Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaupungin kivijalat | Jo käynti oikeassa lelukaupassa voi olla pienelle lapselle elämys – Leikin Lahjan hyllyt notkuvat lasten toiveleluista

Mikään ei ole hienompaa kuin nähdä se riemu ja onni lapsen kasvoilla, kun hän löytää hyllystä kauan haaveleimansa lelun, sanoo Tiina Tanttari.

Tanttari on päässyt kuluneen kahden vuoden aikana näkemään lukemattomia iloisia hetkiä lelukauppa Leikin lahjan yrittäjänä.

– Lasten kohtaamiset ja heidän ilonsa näkeminen ovat työni tähtihetkiä, ihan ehdottomasti. Siksi tätä haluaa tehdä, Tanttari hymyilee.

Hänen mukaansa lelukauppias ei vain myy leluja, vaan asiakkaille on tarjottava elämyksiä.

– Tavoitteenani on, että täällä olisi aitoa lelukaupan tunnelmaa, sellaista iloista ja värikästä. Haluan tarjota elämyksiä niin lapsille kuin aikuisillekin.

Mikkelin keskustassa Savilahdenkadulla sijaitsevan Leikin Lahjan hyllyt notkuvat tähän aikaan vuodesta leluista ja peleistä, jotka ovat lasten toivelistan kärkipäässä. Joulu on jo oven takana, ja se näkyy myös lelukaupan tarjonnassa. Tulevan joulun ensimmäiset toivelelut ovat jo saapuneet ja lisää tulee koko ajan.

– Erityisesti interaktiiviset lelut ovat lasten mieleen, tietenkään perinteisiä nukkeja ja autoja unohtamatta, Tanttari tietää.

Hän tilaa uusia tuotteita aina senhetkisten lelutrendien mukaan ja kuuntelee herkällä korvalla myös lasten ja vanhempien toiveita.

Haluan tuoda iloa lasten elämään.

– Aika iso osa valikoimasta muodostuu toiveleluista. Nyt hittejä ovat jo viime joululta tutut Squishmallows-pehmot, Brion junaradat, Ryhmä Hau -tuotteet sekä esimerkiksi erilaiset robottilelut, Tanttari vinkkaa.

Lokakuussa 2020 perustettu lelukauppa on Mikkelissä ainoa laatuaan.

Tarjontaan kuuluu kattavasti leluja, joiden kohderyhmä on aina vauvaikäisistä yli 10-vuotiaisiin lapsiin. Lisäksi myynnissä on tuotteita myös aikuisempaan makuun, kuten pienoismalleja, palapelejä ja lautapelejä.

Ajatus lelukaupan perustamisesta Mikkelin keskustaan heräsi Tanttarin mielessä jo vuoden 2017 lopulla, kun kauppakeskus Akselissa toiminut BR-lelukauppa sulki ovensa. Mikkeli jäi muutamaksi vuodeksi ilman liikettä, joka keskittyisi yksinomaan lelujen myyntiin.

– Ajattelin, että täytyyhän Mikkelissä lelukauppa olla. Marketeista löytyy kyllä leluja, mutta jos haluaa yhtään erikoisempaa, niin kyllä silloin kannattaa suunnata erikoisliikkeeseen, Tanttari neuvoo.

Tanttari myöntää, että kilpailu lelubisneksessä on kovaa.

Mikkelissä lelukaupan kivijalka pärjää hänen mukaansa ennen kaikkea tarjoamalla hyvää ja paikallista palvelua.

Myös valikoiman on oltava monipuolinen ja uniikki. Hyllyssä täytyy olla paljon sellaisia tuotteita, joita ei välttämättä muualta kaupungista saa.

Leikin Lahjalla on myös verkkokauppa.

– Verkkokauppa on tällä alalla oikeastaan välttämätön, mutta edelleen suurin osa myynnistä tapahtuu täällä kivijalassa.

– Kaikki eivät kuitenkaan syystä tai toisesta pääse asioimaan suoraan liikkeessä, jonka vuoksi verkkokauppa on hyvä olla olemassa. Leikin Lahjalla on paljon vakioasiakkaita myös muualta päin Suomea, Tanttari kertoo.

Tanttari pyörittää kauppaa omin hartiavoimin. Kiireapulaisia ei ole tarkoitus palkata tänäkään jouluna.

– Ei minulle ole mikään ongelma pyörittää kauppaa yksin kiireisinäkään aikoina. Tykkään siitä, että on vähän hulinaa, hän nauraa.

Tanttari sanookin tekevänsä työtään täydellä sydämellä.

– Minä rakastan lapsia ja leluja. Haluan tuoda iloa lasten elämään. Iloinen ja tyytyväinen lapsi tekee minutkin iloiseksi, hän päättää.

Kaupungin kivijalat -juttusarjassa esitellään paikallisten kivijalkaliikkeiden toimintaa.