Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Erkki Liikanen isännöi kirjallisuusillan Mikaelissa – erikoisvieraana isästään kirjan tehnyt Kalle Holmbergin tytär Anniina

Mikkelin Mikaelissa vietetään ensi tiistaina jälleen perinteistä Rakkaudesta kirjallisuuteen -iltaa. Mukana on joukko suomalaisia eturivin kirjailijoita esittelemässä uutuusteoksiaan.

Iltaa isännöi suurena kirjallisuuden ystävänä ja erittäin ahkerana lukijana tunnettu Suomen Pankin entinen pääjohtaja Erkki Liikanen. Sen järjestävät Suomalainen Kirjakauppa ja Mikaeli.

Mikkelin kirjailijaillassa on mukana myös erikoisvieras, Annina Holmberg. Holmberg on juuri julkaissut isänsä, mikkeliläissyntyisen teatteriohjaaja Kalle Holmbergin elämäntarinan Riivattu ja siunattu - Kalle Holmbergin elämä ja teot.

– Anniina on illan viimeinen haastateltava. Hänen teoksensa on arvokas, tyttären näkökulma. Siitä teoksesta ei puutu mitään, siinä on kaikki, Liikanen ylistää.

Pannaan aluksi vaikka East Virginia soimaan.

Kulttuuri-ilta alkaa kuitenkin musiikilla.

– Ensimmäinen haastateltavani on Antti Heikkinen, jolta on ilmestynyt elämäkertateos Danny - koko show. Pannaan aluksi vaikka East Virginia soimaan ja katsotaan millainen tunnelma saadaan Mikaeliin aikaan, Liikanen naurahtaa.

Liikanen näkee Heikkisen teoksessa luotauksen suomalaiseen viihdebisnekseen ja sen suureen hahmoon, mutta myös laajempia kaaria.

– Se kertoo myös kokonaisesta aikakaudesta, kun Danny nousi suosioon Helsingin Lauttasaaresta ja siitä, millainen Suomi oli silloin. Se on hienoa ajankuvaa, Liikanen sanoo.

Liikasen haastateltavina ovat myös Olli Jalonen, jonka uutuus Stalker-vuodet kertoo siitä, nuori Tampereen yliopiston opiskelija määrätään raportoimaan entisten koulutoveriensa elämästä ja poliittisista asenteista, ajankohtaisen Sodan ja rauhan kronikka- kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan -teoksen kirjoittanut Markus Leikola sekä Heikki Kännö (Ihmishämärä), Iida Rauma (Hävitys), Petra Rautiainen (Meren muisti) ja Vera Vala (Italialainen peli).

– Jalosen kirja kuvaa hyvin taistolaisvuosien poliittista liikehdintää, joka ulottui yliopistomaailmaankin. Leikola puolestaan tuo kronikassaan esille kysymyksen siitä, mihin ja keneen voi luottaa, kun hakee tietoa Ukrainan sodasta. Totuushan on sotien ensimmäinen uhri.

– Rautiaisen teos on oivaltava romaani, joka käsittelee ilmastonmuutoksen vaikutuksia meriin. Vala puolestaan on tehnyt kiinnostavan dekkarin, jonka pääosassa on suomalainen Salla Kotka, mutta jonka tapahtumat sijoittuvat Italiaan. Vala on asunut pitkään Italiassa, joten kirja valottaa myös kahden maiden kulttuurisia eroja, Liikanen sanoo.

Tilaisuus alkaa kello tiistaina 8. marraskuuta kello 18.30. Suomalainen Kirjakauppa palvelee Mikaelissa kello 17 lähtien. Kirjoja voi ostaa myös väliajalla ja tilaisuuden jälkeen.Järjestäjät pyytävät asiakkaita suosimaan korttimaksua.