Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikkeliläiset ystävykset toteuttivat unelmansa ja perustivat ekokampaamon

Kun takana on 17 vuotta ystävyyttä, yli kymmenen vuoden historia työkavereina sekä yhteinen unelma omasta kampaamosta, on pelkästään luontevaa perustaa kimpassa yritys.

Siihen tulokseen tulivat mikkeliläiset parturi-kampaajat Mari Räsänen ja Susanna Turunen, jotka pyörittävät nyt Mikkelin keskustan tuntumassa uutta ekologista parturikampaamoa, Ekokampaamo Salvieta.

Räsänen ja Turunen ovat kumpikin koulutettuja ekokampaajia. He hakeutuivat lisäkoulutukseen kaksi vuotta sitten, kun tunsivat kaipaavansa jotain uutta työhönsä.

Samalla pitkään muhinut ajatus yhteisestä yrityksestä alkoi saada kunnolla tuulta purjeisiin.

– Tajusimme, että nyt jos koskaan on meidän aikamme. Tarjolla oli loistava markkinarako. Olemmekin tiettävästi ainut ekokampaamo Mikkelissä, yrittäjät taustoittavat.

Rattaat pyörähtivät vauhdilla käyntiin, ja sopiva liiketilakin löytyi nopeasti. Tila remontoitiin lattiasta kattoon vastamaan parturikampaamon tarpeita.

Ekokampaamo Salvie avasi ovensa elokuussa osoitteessa Maaherrankatu 48.

– Suosimme luonnonmateriaaleja ja kierrätystuotteita, ja halusimme sen näkyvän myös liikkeemme sisustuksessa. Olemme lopputulokseen enemmän kuin tyytyväisiä.

Räsänen ja Turunen kuvailevat liikettään uuden ajan parturi-kampaamoksi, jossa työtä tehdään sekä ekologisilla että synteettisillä tuotteilla.

Meillä on paljon vakioasiakkaita, joista olemme todella kiitollisia.

Asiakas saa valita, haluaako hän hiuksiaan käsiteltävän luonnonkosmetiikalla vai perinteisillä hiustuotteilla.

– Emme ole luopuneet synteettisistä tuotteista kokonaan, sillä niillekin on tilauksensa, Turunen kertoo.

Hiusten värjääminen ekologisesti tarkoittaa sitä, että hius värjätään luonnonmukaisilla kasviväreillä.

Kasvivärit koostuvat nimensä mukaisesti kasveista, eivätkä ne sisällä synteettistä hapetetta tai kemiallisia yhdisteitä. Sekoitteet voivat sisältää muun muassa punajuurta, kurkumaa tai kamomillaa.

– Kasvivärit vahvistavat ja hoitavat hiusta. Ne kestävät hiuksessa pitkään, ja lisäksi kasviväreissä on aivan uskomaton kiilto, Räsänen täsmentää.

Kasvivärjääminen on hieman kalliimpaa palvelua kuin synteettinen hiustenvärjäys.

Korkeampi hinta selittyy sillä, että siinä työhön käytettävä aika on synteettisiin väreihin verrattuna selkeästi pidempi. Kasvivärit vaativat enemmän aikaa vaikuttaakseen.

– Toisaalta värjäysväliä voidaan pidentää kasviväreillä, koska ne haalistuvat pikku hiljaa luonnollisesti pois. Tällöin ei jää näkyvää tyvikasvua, Räsänen tarkentaa.

Hiusväriä pystytään muuttamaan kasvivärien avulla melkein mihin suuntaan vain. Hiusten vaalentaminen niillä ei ole kuitenkaan mahdollista.

Ekologisempi ja hellävaraisempi vaihtoehto vaalentamiseen on savivaalennus.

– Savivaalennuksella hiuksiin saadaan 1–3 asteen vaalennus, mutta suuremmissa vaalennusmuutoksissa täytyy ottaa käyttöön synteettiset vaalennusaineet. Suosimme kotimaisia tuotteita liikkeessämme, Turunen kertoo.

Salviessa on tarjolla paljon muitakin ekologisia palveluja kasvivärjäyksen ja savivaalennuksen lisäksi.

Niitä ovat muun muassa intialainen päähieronta, yrteillä, savella ja merilevällä tehtävät hiuspohjan hoidot sekä energisoiva hiustenleikkaus.

Energisoiva leikkaus poikkeaa perinteisestä siinä, että hiusten kasvusuuntia, pyörteitä tai jakauksia ei muunnella. Hiukset kuivuvat käsittelyn aikana luonnolliseen muotoonsa kampaamalla, eikä hiuksia ohenneta leikkauksen aikana.

– Energisoiva hiustenleikkaus on hemmotteluhoito, jossa tarkoituksena on hoitaa sekä hiusta, hiuspohjaa että mieltä, yrittäjät ammentavat.

Turunen ja Räsänen uskovat, että ekokampaamon palveluiden kysyntä on jatkuvassa kasvussa.

Tietoisuus luonnon kemikaalikuormituksesta lisääntyy koko ajan.

Salvien ensimmäiset kuukaudet ovatkin sujuneet yrittäjien mielestä hyvin.

– Meillä on paljon vakioasiakkaita, joista olemme todella kiitollisia. Nyt aikoja ovat alkaneet varailla myös täysin uudet ihmiset, he iloitsevat.