Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Löytöeläintalon kuulumisia | Pullea ja laiska kissa tarvitsee ruokakuria ja aktivointia – ylipaino altistaa lemmikinkin monille vaikeuksille

Meillä asuu löytäeläintalolta muuttanut prinsessakissa Elisabeth, kotoisemmin Sere.

Neiti on äärimmäisen laiska ja pyöristynyt vuosi vuodelta. Eläinlääkärikin on huomauttanut jo painosta.

Miten aktivoida tosielämän Karvista, joka ei kehtaa liikkua kuin ruoka-aikaan? Kissa on äärimmäisen nirso ja hänet pitää välillä nostaa ruokakupille, kun kissa ei saisi olla pitkään syömättä.

Seren mielipuuhaa on nyppiä kynnet neulanteräviksi yksi kerrallaan joka päivä. Niillä neuloilla on hyvä kurittaa talouden poikakissoja iskemällä neula juuri sopivaan paikkaan. Joskus neiti riehaantuu paperipallosta, mutta ehkä kerran puolessa vuodessa.

Olemme ulkoilleet valjaissa, mutta sekin käy kissalle vain lämpimällä ja kuivalla säällä. Ulkoilu on lähinnä auringossa makoilua.

Kissan ylipainoon pitää reagoida.

Nyt olen päättänyt, että neiti oikeasti joutuu dieetille ja vaihdoimme ruokavalion painonhallintaruokiin. Vastaanotto on ollut nyrpeä ja valittava maukuminen kertoo, että ruoka ei ole maistuvaa Sheban kanaa kastikkeessa.

Milloin kissa on lihava?

Evidensian sivuilla on hyvä määritelmä. Kissa on ylipainoinen, kun sen kylkiluut eivät tunnu ja niitä peittää kohtalainen rasvakerros. Vakavasti ylipainoisella kissalla kylkiluut eivät tunnu edes painelemalla.

Normaalipainoisella kissalla kylkiluut tuntuvat helposti ohuehkon rasvakerroksen läpi ja kissalla näkyy myös selvä ”vyötärölinja”. Tosin leikatuille kissoille voi muodostua vatsaröllykkä, mikä ei ole välttämättä ylipainoa.

Lihava kissa ei ole hauska asia, vaan kissan ylipainoon pitää reagoida.

Sokeritaudin riski on huomattavasti suurentunut. Ylipainoinen kissa voi myös kärsiä korkeasta verenpaineesta ja huonosta vastustuskyvystä. Ihosairaudet ovat yleisiä, sillä lihava kissa ei pysty pitämään turkistaan riittävästi huolta.

Nukutusriski kasvaa, sillä ylipaino vaikeuttaa hengitystoimintaa nukutetulla eläimellä. Nivelongelmat ja ontumiset lisääntyvät, jos painoa ei saada kuriin.

Muistuttelen vielä perinteisen eläintenviikon ruokapurkkikeräyksestä perjantaina 7. lokakuuta kello 10-20 kauppakeskus Graanin Prisman aulassa.

Siellä ihanat vapaaehtoisemme ottavat koko päivän vastaan kissoille ja koirille ruokalahjoituksia, joilla toivottavasti ruokitaan löytöeläintalon eläimiä pitkälle talveen asti.

Tapahtumasta voi ostaa myös Mesyn kalentereita ja muita kannatustuotteitamme.

Löytöeläintalon seuraava vierailuaika on sunnuntaina 9.10. klo 14-16. Yksityiset kissan/koiranottajille varatut ajat pidetään sovitusti. Osoite: Porrassalmenkatu 69 b. Puhelimella Mesyn väen tavoittaa numerosta 050 547 9054, varmimmin arkisin klo 9-16 ja viikonloppuisin sekä arkipyhinä klo 9 – 17. Sähköpostia voi lähettää osoitteeseen mikkelinesy@gmail.com ja nettisivujen osoite on www.mesy.fi