Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tesar Jazz Band tarjoaa isoja klassikoita isosti soitettuina – 15-henkinen mikkeliläinen yhtye esiintyy Ilossa 8. lokakuuta

Korona-aika kokoontumisrajoituksineen jätti paljon keikkavelkaa ja nyt niitä velkoja kuitataan. Niin tekee myös mikkeliläinen Tesar Jazz Band lauantaina 8. lokakuuta Teatteriravintola Ilossa.

Silloin kuullaan vihdoin suuren amerikkalaisen laulukirjan suuria viihdeteoksia kunnon big band -sovituksina.

– Onneksi päästtää viimein soittamaan. Ilon keikoilla on aina ollut upea tunnelma, ja on hienoa tehdä yhteistyötä teatteriravintolan kanssa.

– Ohjelmistossa on muun muassa Cole Porteria ja George Gershwiniä. Lauluja joita ovat tehneet tutuiksi muun muassa Nat King Cole ja Frank Sinatra. Myös Michael Bublé on niitä esittänyt viime vuosina.

– Nämä biisit ovat meidän leipälajimme. Ne ovat isolle kokoonpanolle esitettäväksi tehtyjä, perinteisiä jazz-standardeja, jotka ovat kestäneet hienosti aikaa, vaikka ne alkavat olla jo 80- ja jopa 90-vuotiaita. Aina uudet yleisöt löytävät ne, kuvailee yhtyeen johtaja, rumpali Joni Volanen.

Ilossa Tesar Jazz Bandilla on kolme solistia vastaamassa laulusuorituksista.

Yhtyeen perusti vuonna 1995 mikkeliläismuusikko Krystian Tesarczyk.

– Saksofonisti Hanna Valjakan bravuuri ovat vahvat jazz-tulkinnat. Yhtyeen perustajan, Krystian Tesarczykin vanha sopraanofoni on Hannan käytössä, joten Krisun perintö elää silläkin tavalla, Volanen sanoo.

Toinen vokalisti on alttosaksofonia ja huilua myös soittava Susanna Siekkinen.

– Muutaman vuoden tauon jälkeen hän on taas mukana. Hän tulkitsee muun muassa Gershwiniä ja Erik Lindströmin Ranskalaiset korot, Volanen paljastaa.

Laulajatrion täydentää Riikka Pylkkänen.

– Riikka koskettaa kuulijoiden sisintä sekä kauniilla balladeilla että vauhdikkailla esityksillä. Hänen Puukko-Mackiestaan ei vauhtia puutu, Volanen sanoo.

Tesar Jazz Bandilla on jo pitkä historia mikkeliläisessä viihdemusiikissa.

Nykyään 15-henkisen yhtyeen perusti vuonna 1995 puolalaissyntyinen mikkeliläismuusikko Krystian Tesarczyk, jonka musiikillista perintöä yhtye edelleen vaalii uskollisesti.

Yhtye toimii Rantakylä Big Band ry:n alaisuudessa ja se harjoittelee Mikkelin kansalaisopiston opintoryhmänä Volasen johdolla.

Yhdistyksen piirissä jo vuosikausia toimineet orkesterit ovat tuoneet mikkeliläiseen musiikkimaailmaan amerikkalaista jazz-genreä lukuisissa konserteissa ja tempauksissa ympäri kaupunkia ja maakuntia.

Tesar Jazz Band koostuu eri ammateissa työskentelevistä soittajista, eläkeläisistä sekä opiskelijoista. Kaikkia yhdistää vankka musiikillinen tausta ja vahva sitoutuminen yhtyeeseen.

Yhtyeen solisteina on vuosien varrella esiintynyt iso joukko maamme jazzin kärkinimiä, kuten Severi Pyysalo, Iiro Rantala, Eero Koivistoinen ja Antti Sarpila. Yhtye on tehnyt myös levytyksiä, joita on myynnissä Ilon keikoilla.

Tesar Jazz Band Teatteriravintola Ilossa 8.10. Showtime klo 19. Liput 18 euroa, saatavilla ennakkoon Ilon kassalta ja keikkailtana ovelta.