Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Golfkausi on sujunut mainiosti – Kenttien uudistukset palvelevat kasvavaa jäsenistöä ja pelaajia

Mikkeliläinen golfkausi on sujunut myönteisesti kummallakin golfkentällä. Kurssit ovat kiinnostaneet, ja uusia jäseniä ovat saaneet niin Golf Porrassalmi ry kuin Mikkelin Golf ry.

Kasvavan pelaajiston olossuhteita ehostavat Annilassa meneillään oleva kastelujärjestelmän uusiminen ja Lentokentän puistossa harjoitusrangen viimeistely.

Annilan golfkeskuksessa uusitaan kastelujärjestelmää väylillä 4–13. Kastelujärjestelmän uusiminen sisältää griinien ja tiiauspaikkojen sadetuksen uusimisen.

Kastelujärjestelmän uusiminen sisältää putkiston uusimisen ja sadettimien automaation.

Saimaan Golf Oy:n hallituksen puheenjohtaja Arto Turusen mukaan putkiston uusimisella haetaan automaation kautta helpotusta kentänhoitajien työhön sekä pelaajille parempia olosuhteita tiiauspaikkojen ja griinien osalta.

– Pelaajia ei enää häiritse kastelu päivällä, koska automatisoinnin avulla kastelu suoritetaan yöaikaa.

Putkisto mitoitetaan siten, että tulevaisuudessa voidaan uusia väylien kastelu. Runkoputkiston koko on kooltaan sellainen, että se antaa mahdollisuuden kentän pohjoispuolen sadetuksen uusimiseen.

Sadetusjärjestelmän rakentaminen toteutuu syys-lokakuun aikana. Viimeistely työt tehdään keväällä 2023. Gogolf Oy rakentaa sadetusjärjestelmän.

Annilan Golfkeskuksen toimitusjohtaja Anneli Kaikkonen luonnehtii meneillään olevaa kautta hyväksi, kiireiseksi ja tapahtumarikkaaksi.

Kausi käynnistyi toukokuun alussa ja jatkuu edelleen.

Sadetusjärjestelmän rakenta-minen toteutuu syys-lokakuun aikana.

Kentän väylät ja greenit ovat olleet Golf Porrassalmi ry:n puheenjohtajja Jorma Suvisuon arvioissa erinomaisessa kunnossa.

Suvisuo on hyvillään kasvavasta kiinnostuksesta golfin pariin.

– Kursseja oli alkukaudesta ja niillä oli hyvä kysyntä. Nuoria, nuoria naisia ja aikusia on ollut uusien ja kurssilaisten joukossa. Monet heistä ovat jääneet harrastukseen mukaan.

– Seuramme edustuspelaajat ovat kouluttaneet seuran jäseniä useaan otteeseen. Naisille on järjestetty omat treenit muutaman kerran kauden aikana.

Pelattuja kierroksia Annilan viheriöillä on viiden kuukauden aikana kertynyt 22 000, mikä on hieman vähemmän kuin kaudella 2021. Vieraspelaajien määrä on ollut kasvussa. Jäseniä on kaikkiaan 986.

Kaikkosen mielestä myös kilpailutoiminnassa on palattu normaaliin.

– Perinteiset kisat ja yritysten kutsukilpailut ovat palanneet muutaman kauden tauon jälkeen.

Kisoissa on myös uusimuotoisia, joista erityisesti on tykätty.

Golf Porrassalmi ry:n vuosikokouksessa viime lauantaina puheenjohtajaksi valittiin edelleen Jarmo Suvisuo ja hallitukseen Anneli Kaikkonen, Harri Marjala, Heikki Kasila, Jukka Pajulahti, Liisa Loimula, Tanja Koljonen ja Meri Manninen ja varajäsenet Sanna Pietiäinen ja Nina Jussi-Pekka.

GP palkitsi seurakisojen parhaat: Anni Valjakan, Henrietta Nykäsen, Tuuli Hovilan, Antti Valjakan, Onni-Matti Hovilan ja Paavo Markkasen.

Mikkelin Golf ry:n golfkausi on puheenjohtaja Jukka Härkösen mielestä sujunut positiivisella sykkeellä.

– Uusia jäseniä on tullut ennätysmäärä. Toki vanhana seurana poistumaakin on ollut. Suurin osa uusista jäsenistä on juniori-ikäisiä tai nuoria aikuisia. Jäseniä on nyt kaikkiaan 582.

Greencard-kursseja on Härkösen mukaan pidetty kymmenkunta.

– Uusina päänavauksina ollaan aloitettu yhteistyö myös MAHLin kanssa. ESLI:n Seurassa ei syrjässä -hankkeen kautta pidettiin myös useita kursseja.

Mikkeli Golfin lentokentän puistossa on on pelattu syyskuun loppuun mennessä hieman vajaa 17 tuhatta kierrosta, mikä on hieman vähemmän kuin viime vuonna.

Kenttä on ollut puheenjohtaja ja pelaajien arvioissa hienossa kunnosa koko kesän, ja pelikelien jatkuessa kenttä pidetään auki mahdollisimman pitkälle syksyyn.

– Klubi saatetaan jo sulkea piakkoin, mutta pelaamaan ja vessoihin pääsee niin pitkään kuin kenttä on auki.

Mikkelin Golfin uudistunut range on ollut nyt koko kauden käytössä.

– Rangella on ollut paljon käyttäjiä vaikka sitä työstettiin vielä pitkälle heinäkuuhun. Loppukaudesta saimme lisää maamassoja, joilla laajennamme nurmilyöntialuetta siten, että ensi kesänä päästään lyömään laajennetusti nurmelta koko kesän.

– Harjoitusalue meni tämän viikon alussa kiinni, jotta pääsemme tekemään tarvittavat maansiirtotyöt. Viimeistely tehdään ensi kesänä, Härkönen kertoo.