Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

The Criminals saa uutta seuraa pyhäinpäivän keikalle – mukana on edelleen kolme bändiä, mutta kaksi tuttua on joukosta poissa

Kolmen mikkeliläisen todella vanhan liiton bändin yhteiskeikka on kuulunut pyhäinpäivän illan ohjelmaan, vaihtelevissa paikoissa, jo yli 25 vuoden ajan.

Odotettu tapahtuma järjestetään tänäkin vuonna. Nyt kuitenkin aikaisemmasta poikkeavassa muodossa.

Perinteisesti mukana olleet The Braggarts ja Raimond eivät enää ole mukana, joten tapahtumien taustavoiman, Hanski Helaman johtama The Criminals kantaa yksin 1960-luvun mikkeliläisen bändiskenen lippua.

Raimondin ja The Braggartsin poisjäännin taustalla on molemmissa bändeissä viime vuosina vaikuttaneen kitaristi Heikki Ursinin menehtyminen viime kesänä.

– Heikki oli monien muiden bändiensä ohella hyvin aktiivinen kokoava voima Raimondissa ja Braggartsissa. Muut jäsenet eivät halunneet enää jatkaa yhdessä soittamista, kun Heikki on poissa, kertoo Helama.

Pyhäinpäivän keikka onkin omistettu Ursinin sekä vuonna 2021 edesmenneen alkuperäisen Criminals-rumpali Heikki Pylvänäisen muistolle.

Keikka on omistettu Heikki Ursinin ja Heikki Pylvänäisen muistolle.

– He jatkavat varmasti soittoa, mutta nyt vain eri tasolla, Helama uskoo.

Kolmea bändiä kuullaan silti tälläkin kertaa, sillä mukana ovat jyväskyläläinen Passing Thru sekä mikkeliläissoittajista koostuva Howaboutit.

Passing Thru soittaa monipuolista indie-vaikutteista rockia. Yhtye yhdistää harkitusti ja harkitsematta eri musiikkityylejä eri vuosikymmeniltä.

Yhtyeessä soittavat Emma Hietamäki (laulu), Perttu Grahn (rummut), Roope Pekkinen (basso), Antero Holmila (kitara) sekä Atte Komonen (kitara).

Howaboutit-trion musiikki perustuu Etelä-Savon elämäntapa-intiaaniheimon perinteisiin. Luvassa on akustista rockia, irlantilaista musiikkia, folkia ja laulelmia.

– Todellista hyväntuulista pubi-musiikkia, lupaa Helama.

Triossa soittavat Time Kellman (kitara ja laulu), Juha-Antti Helama (basso ja laulu) sekä Hanski Helama (kitara ja laulu).

The Criminals esittää pääosin 60- ja 70-lukujen musiikkia; rautalankaa ja poppia, kuten The Rolling Stones, Beatles, Neil Young, Moody Blues, Kinks ja Swinging Blue Jeans.

Yhtyeessä soittavat Tapani Heiskanen (rummut ja laulu), Pauli Potinkara (kitara ja laulu), Juha-Antti Helama (basso ja laulu), Kari Komonen (koskettimet ja laulu) ja Hanski Helama (soolokitara ja laulu).

Keikka on Club Domissa, jonka yläkerta on kokonaisuudessaan käytettävissä. Soitto soi isommalla puolella, jotta paikalle mahtuu kunnolla yleisöä. Pienemmällä puolella yleisö voi myös keskustella ja nauttia virvokkeita.

Soitto alkaa noin kello 19.30 ja jatkuu pitkään aamupuolelle yötä. Ovet aukeavat klo 18. 15 euron hintaisia lippuja on myynnissä Domissa myös etukäteen.

Soiton aloittaa Passing Thru, The Criminals jatkaa ja antaa vuoron Howaboutit:lle. Illan päätteeksi kuullaan vielä toinen setti Criminalsia.