Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kampparit haluaa palata mitalikantaan – Hyvin harjoitellut joukkue on vahvistunut ja monipuolistunut

Mikkelin Kampparit on lähdössä käynnistyvään jääpallon Bandyliigan kauteen hyvällä mielellä.

– Harjoituskausi on alkanut jo huhtikuun puolella, jatkunut Kalevankankaan jäähallissa ja marraskuun alusta Urpolan tekojäällä.

– Virallista tulostavoitetta emme ole ainakaan vielä asettaneet, mutta ilman muuta viime kauden neljättä sijaa lähdetään parantamaan, päävalmentaja Olli Manninen kertoo.

Harjoittelu ja valmistautuminen ovat sujuneet suotuisasti.

– Pelaajat ovat testien mukaan hyvässä kunnossa, joten se puoli näyttää hyvältä. Toki joukkueessa on muutamia reissumiehiä ja lisäksi neljä pelaajaa on armeijassa ja se on tietysti hieman verottanut yhteisharjoittelua.

– Samoin muutamat loukkaantumiset ovat hieman häirinneet yhteistä tekemistä, mutta näyttää siltä, että kaikki toipilaat saadaan sarjan alkupuolella mukaan. Inttipojistakin kolme pääsee reserviin jo joulukuun puolivälissä.

Kampparit kävi kuukausi sitten Ruotsin Västeråsissa harjoitusturnauksessa, jossa joukkue pääsi vetämään myös ensimmäiset ison jään treenit.

–Tapahtuman tärkein anti oli nähdä, missä oma tekemisemme on nyt, ja mitkä ovat niitä asioita, joita meidän tulee yhdessä eniten työstää.

Marraskuun leudot säät hieman huolestuttavat.

–Leirillä pääsimme myös puhumaan ja keskustelemaan pelaamisestamme, Manninen analysoi.

Joukkue on uudistunut. Joni Maaranen lopetti huikean pelaajauransa. Esu Rytkönen lähti HIFK:hon ja Ville Särkkä Porin Narukerään.

Tulopuolella on kolme erinomaista vahvistusta. Rasmus Kettunen vaihtoi Porvoon Akilleksen vihreän paidan Kampparien mustaan. Kokemusta on myös Ruotsista ja A-maajoukkueesta.

Tuomas Liukkonen ja Joonas Janhunen palasivat kasvattajaseuraansa. Janhunen pelasi edellisen kauden HIFK:ssa ja hänen odotetaan tuovan puolustuspelaamiseen kokemusta ja osaamista kaikille alaviisikon pelipaikoille.

Liukkonen oli viime kaudella mestarijoukkue Veiterän keskeisin pelintekijä ja on A-maajoukkue-ehdokkaana yksi sarjan taitavimmista keskikenttäpelaajista. Aiempaa kokemusta on myös Ruotsin pääsarjasta.

Päävalmentaja näkee Kamppareilla olevan mahdollisuus mennä eteenpäin lähes kaikilla pelin osa-alueilla.

– Uskon, että olemme puolustussuuntaan liikkuvampia ja fyysisempiä ja pallollisessa pelissä osaavampia ja rohkeampia kuin aiemmin.

Erityisesti hän iloitsee omien nuorten pelaajien edistymisistä.

– Nuoret pelaajat ovat taas vähän kokeneempia ja ainakin syksyn harjoitusten perusteella ottaneet hyviä kehitysaskelia.

– Vahvistukset tuovat meille sekä osaamista, liikettä että fyysisyyttä.

Missä Kampparien pitäisi vielä terävöityä?

– On aikaista arvioida, kun pelejä on ollut niin vähän. Pelille ja harjoittelulle täytyy pysyä nöyränä. Laadukas suorittaminen harjoituksissa ja peleissä tuo tuloksen, joka ansaitaan.

Valmennustiimissä jatkavat päävalmentajan kanssa valmentajat Alpo Kaartinen ja Jani Kokko sekä fysiikkavalmentaja Tuula Sviili.

Manninen myöntää, että marraskuun leudot sääolosuhteet hieman huolestuttavat. Varasuunnitelmaa ei ainakaan toistaiseksi ole.

Bandyliigan sarja-avauksessa Kampparit kohtaa Jyväskylän JPS:n 18.11. klo 18.30 Hänskissä.

Joukkueessa 2022-23 omia kasvatteja on 16 eli kaikki paitsi Hauskan veljekset Janne, Tomi ja Valtteri sekä Rasmus Kettunen.

Maalivahdit: Eetu Sviili ja Lasse Korhonen. Kenttäpelaajat: Sami Mikkola, Karo Liimatainen, Severi Noponen, Elmeri Hämäläinen, Leevi Attenberg, Jaakko Järvinen, Aapo Pulkkinen, Topi Saukkonen, Aki Manninen, Veeti Pulkkinen, Santeri Laitinen, Joonas Janhunen, Tuomas Liukkonen, Janne Hauska, Tomi Hauska, Valtteri Hauska, Rasmus Kettunen ja Kimmo Huotelin.