Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Padel X avasi Kalevankankaalla – matalan kynnyksen mailapeli kasvaa Mikkelissä vahvasti

Suomen suurin kotimainen padel-ketju Padel X Oy on avannut uuden padelkeskuksen Mikkelin Kalevankankaalle.

Ketju on vuokrannut Sports Invest Finland Oy:ltä Play Areenan tilat ja remontoinut sinne seitsemän kansainvälisen World Padel Tour -tason padel-kenttää. Niistä kolmessa on kilpakenttävaatimusten edellyttämät olosuhteet.

Sports Invest Finland Oy:n hallituksen puheenjohtaja Markus Pohjonen on tyytyväinen.

– Nyt Mikkelissä on Sport Forumin kanssa samassa kiinteistössä useimpien keskeisten mailapelien harrastusmahdollisuudet.

Padel X:n perustaja ja yhtiön toimitusjohtaja Iivari Lappalainen kertoo Mikkelin valikoituneen ”mahtavana urheilukaupunkina” uusimman padelkeskuksen paikaksi.

Laji on myös hauska ja sosiaalinen.

– Laji on vielä kasvuvaiheessa Mikkelissä. Odotamme monien uusien ihmisten pian ihastuvan lajiin samalla tavalla kuin muilla paikkakunnilla, joissa ketjumme toimii.

– Tulemme järjestämään myös useita avoimia tapahtumia, jossa kaupunkilaiset pääsevät kokeilemaan lajia opastetusti.

– Toteutamme myös monenlaisia hauskoja yhteisöllisiä tapahtumia viikoittain. Niissä on helppo tavata uusia ihmisiä ja löytää oman tasoista peliseuraa.

Padel on Lappalaisen mukaan merkittävästi helpompi laji aloittaa ja oppia kuin muut mailapelit.

– Aiempaa mailapeli- tai urheilutaustaa ei tarvita ja lajiin pääsee heti kiinni. Onnistumisen kokemuksia tulee jo ensimmäisten pelien aikana.

– Laji on myös hauska ja sosiaalinen. Liikuntaa tulee harrastettua huomaamatta.

Padel on Lappalaisen mielestä myös yksi tasa-arvoisimmista urheilumuodoista. Lajia voivat pelata tasaväkisesti nuoret ja vanhemmat sekä naiset ja miehet.

– Pelatessani padelia ensi kertaa vuonna 2020 rakastuin välittömästi. Helppous, hauskuus, sosiaalisuus ja tasaväkisyys tekivät vaikutuksen. Voimalla ja fysiikalla ei ole samanlaista merkitystä padelissa kuin monissa muissa lajeissa.

Liikunta ja hyvinvointi ovat Lappalaiselle pitkään lähellä sydäntä.

– Selkäleikkausten jälkeen monet lajit ovat väistyneet harrastuksistani. Padelia voin harrastaa päivittäin.

Padel X Oy on viime ja tämän vuoden aikana käynnistänyt kymmenen padelkeskusta ympäri Suomen.