Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikkelin joulunavaus vietetään lauantaina – pistä tonttulakki päähän niin ajat bussilla ilmaiseksi

Mikkeli siirtyy oikein virallisesti joulunaikaan juuri ennen ensimmäistä adventtisunnuntaita. Mikkelin joulunavaus järjestetään torilla lauantaina 26. marraskuuta.

Tapahtuma alkaa perinteisin menoin kello 10 aamupäivällä. Silloin starttaa joulukulkue Tuomiokirkon portailta ja matkaa Hallituskatua ja Maaherrankatua pitkin torille.

Varsinainen joulunavausohjelma alkaa torin lavalla kello 10.30. Ohjelmassa ovat Mikkelin kaupungin, Mikke ry:n sekä Lions Clubin joulutervehdykset, mutta ääneen pääsee myös päivän ja koko joulunajan itseoikeutettu päähenkilö.

– Joulupukki on tietysti paikalla tervehtimässä sekä lapsia että aikuisia. Joulupukillakin on nyt iloista kerrottavaa, kun hänkin pääsee koronavuosien jälkeen takaisin tavalliseen työtahtiinsa. Kiirettä varmaan hänelläkin riittää, sanoo Mikkelin joulunavauksen järjestävän tapahtumatuotanto Hillittömän Henna Huuhka.

Joulupukki on tietysti paikalla tervehtimässä sekä lapsia että aikuisia.

Mikkelin keskusta pukeutuu myös jouluasuun lauantaina.

– Joulunavauksen yhteydessä syttyvät keskustan jouluvalot täydessä komeudessaan. Samoin valot sytytetään torille tuotuun komeaan joulukuuseen, Huuhka sanoo.

Torilla tapahtuu muutenkin kaikenlaista jouluista. Kaverikoirat ovat paikalla kaikkien koiranystävien rapsuteltavina ja torikauppiaatkin ovat paikalla joulutunnelmissa.

– Meidän ihanat torikauppiaamme ovat tietysti paikalla ja mukana on myös muita kauppiaita, joilla on tarjolla kaikenlaista kaunista ja hyvää lahjatavaraa ja syötävää. Torilta saa oikein hyviä lahjavinkkejäkin, vinkkaa Huuhka.

Keskustassa ollaan muutenkin joulutunnelmissa, myös torin alueen ulkopuolella.

– Monissa keskustan liikkeissä on erilaisia lahjavinkkejä ja -tarjouksia, saattaapa joissakin olla pientä tarjoiluakin ja esimerkiksi pieniä alennuksia tonttulakki päässä ostoksille tuleville. Nyt siis kannattaa kierrellä keskustan kaupoissa katsomassa, mitä tarjottavaa niillä on, Huuhka kannustaa.

Keskustaan pääsykin helpottuu joulumielisillä, sillä lauantaina 26.11. Mikkelin paikallisliikenteen busseissa voi matkustaa maksutta tonttulakki päässään.

Mikkelin joulutori avautuu 14. joulukuuta vanhalla tutulla paikallaan torilla. Joulutori on avoinna aatonaattoon eli 23. joulukuuta saakka.