Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hopen joulukeräykset tuovat jälleen apua Mikkelin lapsiperheille – Jouluruokakasseja on tarkoitus kerätä ainakin sata ja joulukuuset lahjapalloineen tulevat Akseliin ja Prismaan

Joulukuun lähestyessä ovat myös Hope Mikkeli ry:n perinteiset joulukeräykset taas ajankohtaisia. Ruokakassikeräys on ollut käynnissä jo reilun viikon ja marraskuun viimeisenä lauantaina alkaa myös joululahjakeräys, jossa voi toteuttaa lasten ja nuorten joululahjatoiveita.

Hope Mikkelin ja Mikkelin Prisman yhteinen ruokakassikeräys pyrkii siihen, että sen tuella saataisiin jouluruokaa mahdollisimman monelle vähävaraiselle tai kriisin kohdanneelle lapsiperheelle.

Keräykseen voi osallistua Prisman kassoilla ja infopisteessä.

– Keräykseen osallistuminen on erittäin helppoa. Oman avustuksensa voi antaa lahjoittamalla kymmenen, 30, 50 tai sata euroa keräykseen, ohjeistaa Hope Mikkelin tiiminvetäjä Ulla Jurvanen.

Vaikka lahjoitussummat vaihtelevat, saavat kaikki tarvitsevat samankokoisen ja -sisältöisen ruokakassin perinteisine jouluruokineen.

– Potti kerätään yhteen ja summalla ostetaan niin monta ruokakassia kuin mahdollista, Jurvanen sanoo.

Ruokakassien keräys kattaa toteutuessaan vain osan Hope ry:n asiakasperheistä. Myös Hopessa on nähty, että erilainen avuntarve kasvaa koko ajan.

– Koronan vaikutukset, Ukrainan sota seurauksineen ja monien hintojen sekä kustannusten jatkuva nousu tuo yhä useamman lapsiperheen tilanteeseen, jossa apua tarvitaan.

– Ruoka-apua kysytään aina vain enemmän. Samoin lasten harrastusmaksuihin kysytään paljon tukea, kun perheen talous tiukkenee, Jurvanen kertoo.

Hope ry:n asiakasperheeksi voi hakea täyttämällä ”Kaipaan apua” -lomake yhdistyksen nettisivuilla. Sieltä löytyvät ohjeet, miten toimia.

– Perheiden pitää olla itse aktiivisia ja ilmoittaa avun tarpeestaan, korostaa Jurvanen.

Hope ry toimii 20 paikkakunnalla. Mikkeliin sen toi vuonna 2013 Petra Turunen, joka on edelleen toinen paikallisista tiiminvetäjistä.

Yhdistys toimii täysin vapaaehtoispohjalta. Mukana on ympäri vuoden noin 15 vapaaehtoista erilaisissa tehtävissä. Joulunajan tehtävissä vapaaehtoisia on enemmän.

Vapaaehtoisia tarvittaisiin lisääkin.

– Meillä on kaikenikäisiä ihmisiä vapaaehtoisina ja apukäsiä tarvitaan aina lisää. Erityisesti miehiä otettaisi mielellään mukaan toimintaan, sillä tällä hetkellä meillä on vain yksi mies mukana tekemässä tätä arvokasta vapaaehtoistyötä, Jurvanen kertoo.

Vapaaehtoista työvoimaa tarvitaan paitsi joulusesonkina, myös ympäri vuoden. Hope ry:llä on Launialassa tukikohta, josta asiakkaaksi rekisteröityneet lapsiperheet voivat asioida sovitusti.

– Nettisivuiltamme löytyy ohjeita siitä, kuinka pääsee toimintaan mukaan vapaaehtoiseksi, lahjoittajaksi tai asiakasperheeksi.

– Otamme Launialassa vastaan lahjoitustavaroita yksityisiltä lahjoittajilta ja yrityksiltä eteenpäin jaettavaksi.

– Otamme lapsiperheille sopivia vaatteita ja kenkiä, leluja, kodintavaroita, lakanoita, pyyhkeitä, urheiluvälineitä ja niin edelleen. Lahjoitettavien tuotteiden on oltava puhtaita, ehjiä ja ajan- ja sesongin mukaisia; sellaisia vaatteita ja tuotteita, joita voisit itsekin käyttää, kiteyttää Jurvanen.

Perinteinen tonttupaja kauppakeskus Akselissa sekä joulupallokeräys on toinen merkittävä osa Hope Mikkelin joulukampanjaa. Tonttupaja Akselin 2. kerroksessa avataan lauantaina 26. marraskuuta ja samalla käynnistyy joulupallokampanja Prismassa.

– Joulupallokeräys on jokaiselle helppo tapa auttaa. Akselin tonttupajan edessä, Prisman infopisteen tuntumassa sekä LadyLinen ja HeWennan toimipisteissä Mikkelissä sijaitsevat joulukuuset, joissa roikkuu joulupalloihin kirjoitettuina lasten ja nuorten lahjatoiveita. Myös Ristiinasta ja Haukivuorelta voi löytää Hopen toivekuusia.

– Kuusesta voi ottaa pallon, käydä ostamassa siinä toivotun lahjan ja tuoda sen joko tonttupajaan tai Prisman infopisteeseen.

– Jos joulupallosta ei löydy sopivaa toivetta, aina voi tuoda pipoja, villasukkia, lapasia, meikkejä ja hygieniatuotteita, elokuvalippuja tai jouluherkkuja. Niitä tarvitaan ja toivotaan perheissä aina, Jurvanen ohjeistaa.

Joulupallokeräys ja ruokakassikeräys jatkuvat 22.12. saakka.