Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yleisurheilumiehestä tuli myös hiihtopomo – Juha Putkonen johtaa nyt Mikkelin Kilpa-Veikkojen lisäksi Mikkelin Hiihtäjiä

Mikkelin Hiihtäjien puheenjohtajan haeskelu sai ennakkoluulottoman ja uusia uria avaavan ratkaisun seuran vuosikokouksessa viime viikolla, kun Mikkelin Kilpa-Veikkoja 15 vuotta johtanut Juha Putkonen,64, valittiin myös Mikkelin Hiihtäjien johtoon.

Putkonen sai muutama viikko sitten lähetystön luokseen. Sillä oli esitettävänään pyyntö saada Putkosesta uusi luotsi hiihdon erikoisseuralle.

20 vuotta Kilpa-Veikkojen toiminnassa mukana ollut ja 15 vuotta seuraa johtanut Putkonen ei antanut heti suostumustaan, vaan halusi ensin keskustella asiasta monipuolisesti MiKV:n johtokunnan kanssa.

– Havaittiin, että yhteistyölle ja synergialle on mahdollisuus. Seuroilla on jo ennestään samoja harrastajia, kilpailijoita, toimijoita ja yhteistyötä.

– Kumpikin on myös yksilölajien seura. MH:n toiminnan painopiste on talvikaudessa ja MiKV:n, voimistelua lukuun ottamatta, kesä- ja syyskausilla.

Putkonen ottaa innostuneena uuden tehtävän vastaan ja jatkaa edelleen MiKV:n peräsimessä.

– Vaikka olen juoksijataustainen, maastohiihtoakin kertyy yli 500 kilometriä per talvi.

Putkonen tunnetaan aktiivisena ja energisenä miehenä niin työssään ja harrastuksissaan.

Uuden, haasteellisen luottamustehtävän vastaanottamiseen vaikutti myös vuodenvaihteessa toteutuva eläkkeelle siirtyminen MPY:n pitkästä työsuhteesta myynnin johtotehtävissä.

kummallekin.

Putkonen uskoo, että harrastuksille on jatkossa enemmän aikaa käytettävissä.

– Rakentamisharrastus Haukivuoren vapaa-ajan asunnolla vähenee tai ainakin hidastuu.

– Puheenjohtajana Putkonen luonnehtii itseään tekijäpersoonaksi.

– Porukalla tehdään asioita. Yksi mies tai nainen ei kesää tee.

Kummallakin perinteisellä mikkeliläisseuralla on omat merkittävät vahvuutensa. Niitä on edelleen jalostettava ja vahvistettava myös yhteistyön kautta.

– Seuroilla voi jatkossa olla yhteisiä henkilöresursseja, mikäli niistä on aidosti hyötyä kummallekin.

Mikkelin Hiihtäjät omistaa seuran toimistona palvelevat tilat. MiKV on vahvasti mukana Karkialampi-talossa, jossa on tasokas kuntosali, liikuntasali sekä yleisurheiluareena juoksujen hyppyjen ja heittojen harjoittelemiseen.

Yhdessä tekemistä pitää hänen mielestään jalostaa ja parantaa kummassakin seurassa. Resursseja on pystyttävä kehittämään ja hyödyntämään.

– Onko seuroissa jatkossa yhteisiä ohjaajiakin, mikä toisi uusia mahdollisuuksia. Erityisesti junioreissa on monia lajeja harrastavia urheilijoita, joiden on osattava juosta, hiihtää ja loikkia.

– Yhteistyötä on tehtävä muidenkin mikkeliläisseurojen kanssa. Kokemusta tästä on ainakin Anttolan Urheilijoiden, Ristiinan Urheilijoiden, Haukivuoren Kisan ja Navin kanssa.

Mikkelin Hiihtäjien päälajit ovat maastohiihto ja ampumahiihto, jossa seura on panostanut merkittävästi Kyrönpellon ampumastadionin laitteisiin ja rakenteisiin. Viime talvena MH järjesti yleisten sarjojen SM-kisat.

Maastohiihdossa päätapahtuma on kaikenikäisille harrastajille suunnattu Savonia-hiihto helmikuussa ja perinteiset Porrassalmen hiihdot joulukuussa Rantakylän tykkilumen ladulla.

MH:llä on viestijoukkueet miesten, naisten ja nuorten sarjojen SM-laduille. Järjestyksenvalvojien osaamista MH ja MiKV myyvät erilaisten tapahtumien järjestäjille.

Uuttakin on MH:n suunnitelmissa. Ensi kevättalvella aiotaan kilpailla maastohiihdon Harrin sprintti Urheilupuistossa.

MiKV puolestaan järjestää ensi toukokuussa Koululiikuntaliiton yleisurheilun mestaruuskisat Urskissa.

Mikkelin Hiihtäjien johtokunta: Kari Manninen, Heino Lipsanen, Auvo Hurri, Tiina Paasonen, Vili Hämäläinen, Jukka Laitinen, Titta Korpikallio, Johanna Suutari sekä varajäsenet Antti Lampinen, Jani Partanen, Heikki Häkkinen, Tommi Ikonen ja Tarja Kauhanen.

Mikkelin Kilpa-Veikkojen johtokunta: Jari Liukkonen, Jussi Rikkinen, Tuomo Perko, Satu Auvinen, Satu Soivanen, Petteri Soini, Lasse Kurronen ja Lotta Kirvesmies.

MiKV:n jäsenmäärä 350 ja MH:n jäsenmäärä 250.