Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikkelille palkinto liikenneturvallisuudesta - kuolonkolareilta on vältytty kaupunkiliikenteessä jo yhdeksän vuotta

Mikkelin kaupunki on palkittu kansainvälisellä Dekra Vision Zero Award -palkinnolla.

Johtavan kansainvälisen asiantuntijaorganisaation liikenneturvallisuusasiantuntijat nostivat palkinnon arvoiseksi sen, ettei Mikkelin kaupunkiliikenteessä ole sattunut yhtäkään liikennekuolemaa yhdeksään peräkkäiseen vuoteen, vuosina 2012–2020.

Dekra jakoi palkinnon kuudetta kertaa vuosittaisessa vastaanotossa Belgian Brysselissä.

Mikkelin maankäyttöjohtaja Topiantti Äikäs otti palkinnon vastaan Dekran toimitusjohtajalta Stan Zurkiewicziltä.

Dekran asiantuntijat arvioivat jatkuvasti uusimpia saatavilla olevia liikenneonnettomuustilastoja.

Dekran oma interaktiivinen kartta listaa 26 maan osalta yli 50 000 asukkaan kaupungit, jotka ovat saavuttaneet vähintään yhden vuoden aikana nollan liikennekuoleman tavoitteen vuodesta 2009 lähtien.

– Mikkelissä olemme työskennelleet liikenneturvallisuuden eteen jo vuosia.

– Mikkeli on tavallinen, keskikokoinen suomalainen kaupunki, jossa jalankulkijoiden, pyöräilijöiden, autojen ja muun liikenteen tarpeet huomioidaan tasapuolisesti kaupunkisuunnittelussa ja -kehityksessä.

– Tämä on konkreettinen palkinto pitkäkestoisesta tavoitteesta, jonka eteen olemme tehneet töitä, Äikäs sanoo.

Dekran tavoitteena on kannustaa yhä useampaa kaupunkia nollatavoitteeseen liikennekuolemissa.

– Palkintomme saajat ja monet kaupungit ympäri maailmaa osoittavat kerta toisensa jälkeen, että ”Vision Zero” on mahdollista, sanoo Dekran toimitusjohtaja Stan Zurkiewicz.

– Noin 1200 kaupunkia on saavuttanut liikennekuolemissa nollatavoitteen vähintään yhdessä vuodessa, moni on onnistunut siinä usean vuoden aikana. Tosiasia kuitenkin on, että yksikin liikenteessä kuollut ihminen on liikaa.

Suomessa Mikkeli on yksi 18 kaupungista, jotka ovat saavuttaneet nollakuoleman tavoitteen vähintään yhdessä vuodessa vuodesta 2009 lähtien.

Mikkeli on myös ainoa suomalaiskaupunki, jossa on nyt yhteensä kymmenen nollavuotta. Dekra yrityksenä saapui Suomen katsastusmarkkinoille lokakuussa 2021. Yksi Dekran katsastusasemista sijaitsee Mikkelissä.

Dekra perustettiin vuonna 1925 Berliinissä nimellä Deutscher Kraftfahrzeug-Überwachungs-Verein e.V.