keskus Muistille merkittävä lahjoitus – "Muisti on niille, joita sodan historia kiinnostaa, ja erityisesti niille, joita se ei kiinnosta"

Lähitapiola Savo-Karjala on lahjoittanut 10 000 euroa Mikkeliin perustetulle Sodan ja rauhan keskus Muistille

Lahjoitus auttaa vakiinnuttamaan kesällä 2021 perustetun Muistin toimintaa. Sodan vaikutuksiin ja historiaan tutustuminen on entistä tärkeämpää Euroopan muuttuneen tilanteen takia.

– Näinä aikoina sodan vaikutusten ja historian tunteminen on entistä tärkeämpää. Siksi halusimme olla mukana tukemassa Muistin toimintaa, Lähitapiola Savo-Karjalan toimitusjohtaja Asko Lammela sanoo.

Mikkeli on toiminut kaikkien itsenäisyyden ajan sotien aikana puolustusvoimien päämajan sijoituspaikkana.

– On arvokasta, että Muisti on perustettu juuri Mikkeliin, vieläpä vanhaan päämajarakennukseen. Muisti on myös yksi kaupungin merkittävimmistä matkailukohteista, Lammela perustelee Muistin tukemista.

Lahjoituksen saaja on Sodan ja rauhan keskus Muistin tukisäätiö sr. Tukisäätiö ja Mikkelin kaupunki omistavat yhdessä Muistin toiminnasta vastaavan yleishyödyllisen osakeyhtiön.

Vuonna 2018 Lähitapiola-ryhmä osallistui Muistin perustamiseen 30 000 eurolla.

Sodan ja rauhan keskus Muisti on ainutlaatuinen tiedekeskus, joka kertoo sodan vaikutuksista viimeisintä teknologiaa hyödyntäen. Muisti avattiin Mikkelissä 4.6.2021.

Pyrimme tällä hetkellä vakiinnuttamaan toimintaa ja vahvistamaan säätiön pääomaa. Yksityisten lahjoitusten saaminen on tässä todella tärkeää, ja kiitämme lämpimästi Lähitapiola Savo-Karjalaa lahjoituksesta, sanoo tukisäätiön asiamies ja Muistin sisältöjohtaja Pia Puntanen.

– Muistin tukisäätiö on verottajan verovapaiden rahalahjoitusten saajien listalla, mikä tarkoittaa, että yritys voi vähentää verotuksessa meille antamansa summan. Yleishyödyllisenä toimijana säätiö voi ottaa vastaan testamentteja ja muita rahalahjoituksia, Puntanen jatkaa.

Muistin näyttelyt kertovat sodasta monesta näkökulmasta. Kävijä pääsee esimerkiksi keskelle taistelua VR-lasien avulla ja eläytyy eri ihmisten sotakokemuksiin Tarinat-näyttely osiossa. Yhdessä Päämajamuseon kanssa näyttelytilaa on yli tuhat neliötä ja näyttelykohteita lähes viisitoista.

– Muisti on niille, joita sodan historia kiinnostaa, ja erityisesti niille, joita se ei kiinnosta, Puntanen selventää. Venäjän hyökkäys Ukrainaan on tuonut näyttelyymme syvyyttä ja historian tapahtumat ovat muuttuneet ajankohtaisiksi.