Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eläinrakas Elisa teki harrastuksestaan ammatin – Koiratarvike Haukkula on uusi mikkeliläinen verkkokauppa, jossa myydään nimensä mukaisesti kaikkea tarpeellista koirille

Mikkeliläisillä koiraihmisillä on nyt mahdollisuus shoppailla tarvikkeita ja ruokaa lemmikeilleen paikallisesta verkkokaupasta.

Mikkeliläisen Elisa Sipilän, 36, hiljattain perustama yritys Koiratarvike Haukkula on pelkästään netissä toimiva kauppa, jossa myydään tarvikkeita ja ruokaa sekä harrastus- että kotikoirille.

Tällä hetkellä Haukkulan valikoimassa on noin 400 erilaista tuotetta.

– Myynnissä on tarvikkeita muun muassa näyttely- ja metsästyskoirille sekä palveluskoiraharrastajille. Lisäksi tarjonnassa on välineitä tottelevaisuuskoulutukseen ja koirankasvattajien tarpeisiin. Myös kotikoirille on tarjolla paljon erilaisia tuotteita, luettelee Sipilä.

Sipilä haluaa erottua ketjuliikkeistä, ja siksi hän panostaa omanlaiseen valikoimaan. Myyntiin on tulossa myös Haukkulan omia tuotteita, jotka valmistetaan ylijäämäkankaista yhteistyössä mikkeliläisen verhoomon kanssa.

– Vaikka kyseessä on verkkokauppa, paikallisuus on minulle tärkeää. Haluan myös tukea kiertotaloutta sekä ekologista toimintatapaa ja ajatusmallia, Sipilä kertoo.

Vaikka hintakilpailu ketjuliikkeiden kanssa on kovaa, yrittäjä uskoo yksityisen verkkokaupan ketteryyteen ja asiakaspalveluun.

– Pyrin vastaamaan kysymyksiin nopeasti ja lähettämään paketit viipymättä matkaan. Olen juuri alkanut tarjota paikallisille asiakkaille palvelua, jossa toimitan tuotteet kotioville maksutta muutaman kilometrin säteellä taajamasta.

Sipilä lupaa tuotteilleen laatutakuun. Hän kertoo, että ottaa myyntiin vain itse hyväksi havaitsemiaan tuotteita.

– Ei olisi mitään järkeä myydä tarvikkeita, jotka olisivat huonolaatuisia ja menisivät heti rikki. Minulle on tärkeää, että tuotteet kestävät käyttöä ja aikaa.

Minulle on tärkeää, että tuotteet kestävät käyttöä.

Hän pyrkii pitämään myynnissä mahdollisimman paljon kotimaisia tuotteita, mutta kaikkien tuotteiden kohdalla se ei onnistu.

– Suurin osa tuotteista on eurooppalaisia, mutta lisäksi joitain tuotteita tulee Aasiasta. Brändit olen valikoinut hyvin tarkasti.

Sipilä ei hypännyt uuteen täysin pystymetsästä. Hän omaa pitkän koiraharrastustaustan ja on työskennellyt vuosia verkkokaupassa.

– Kyllä se niin on, että harrastuksesta tuli minulle lopulta työ. Olen miettinyt eläintarvikekaupan perustamista jo pitkään, useita vuosia. Nyt tuli eteen sopiva tilaisuus ja aika, Sipilä taustoittaa.

Sipilän perheen talo on koti myös viidelle koiralle, kaikki niistä ovat rodultaan saksanpaimenkoiria.

– Olen harrastanut saksanpaimenkoiria vuodesta 2008, jolloin ensimmäinen tämän rodun edustaja tuli perheeseen. Alkuun harrastin koirien kanssa hakua ja peltojälkeä, mutta myöhemmin hurahdin suojelukoiratoimintaan.

Eläimet ovat kuuluneet Sipilän elämään aina jollakin tapaa.

– Olen ollut lapsesta saakka erittäin eläinrakas, ja yritys onkin perustettu puhtaasti rakkaudesta koiriin ja koiraurheiluun, Sipilä kertoo.

Monelle mikkeliläiselle koiraihmiselle Sipilä on jo ennestään tuttu. Muun aktiivisen koiraharrastamisen lisäksi hän on myös vetänyt kaupungissa parin vuoden ajan yhdessä puolisonsa kanssa Saksanpaimenkoiraliitto ry:n alaosastoa.

– SPL-Mikkeli ry:n porukasta on tullut meille kuin toinen perhe, hän hymyilee.

Yrittäjyys on ollut Sipilälle jonkinlainen tavoite niin pitkään kuin hän muistaa.

– Toiveeni oli aina löytää joku sellainen juttu, joka kiinnostaa itseäni aidosti – johon voisin suhtautua intohimolla. Koiratarvike Haukkula on juuri sellainen. Ihan kuin ei tekisi työtä ollenkaan.

Vaikka verkkokaupan avaamisesta on kulunut vasta kuukausi, on yrittäjällä jo melko selvät sävelet tulevaisuutta ajatellen.

– Tavoitteena on, että voisin jossakin vaiheessa palkata lisää työvoimaa. Ja tietenkin tarkoituksena on saada verkkokaupan avulla leipä pöytään.

Taustatukea antaa Sipilän toinen yritys, samaan aikaan Haukkulan kanssa perustettu digimarkkinointiyritys Darkesch Design.

– Tässä on vähän back-up plan -ajatusta mukana, mutta ei kuitenkaan siksi, ettenkö uskoisi verkkokaupan pärjäävän, vaan siksi, että uuden yrityksen saattaminen ihmisten tietoon vie aina aikansa, Sipilä perustelee.

Koiratarvike Haukkulalle ei ole ainakaan toistaiseksi tulossa varsinaista kivijalkamyymälää.

Sipilä kuitenkin esittelee mielellään tuotteita asiakkaille myös paikan päällä kotonaan Hietasessa, jossa sijaitsee myös verkkokaupan varasto.

– Myös tilausten noutaminen onnistuu täältä. Toivottavaa olisi, että asiakkaat ilmoittaisivat tulostaan etukäteen, jotta tiedän olla paikalla, Sipilä neuvoo.