Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pitopalvelu Wanha Länsmanni tarjoaa valoisat ja viihtyisät juhlatilat Mikkelin keskustassa – entinen Rauhanyhdistyksen talo on saneerattu toimivaksi jopa 60 hengen seurueelle

Kansankadun ja Pirttiniemenkadun kulmauksessa sijaitseva kaunis mikkeliläinen puutalo on aloittamassa uutta elämää.

Pitkään Rauhanyhdistyksen kokoontumistiloina toiminut rakennus on saneerattu monen vuoden työllä uuteen uskoon ja pian siellä vietetään ensimmäisiä juhlia Pitopalvelu Wanhassa Länsmannissa.

Homma sujuu kahden mikkeliläisen yrittäjän yhteistyössä. Kiinteistön omistaa Pekka Leppänen ja pitopalvelut sinne hoitaa Pito- ja juhlapalvelu Tuuvinki, jonka taustalta löytyy yrittäjä Seppo Pyy.

Wanha Länsmanni on saanut uuden ilmeen. Avarassa salissa on tilaa ja valoa ja vaikutelmaa on tehostettu vaaleilla ravintolakalusteilla ja väljällä sijoittelulla.

– Tänne isoon saliin mahtuu 60 henkilöä. Sen lisäksi täällä on tarjoilukeittiötilat ja päädyssä kaksi asuntoa, joita voi vuokrata airbnb-periaatteella, kertoo Leppänen.

Pihalle rakentuu myös terassi, jossa on tilaa nelisenkymmentä paikkaa.

Leppänen on saneerannut tilat itse useamman vuoden aikana.

– Ostin nämä kolmisen vuotta sitten. Aluksi oli suunnitelmana myydä nämä, mutta sitten ajattelin saneerata ja luoda tänne uudenlaista toimintaa, hän kertoo.

Tilaisuuteen voi tuoda omat alkoholijuomat mukaan.

Tuuvingin yrittäjä uskoo, että Wanhalle Länsmannille on tilaa Mikkelissä. Tilauskirja on jo täyttynyt mukavasti ja ensimmäisiä juhlia vietetään ensi viikonloppuna.

– Isänpäiväkattauksia on tulossa ja muutenkin juhlatilauksia on jo joka viikolle.

– Tämä on hieno ja toimiva tila ja aivan kaupungin keskustassa. Uskon, että ne ovat hyviä kilpailuvaltteja.

– Tämä sopii sekä perhejuhliin että koulutustilaisuuksiin ja kokouksiin, Pyy sanoo.

Varustukseen kuuluu myös kokoustoiminnan mahdollistavaa ääni- ja kuvatekniikkaa.

Wanha Länsmanni toimii tilauspohjalta.

– Katsotaan miten homma lähtee toimimaan. Ensi kesäksi olen miettinyt jonkinlaista kesäkahvilatoimintaa, mutta täytyy ensin katsoa miten se istuisi yhteen tilausravintolatoiminnan kanssa, Pyy pohtii.

Wanhaan Länsmanniin voi tilata pitopalvelut ovat Pito- ja juhlapalvelu Tuuvingin Facebook-sivujen kautta.

Ruoat ja leipomukset toimitetaan tilauksen mukaan ja jos tilan varaa omaan, suljettuun tilaisuuteen, voi omat juomat, myös alkoholit, tuoda mukaan.

– Samalla periaatteella toimitaan kuin muissakin vastaavissa tiloissa. Me emme hae omia anniskelulupia, siihen liittyy vähän liikaa byrokratiaa, Pyy perustelee.

Tarjoilut tehdään Tuuvingin omassa keittiössä toisaalla ja tuodaan paikan päälle.

– Wanhassa Länsmannissa on pelkkä tarjoilukeittiö. Siellä ei isompien ruokaerien valmistaminen ole tehokasta, Pyy sanoo.

Tuuvinki toimii tällä hetkellä pelkästään tilausravintolana, joka juhlatarjoilujen lisäksi toimittaa sopimuslounaita. Pyy toimi viime kesän vuokralla entisen Sepän Kievarin tiloissa Hietasessa, mutta se on taakse jäänyttä elämää.

– Meillä oli erittäin hyvä kesä siellä, mutta syksyllä päätimme kuitenkin laittaa ovat säppiin ja irtisanoimme vuokrasopimuksen. Kiinteistö ei kaikilta osin ollut meidän tarpeisiimme soveltuva, hän perustelee.

Pyy pyörittää tällä hetkellä yritystään suurimmaksi osaksi omin voimin.

– Tarjoilijoita ja muuta väkeä pestataan aina tarpeen mukaan.