Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Joulu alkaa Vekkulasta – Sunnuntaina ensi-iltansa saavassa nukketeatteriesityksessä pohditaan, mistä oikea joulutunnelma syntyy

Lapsille joulunalusajan ohjelmaa etsivän kannattaa suunnatta Mikkelin Tuppuralaan Aurakadulle. Siellä sijaitseva Lasten kulttuurikeskus Vekkula on perinteiseen tapaan somistettu vertaansa vailla olevaksi joulumaailmaksi, joka vetoaa sekä lapsiin että aikuisiin.

Hyvä tilaisuus Vekkulassa vierailulle on esimerkiksi tulevana sunnuntaina, kun siellä järjestään perinteikäs ja kaikille avoin joulunavaustapahtuma.

Viiden euron hintaisella lipulla pääsee näkemään myös nukketeatteria. Vekkulan jokavuotinen nukkesatu saa ensi-iltansa tuttuun tapaan joulunavauksen yhteydessä.

– Nukketeatterilla on ollut vahva rooli Vekkulan jouluohjelmistossa jo yli 20 vuotta eli talon perustamisesta saakka. Joulunäytelmät ovat olleet aina todella suosittuja, ja penkkirivit ovat olleet täynnä, iloitsee Vekkulan perustaja, ohjaaja-näyttelijä Tarja Pyhähuhta.

Mikäli odotukset käyvät toteen, saavat nukketeatterin näyttelijät esiintyä jälleen täpötäydelle katsomolle. Vekkulan katsomoon mahtuu noin 60 henkeä, ja joulunäytelmästä järjestetään tänä vuonna vain kolme avointa esitystä.

Viimeinen yleisölle avoin esitys on tiistaina 29. marraskuuta. Sen jälkeen Vekkulan väki lähtee näytelmän kanssa kaksiviikkoiselle joulukiertueelle paikallisiin päiväkoteihin ja palvelutaloihin.

– Monille saattaa tulla yllätyksenä, että esityksiä on tänä vuonna poikkeuksellisen vähän. Toivottavasti mikkeliläiset lapsiperheet kiiruhtaisivat Vekkulaan aistimaan joulutunnelmaa ja nauttimaan nukketeatterista, Pyhähuhta toivoo.

Tänä vuonna tarjolla on vain kolme avointa esitystä.

Tämän joulun nukketeatterinäytelmä Aarre etsii joulua kertoo nimensä mukaisesti Aarre-nuken joulutunnelman etsintäreissusta.

Aarre haluaa selvittää, mistä oikea joulutunnelma syntyy ja mitä tunnelman luomiseen tarvitaan.

Pyhähuhdalla on esityksessä kolme roolia. Hänen lisäkseen estradilla ovat Aarre-nuken nukettaja, näyttelijä Tiina Korhonen ja laulaja Pauliina Hintsanen, joka esiintyy Aarteen parhaan ystävän eli Unelma-hahmon roolissa.

Hintsanen, Pyhähuhta ja Korhonen tekivät esityksen käsikirjoituksen ja ohjauksen yhdessä.

Satua kuljettaa jouluinen musiikki, jonka esittämisestä Korhonen ja Hintsanen vastaavat. Kappalelista koostuu pitkälti perinteisistä suomalaisista joululauluista, mutta mukaan mahtuu myös muutama Hintsasen itse säveltämä kappale.

Tarkoituksena on, että katsojat voivat halutessaan lähteä mukaan lauluun.

– Siksi esitykseen on valittu paljon sellaisia lauluja, joita lapset osaavat. Mukana ovat muun muassa Tuiki, tuiki, tähtönen ja Joulupuu on rakennettu, Hintsanen paljastaa.

– Katsojia osallistava teatteri on nykypäivää. Lasten mennessä esitykseen mukaan syntyy ihan omanlainen tunnelma – koskettava ja ainutlaatuinen, Pyhähuhta tunnelmoi.

Vekkulan joulunavausta vietetään 27. marraskuuta kello 15 alkaen. Nukkesatu esitetään heti tapahtuman alussa.

Sen jälkeen lapset voivat perheineen tutustua vapaasti Vekkulan teatteripukujen valikoimaan ja myös sovitella asuja ylleen. Valinnanvaraa on, sillä Vekkulan pukukokoelmassa on noin 800 erilaista asukokonaisuutta.

Vekkulan oma kahvio palvelee asiakkaita tapahtuman ajan.

Kulttuurikeskuksen joulunalusajan kalenteri pitää sisällään muutakin ohjelmaa.

Esimerkiksi joulukuun 8. päivä Vekkulan tiloissa järjestetään yhteistyössä Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnan ja Tuppurala-seuran kanssa Kauneimmat joululaulut -yhteislaulutapahtuma.

Tilaisuus alkaa kello 18, ja siihen toivotetaan tervetulleiksi kaikki joululaulujen ystävät.

Aarre etsii joulua -esitykset Lasten kulttuurikeskus Vekkulassa: 27.11. kello 15, 28.11. kello 18 ja 29.11. kello 18. Liput maksavat osallistujaa kohden 5 euroa, ja niitä voi varata ennakkoon laittamalla sähköpostia osoitteeseen kulttuurikeskusvekkula@gmail.com tai soittamalla numeroon 0405335811.