Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikke ry:n alasajo sai lopullisen sinetin – Kaupungin kutistunut kumppanuussopimus vei yhdistykseltä taloudelliset toimintaedellytykset

Mikkelin keskustan kehittämisyhdistys Mikke ry lopettaa toimintansa.

Päätös yhdistyksen purkamisesta tehtiin Mikke ry:n vuosikokouksessa. Purkamista esitti yhdistyksen hallitus ja esitys hyväksyttiin yksimielisesti.

Yhdistyksen selvitystoimet tehdään joulu-tammikuun vaihteessa. Lopullinen purkaminen tapahtuu tammikuussa 2023.

Yhdistyksen purkamisen taustat löytyvät yhdistyksen taloudesta. Mikke ry:n toiminta on rahoitettu Mikkelin kaupungin ja yhdistyksen välisellä kumppanuussopimuksella. Sopimuksen arvoa viime vuosina alennettu toistuvasti, mikä on vienyt käytännössä mahdollisuudet toiminnan pyörittämiselle.

– Viimeinen niitti yhdistyksen toiminnan pyörittämiselle oli Mikkelin kaupunginhallituksen kesäkuussa voimaan tullut päätös kumppanuussopimuksen arvon pudottamisesta 40 prosentilla, ennakkoon tiedossa olleen ja muita kumppaneita koskeneen kymmenen prosentin sijaan kuluvalle vuodelle, todetaan yhdistyksen tiedotteessa.

Tänä vuonna toteutetaan vielä joulun avaus jajoulutori.

Viimeisin kumppanuussopimuksen arvon alentaminen pudotti Mikken saaman rahoituksen 50 000 eurosta 30 000 euroon.

– Mikke ry:n hallitus on pyrkinyt löytämään keväästä lähtien vaihtoehtoa yhdistyksen toiminnan jatkamiselle. On selvitetty eri vaihtoehtoja niin Mikkelin kaupungin kuin Mikkelin kehitysyhtiön edustajien kanssa. Toteuttamiskelpoista vaihtoehtoa ei valitettavasti kuitenkaan löydetty, tiedotteessa sanotaan.

Mikke ry on toiminut lähes koko vuoden ajan hallituksen jäsenten oman työnsä ohella tehdyin toimin, sen jälkeen kun toiminnanjohtaja Kati Häkkinen irtisanoutui tehtävästään.

Yhdistys ei ole perinyt jäsenyrityksiltään jäsenmaksuja tänä vuonna, koska se ei ole kyennyt tuottamaan käytännössä minkäänlaisia palveluja.

– Jotta yhdistyksen voimassa olevien sääntöjen edellyttämä toiminnanjohtaja pystyttäisiin palkkamaan jäsenmaksuilla suoraan, tulisi vuosittainen jäsenmaksun suuruus olla jopa 1.600 euroa jäsentä kohti. Tämä olisi monelle jäsenyrittäjälle kohtuuttoman iso maksu, tiedotteessa linjataan.

Mikke ry käynnistettiin vuonna 1999 yhdistyksen hallituksessa edelleen toimivan Anne Issakaisen aloitteesta.

Yhdistyksen toiminnanjohtajina ovat ennen Häkkistä toimineet Mari Syväoja, Janne Viitamies ja Tiina Maczulskij.

Tänä vuonna toteutetaan vielä Mikkelin kaupungin kanssa tätä vuotta koskevan kumppanuussopimuksen mukaisesti joulun avaus ja joulutori.

Molemmat joulun ajat tapahtumat tuottaa ostopalveluna Tapahtumatuotanto Hillittömän yrittäjä Henna Huuhka. Vuosikokouksen päätöksen mukaisesti yhdistyksen loput varat käytetään joulun tapahtumiin.

Kivijalkakauppiaiden edunvalvonnasta ja keskustan yleisestä kehittämisestä vastaavaksi jatkossa on yhtenä vaihtoehtona eri keskusteluissa noussut esiin Mikkelin Yrittäjät, tiedotteessa sanotaan.