Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikkeliläinen Kirsi Mansnérus-Leiponen on kehopositiivisuuden lähettiläs – 50-vuotias nainen kilpailee finaalissa Seiska-lehden Miss XL -kilpailussa

Mikkeliläinen Kirsi Mansnérus-Leiponen, 50, on yksi seitsemästä Seiska-lehden Miss XL -kilpailun finalistista.

Mansnérus-Leiponen pääsi finaaliin satojen hakijoiden joukosta.

– Finaaliin pääseminen tuntui aivan uskomattomalta, ja olen äärimmäisen kiitollinen tästä mahdollisuudesta. Olen onnellinen voidessani olla mukana kisassa liputtamassa muodokkaiden naisten puolesta, hän iloitsee.

Mansnérus-Leiponen sanoo hakeneensa mukaan kisaan hetken mielijohteesta, mutta kertoo pitäneensä kehopositiivisuuden sanomaa aina tärkeänä. Siksi hakemuksen lähettämistä ei tarvinnut miettiä kahta kertaa.

– Tuntui hienolta ajatukselta hakea mukaan positiivisen energian missikilpailuun. Me emme ole tietynlaiseen muottiin valettuja, vaan jokainen meistä on ainutlaatuisella tavalla kaunis. Toivon, että kilpailu nostaisi muodokkaiden naisten itsetuntoa.

Kehopositiivisuus tarkoittaa Mansnérus-Leiposelle sitä, että pitää itsestään sellaisena kuin on. Oli sitten kiloja painoindeksin mukaan liian vähän tai liikaa.

– En kuitenkaan kannusta epäterveelliseen elämäntapaan. Kehopositiivisuuden ei tarvitse missään nimessä olla sitä, että pitäisi elää piittaamatta hyvinvoinnista ja terveydestä, hän painottaa.

Toivon, että kilpailu nostaisi muodokkaiden naisten itsetuntoa.

Omaan kehoonsa Mansnérus-Leiponen kertoo suhtautuvansa lempeydellä. Hän sanoo olevansa sinut itsensä kanssa.

– Kehoni vuosien saatossa muuttunut muoto muistuttaa minua kahden rakkaan poikani syntymästä ja eletystä elämästä. On pelkästään luonnollista, ettei naisen keho säily samanlaisena koko elämää.

– On hienoa, että tällaisia kilpailuja järjestetään, joissa senteillä ja iällä ei ole merkitystä. Nyt kisataan taidolla, ei senteillä, hän tähdentää.

Kilpailun valmistelut ovat pitäneet sisällään monenlaisia kuvauksia. Niistä isoimmat olivat Seiska-lehden varsinaiset kilpailukuvaukset kylpylähotelli Järvisydämessä elokuun lopulla.

Kaksipäiväisissä kuvauksissa kilpakaverit pääsivät tutustumaan toisiinsa ja viettämään yhdessä ikimuistoisen miniloman erilaisten aktiviteettien parissa.

– Kuvausreissu oli todella ainutlaatuinen kokemus. Tutustuin upeisiin naisiin, rentouduin kylpylässä ja pääsin kokeilemaan joogaa ja maastopyöräilyä, Mansnérus-Leiponen kertaa.

Mansnérus-Leiponen on työskennellyt lähes 20 vuotta suuhygienistinä. Mallintyöt ovat koko ajan kulkeneet päivätöiden rinnalla.

– Olen ollut elämäni aikana kahden mallitoimiston kirjoilla. Se on ollut piristävää tekemistä.

Me ihmiset emme ole vain tietynlaiseen muottiin valettuja.

– Jos minun täytyy sanoa vahvuuteni tässä kilpailussa, niin se on varmasti kuvauksellisuus, hän nauraa.

Mansnérus-Leiposella on kokemusta myös kauneuskilpailuista. Hänen viimeisin sijoituksensa on 30 vuoden takaa, jolloin hänet kruunattiin Miss Haukivuori -kilpailun toiseksi perintöprinsessaksi.

Mansnérus-Leiponen pitää kilpailussa mukana olemista ennen kaikkea hienona kokemuksena.

– Olisihan se hienoa tulla taas kruunatuksi, mutta olen tyytyväinen jo siihen, että saan olla kilpailussa mukana. Voitto tulisi plussana päälle.

Miss XL -kilpailun voittaja valitaan yleisöäänestyksellä Seiska-lehden sivuilla julkaistavien kuvien ja videoiden perusteella.

Äänestys pyörähtää käyntiin tänään keskiviikkona 28. syyskuuta. Aikaa äänestämiseen on kaksi viikkoa. Kilpailun missikoordinaattorina toimii viihdealan konkari Eeva Malin.