Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Löytöeläintalon kuulumisia | Eläinten omat reviirit ovat näkymättömät ihmisille

Kaksin aina kaunihimpi vai onko sittenkään?

Monet eläimet ovat laumaeläimiä ja yksin oleminen voi olla näille eläimille inhottavaa, pelottavaa tai ihan vain yksinkertaisesti masentavaa.

Useasti esim. kanit tarvitsevat kaverin ja toiset koiratkin nauttivat koiraseurasta.

Joskus eläin ei syystä tai toisesta halua tai tarvitse lajitoveria saman katon alle asumaan.

Toiset koirat stressaantuvat muiden koirien läsnäolosta tai resurssit kuten tila ovat liian vähäiset useammalle eläimelle.

Eläinten omat reviirit ovat näkymättömät meille ihmisille. Useamman koiran taloudessa voi esim. jokin tetty sänky tai nojatuoli kuulua eläimen mielestä vain hänelle, eikä se päästä siihen muita koiria tai ruokakupista pidetään kiinni kirjaimellisesti kynsin ja hampain.

Mitä enemmän taisteluita eläinten välille näistä resursseista syntyy, sitä ahdistavampi tilanne on eläimelle.

Lemmikin omistajan olisi aina hyvä arvioida pystyykö huomionsa ja aikansa lisäksi tarjoamaan jokaiselle lemmikilleen riittävästi omaa tilaa ja rauhaa.

Toiset eläimet tarvitsevat sitä enemmän kuin toiset ja tätä tarvetta tulisi meidän ihmisten kunnioittaa.

Sosiaalistamisella ja koulutuksella voidaan eläin opettaa sietämään toisia lajitovereita, mutta nämäkään eivät välttämättä poista eläimen perimmäistä tunnetilaa, stressiä siitä, että joku toinen on heidän näkymättömän rajansa väärällä puolella.

Löytöeläintalon seuraava vierailuaika on sunnuntaina 6.11. Yksityiset kissan/koiranottajille varatut ajat pidetään sovitusti. Osoite: Porrassalmenkatu 69 b. Puhelimella Mesyn väen tavoittaa numerosta 050 547 9054, varmimmin arkisin klo 9-16 ja viikonloppuisin sekä arkipyhinä klo 9 – 17. Sähköpostia voi lähettää osoitteeseen mikkelinesy@gmail.com ja nettisivujen osoite on www.mesy.fi