Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Oma kauneushoitola on Arina Stolyarovan toteutunut unelma – Uusi mikkeliläinen kauneusstudio Best Style syntyi yrittäjän intohimosta kauneuteen sekä halusta auttaa ja työllistää sotaa paenneita ukrainalaisia

Kolea ja harmaa marraskuun päivä kääntyy vaivihkaa aurinkoisemmaksi, kun astuu sisään uuden mikkeliläisen kauneushoitolan ovesta.

Ilmassa leijailee tuoreen kahvin ja hiustuotteiden tuoksu. Radiosta soivat listahitit, ja hoitohuoneiden ovien takaa korviin kantautuu hersyvää naurua ja iloista puheensorinaa.

– Meillä on täällä aina vauhdikas ja iloinen tunnelma. Joskus pitää ihan sanoa, että ollaanpas vähän hiljempaa, nauraa yrittäjä Arina Stolyarova.

Stolyarovan yritys Best Style on Mikkelin keskustassa sijaitseva kauneusstudio, jossa on tarjolla melkein jokaiselle jotakin.

– Voisi sanoa, että tämä on täyden palvelun talo, Stolyarova naurahtaa ja lisää, että palveluita on tarkoitus kehittää ja tuoda lisää vastakin.

Best Stylen tarjoamien palveluiden lista on se verran pitkä, että Stolyarova tyytyy luettelemaan niistä vain kysytyimmät.

– Tarjolla on muun muassa ripsien ja kulmien kestovärjäyksiä ja laminointia, parturi-kampaamon palveluita, sokerointia, jalkahierontaa ja monia erilaisia kynsipalveluita, hän listaa.

Myös tekijöitä on paljon. Hoitolassa työskentelee parhaimmillaan viisi henkeä kerrallaan.

– Meillä on täällä töissä vaikituisena kaksi sotaa paennutta ukrainalaista, hiusvärjääjä Irina ja kynsiteknikko Veronika. Lisäksi täällä työskentelevät mikkeliläinen parturi-kampaaja Sanna sekä Ukrainaista kotoisin oleva Katja, joka tekee meille vielä toistaiseksi vain satunnaisia vuoroja.

Myös Stolyarovan 15-vuotias tytär Karina on toisinaan apuna. Hän tekee ripsienpidennyksiä.

– Koska meillä on vakituisena vain yksi suomea äidinkielenään puhuva työntekijä, täytyy myöntää, että välillä on ollut kielimuuriongelmia. Kaikkea voi kyllä oppia, suomeakin, sanoo Stolyarova selkeällä suomella.

Hän on syntyisin Venäjän Karjalasta, mutta asunut Suomessa jo lähestulkoon 20 vuotta.

Oma kauneushoitola Mikkelin keskustassa on Stolyarovan toteutunut unelma.

Hän on haalinut itselleen vuosien mittaan lukuisia kauneusalan koulutuksia ja pyörittänyt vuodesta 2019 kauneuspistettä Ristiinassa.

Hän kertoo suhtautuvansa kauneudenhoitoon intohimoisesti ja rakkaudella.

– Tämäntasoinen ja useita ihmisiä työllistävä kauneushoitola on ollut haaveissani niin kauan kuin muistan. Nyt studion perustamiseen tuli sopiva aika ja paikka.

Alkujaan Stolyarovan oli tarkoitus perustaa hoitola, joka työllistäisi suomalaisia kauneusalan ammattilaisia. Sitten tuli Ukrainan sota, joka sai Stolyarovan pohtimaan asiaa uudestaan.

– Tahdoin auttaa. Yhteensä täällä on ollut töissä kuusi ukrainalaista, mutta kolme heistä on jo jatkanut matkaansa, hän kertoo.

Kaikki lähti siitä, kun Stolyarova tutustui sattumalta Veronika Chalaan, joka oli paennut perheineen sotaa Suomeen. Stolyarova oli kuullut, että Chala oli työskennellyt Ukrainassa jo useamman vuoden kynsiteknikkona.

– Asiat loksahtivat paikoilleen – Veronika tarvitsi töitä Suomesta, ja minulla oli haave uudesta kauneusstudiosta.

– Veronika teki ison työn Suomeen kotiutumisen kanssa. Tuleminen uuteen maahan, jossa ei ole mitään tuttua ja turvallista, on valtava shokki, Stolyarova muistuttaa ja lisää, että lopputulema on ollut kaiken vaivan arvoista.

– Meistä on tullut todella hyvä tiimi. Olemme kaikki täällä studiolla hyviä kavereita keskenämme. Olen siitä kiitollinen.

Best Style perustettiin virallisesti tämän vuoden alussa, mutta kunnolla työt päästiin aloittamaan vasta alkukesällä.

Kesä oli myös Stolyarovan mukaan kauneusstudiolla varsin kiireistä aikaa. Asiakkaita tuli niin sanotusti ovista ja ikkunoista.

Syksy on ollut toisenlainen.

– Kesällä varauksia ja asiakkaita oli niin paljon, että emme meinanneet ehtiä kaikkea. Viime aikoina on ollut paljon hiljaisempaa.

Kysyttäessä, että millaisena Stolyarova näkee studionsa tulevaisuuden, hän menee mietteliääksi. Tulevaisuudessa on monta kohtaa, jotka ovat vielä hämärän peitossa.

Hän toivoo, että saisi jatkaa työskentelyä kauneushoitolan nykyisen väen kanssa myös sodan loputtua Ukrainassa.

– Ketkä täällä jatkavat työtään sen jälkeen, se jää nähtäväksi. Olen iloinen siitä, että ukrainalaisista työntekijöistäni ainakin Veronika on kertonut haluavansa jäädä Suomeen pysyvästi.

Stolyarova myöntää olevansa huolissaan myös alan kovasta kilpailusta.

– Olen kuitenkin toiveikas. Uskon, että me pärjäämme kilpailussa kovalla ja laadukkaalla työllä sekä hyvällä asiakaspalvelulla. Tahtoa ja uskoa kyllä löytyy, hän vakuuttaa.

Best Stylen liike sijaitsee osoitteessa Savilahdenkatu 5–7. Käynti liikkeeseen tapahtuu rakennuksen yläpihan kautta.

– Tänne on hieman hankala löytää, mutta toisaalta nämä tilat ovat meille muuten juuri sopivat. Monet muut tilat olivat meille liian kalliita tai sijaitsivat keskustan ulkopuolella.

– Kunhan saamme kasvatettua vakioasiakaskuntaa, ei liikkeen sijainti ole enää ongelma, Stolyarova luottaa.