Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Löytöeläintalon kuulumisia | Mikkelin löytöeläintalon reippaat koirat etsivät lenkkikavereita!

Mesyllä olevien eläinten iltahoito pyörii vapaaehtoisten varassa.

Hoitajia tarvitaan aina vähintään 2: toinen hoitaa koirat, ja toinen kissat ja kanit. Usein hoitajia on vuorossa enemmän, koska tälläkin hetkellä talolla on 2 koiraa, 4 kania ja peräti 35 kissaa.

Työaika talolla on noin klo 18–20, mutta joskus aikaa vierähtää pidempään.

Vapaaehtoisilta vaaditaan huolellisuutta, vastuullisuutta ja sitoutumista vuoroihin vähintään kahdesti kuukaudessa. Työ on joskus fyysisesti ja henkisestikin rankkaa, mutta erittäin palkitsevaa ja opettavaa.

Erityisesti koiranlenkittäjiä mahtuisi vapariporukkaan enemmänkin.

Koiranlenkittäjän työhön kuuluu koirien ruokkiminen, lenkittäminen ja yöpuulle laittaminen. Esimerkkinä tyypillinen ilta talon raikulipoikien kanssa: talolle tullessa klo 18 laitetaan koirien ruuat valmiiksi. Sitten Raiku tarhaan, sille annetaan ruoka ja Haiku viedään kunnon lenkille. Kello on noin 19, kun Haiku pääsee tarhaan, ja Raiku pääsee vuorostaan kunnon lenkille.

Lenkiltä palatessa on Haikun vuoro saada ruoka. Klo 19.45 on aikaa vaihtaa koirien koppiin vedet, kirjata vihkoon päivän tapahtumat sekä tietysti viettää aikaa hellyydenkipeiden huskyjen kanssa.

Klo 20 pojat pääsevät vielä kerran tarhaan iltapissille, ja ne laitetaan koppiinsa nukkumaan. Koirien hoitaja on usein viimeinen talolta lähtijä, joten hän tarkistaa, että valot ovat pois päältä ja ovet lukossa.

Työ vaatii luonnollisesti koirakokemusta, hyvää eläimenlukutaitoa, hyvää fyysistä kuntoa ja säänkestävyyttä.

Mesylle tulevat koirat ovat ihania, mutta ne tulevat hyvin vaihtelevista oloista eikä niiden taustoja aina tiedetä tarkkaan. Ne ovat harvoin pienikokoisia eikä hihnakäytös ole aina hallussa, ja suuri koko tarkoittaa myös voimaa koiralla.

Marraskuun räntäsateessa talsitut kilometrit riehakkaan ja poukkoilevan koiran kanssa eivät aina tunnu ”uran tähtihetkiltä”, mutta työ palkitaan, kun koditon koira pääsee uuteen kotiin. Lisäksi työssä saaduista opeista on usein hyötyä oman lemmikin kanssa.

Lisätietoa vapaaehtoistyöstä löydät Mesyn nettisivuilta.

Muistutuksena vielä, että Mesyn sääntömääräinen syyskokous järjestetään 29.10. klo 14.

Loppuun haluan myös talon väen puolesta kiittää kaikkia lahjoittajia talolle tuoduista penturuuista!

Löytöeläintalon seuraava vierailuaika on sunnuntaina 6.11. klo 14–16. Yksityiset kissan/koiranottajille varatut ajat pidetään sovitusti. Osoite: Porrassalmenkatu 69 b. Puhelimella Mesyn väen tavoittaa numerosta 050 547 9054, varmimmin arkisin klo 9–16 ja viikonloppuisin sekä arkipyhinä klo 9–17. Sähköpostia voi lähettää osoitteeseen mikkelinesy(at)gmail.com ja nettisivujen osoite on www.mesy.fi.