Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Villieläinhoitolassa tapahtunutta | Loukkuun jäänyt lumikko pääsi takaisin hiirijahtiin

Villieläinhoitolan syksy on sujunut kohtalaisen rauhallisesti. Potilaita kuitenkin tulee ja vapautuu säännölliseen tahtiin.

Yleisin hoitoontulosyy linnuilla on viime aikoina ollut ikkunaan törmääminen. Törmäyksessä lintu saa helposti aivotärähdyksen, joka yleensä paranee muutamien päivien kuluessa linnun viettäessä aikaa hämärässä ja hiljaisessa paikassa.

Tikat vammautuvat yleensä vaikeammin ikkunaan törmätessään, koska niiden lentovauhti on kova.

Otavasta haimme hoitoon myyräloukkuun jääneen lumikon.

Lumikko oli todella stressaantunut ja shokissa loukkuun jouduttuaan, ja ensimmäisinä hoitopäivinä sille ei maistunut ruoka lainkaan.

Vähitellen lumikko piristyi ja kiinnostui tarjotusta ruoasta ja vedestä.

Aluksi ruokalistalla oli lihasuikaleita, ja kun lumikko innostui syömään niitä, sille tarjottiin myös luonnollista ruokaa eli pakastehiiri. Hiiri oli lähes lumikon kokoinen, mutta muutamassa päivässä koko hiiri oli kadonnut lumikon vatsaan.

Lumikko toipui koettelemuksestaan hyvin, ja se vapautettiin hyville hiirimaille. Aluksi lumikko ei halunnut lähteä vapauteen lämpimästä tossusta, jossa se asusteli hoidon aikana.

Lumikko sai harkita asiaa yön yli ja seuraavana aamuna se olikin jo kadonnut hiirijahtiin.

Löytöeläintalon vierailuajat ovat parittomien viikkojen sunnuntaina klo 14-16. Yksityiset kissan/koiranottajille varatut ajat pidetään sovitusti. Osoite: Porrassalmenkatu 69 b. Puhelimella Mesyn väen tavoittaa numerosta 050 547 9054, varmimmin arkisin klo 9-16 ja viikonloppuisin sekä arkipyhinä klo 9 – 17. Sähköpostia voi lähettää osoitteeseen mikkelinesy@gmail.com ja nettisivujen osoite on www.mesy.fi.