Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rantakylän Kivijalka tarjoaa livemusiikkia ja rentoa meininkiä – Uudet yrittäjät lupaavat paistaa lankkupizzan sitä halajaville

Lounaspöydässä voi saada hyviä ideoita.

Sellainen syntyi kesällä Teknograanin ravintola Katriinassa, kun mainostoimisto Verkkoverstaan yrittäjä Jussi Sinkko ehdotti ravintoloitsija Sampo Heiskaselle, että he ostaisivat kimpassa rantakyläläisen ravintola Kivijalan.

Idea oli hautunut kaksikon päissä jo jonkin aikaa ja nyt Heiskanen oli saanut tietoonsa, että Kivijalan yrittäjä Jarkko Valtonen oli luopumassa yritystoiminnastaan.

Eikä siinä kauaa mennyt, kun kaksikko oli ostanut Kivijalan kaluston, ravintolatilan hallinnointioikeuden ja perinteikkään nimen käyttöoikeuden.

– Me haluamme, että Kivijalka pysyy rantakyläläisten ravintolana ja saa uudetkin asiakkaat avaamaan oven. Tervetuloa kokeilemaan, sanoo Sinkko kun takana on muutama viikko yrittäjyyttä ravintolakuvioissa.

Ravintola Kivijalka on mikkeliläisittäin kunnioitettavassa 33 vuoden iässä. Koko ajan se on lisäksi toiminut samalla nimellä.

Pertti Oksan vuonna 1989 perustaman ravintolan historiasta löytyy monenlaisia merkkipaaluja.

Lankulta tarjotun pizzan muistavat monet, mutta vielä useammat muistavat lyhytaikaiseksi jääneen topless-huuman, kun lamavuoden 1992 yleisömagneetiksi ravintolaan pestattiin yläosattomia tarjoilijoita.

Pyrimme siihen, että tämä olisi perheravintola.

– Lankkupizzan meiltä saa edelleen. Muilta osin menu on kyllä uudistettu perusteellisesti. Haluamme tarjoja päivisin laadukkaan lounaan ja iltaisin maistuvia ravintola-annoksia, ei pelkkää pubiruokaa, linjaa Sinkko.

Uudet yrittäjät haluavat, että Kivijalka on helposti lähestyttävä paikka, jossa viihtyvät kaikenikäiset.

– Pyrimme nimenomaan siihen, että tämä olisi myös perheravintola, ei missään nimessä pelkkä baari, Sinkko sanoo.

Päivisin Kivijalka on lounaspaikka, iltaisin palvellaan a la carte-ravintolana. Maanantaista torstaihin Kivijalka on auki iltakahdeksaan, sunnuntaisin seitsemään.

– Silloin kun Jukurit pelaavat, matsit katsotaan loppuun saakka. Meillä näkyvät jääkiekko- ja jalkapallomatsit, yrittäjä sanoo.

Viikonloppuisin Kivijalka on auki perjantaisin puolille öin ja lauantaisin aamukahteen.

– Perjantaisinkin on mahdollisuus siirtää sulkeutumista kahteen, jos vain väkeä riittää, Sinkko täydentää.

Yrittäjäkaksikon työnjako on selkeä. Heiskanen vastaa ravintolan operatiivisesta toiminnasta, Sinkko huolehtii hallinnosta, markkinoinnista sekä tapahtumien ideoimisesta.

– Tämä on erinomainen paikka erilaisille tapahtumille. Ravintolasalin takaosa muuttuu helposti live-iltojen soittolavaksi, Sinkko sanoo.

Kivijalan loppuvuoden keikkalistalta löytyvät jo sellaiset nimet kuin Marko Haavisto & Poutahaukat (la 22.10.), Jarkko Martikainen (pe 4.11.) ja Kauko Röyhkä (la 10.12.).

– Karaokea on kerran kuukaudessa ja livekeikkoja tulee lisääkin. Keväälle on tulossa ainakin rockabilly-ilta, paljastaa Sinkko, joka soittaa itsekin bilebändi Kylän Jätkissä.

– Kivijalan avajaisissa vedettiin keikka. Varmaan tulee lisääkin, mutta sillä lailla sopivassa määrin, hän sanoo.

Rantakylä on Sinkolle tärkeä paikka.

– Täällä olen asunut pikkupojasta asti. Välillä kävin asumassa vuoden keskustassa, mutta tulin äkkiä takaisin, hän nauraa.

Sinkko näkee Kivijalan kaupunginosansa legendana ja sanoo sillä olevan tärkeän roolin Rantakylän yhteisöllisyyden ylläpitäjänä.

– Juuri siksi haluamme tarjota täällä paljon tapahtumia ja ihmisille syitä tulla paikan päälle. Kyllä me uskomme, että Rantakylä tarvitsee tällaista paikkaa, Sinkko päättää.