Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Arkistojen päivää vietetään jälleen Elkassa – esillä on Veikko Salmelan kuvia, Ilpo Aallon logoja ja Mikkelin vanhoja puutaloja

Perinteinen arkistojen päivän avointen ovien tapahtuma järjestetään jälleen. Ovet ovat avoinna lauantaina 12. marraskuuta Suomen Elinkeinoelämän keskusarkistossa Kalevankankaalla.

Arkistojen päivä järjestetään pohjoismaisten arkistojen yhteistyönä. Päivän tarkoituksena on saada arkistot ja niiden toiminta kansalaisten tietoisuuteen sekä korostaa arkistojen roolia vapaan pohjoismaisen yhteiskuntamuodon säilyttäjänä ja edistäjänä.

Päivän aikana on tarjolla monenlaisia, informatiivisia ja viihdyttäviä näkökulmia asioista, jotka tavalla tai toisella liittyvät arkistoihin ja elinkeinoelämään.

Mainosmies, graafinen suunnittelija ja palkittu mikkeliläinen luontokuvaaja Ilpo Aalto on myös suunnitellut monia tunnettuja logoja. Aalto puhuu logosuunnittelusta kello 12.00.

Design-arkiston näyttely puolestaan esittelee innovaatioita sekä uudenlaisia luovan ajattelun tuloksena syntyneitä tuotteita ja palveluita eri vuosikymmenten ajalta.

Design-arkiston työpajassa on puolestaan mahdollisuus antaa luovuuden loistaa ja suunnitella uusia keksintöjä.

Kivimies Veikko Salmela (1930–2016) oli myös ahkera valokuvaaja. Salmelan Elkassa oleva kuvakokoelma on nyt ensimmäistä kertaa kokonaisuudessaan esillä. Se sisältää valokuvia Mikkelistä ja mikkeliläisistä.

Arkistojen päivä tarjoaa myös kurkistuksen jälleen uuteen osaan katoavaa Mikkeliä. Parhaillaan purettavan Mikkelin Osuusmeijerin historia on esillä Keskusosuusliike Hankkijan kuva-arkistosta peräisin olevissa kuvissa.

Ohjelmassa on jälleen klassikoksi muodostunut kuvaesitys Mikkelin puutalokortteleista sellaisena kuin ne olivat kesällä 1970.

Esillä on myös pula-aikaa ja energiansäästöä koskevia vanhoja mainoksia ja lehtileikkeitä teemalla tiukkaa on ollut ennenkin.

Samoin näytteillä on kirja-aarteita painotalo Tilgmannin arkistosta

Noin puolen tunnin mittaiset arkistokierrokset järjestetään kello 11 ja 13.

Lisäksi kerrotaan yleisesti arkistoaineiston käyttöön ja hyödyntämiseen liittyvistä asioista sekä erityisesti yritysarkistoaineksen soveltuvuudesta sukututkimukseen.

Esillä myös Memory Campus -yhteistyöverkosto sekä käynnissä olevat kehittämishankkeet.

Arkistojen päivän tapahtuma Elkassa lauantaina 12.11. kello 10—14 osoitteessa Tutkijantie 7 (kääntyminen Raviradantieltä). Tarjolla on myös kahvia, teetä, mehua ja pullaa.