Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikkelin Soutajien soutukoulu aloittaa loppuvuodesta – nyt tarvittaisiin erityisesti miessoutajia joukkueisiin

Mikkelin Soutajat etsii lajista kiinnostuneita soutukouluun, joka käynnistyy loppuvuodesta. Soutukoulu on tarkoitettu kenelle tahansa sisäsoudusta tai avovesisoudusta kiinnostuneelle.

MiSon puheenjohtaja Laura Salonen innostaa kaikkia kiinnostuneita mukaan.

– Soutukouluun voi tulla, vaikka kilpasoutu ei kiinnostaisikaan.

– Meiltä on toivottu kesäisin leppoisia, matalan kynnyksen kirkkovenetreenejä, joita emme ole viime vuosina juuri järjestäneet. Jos saamme seuraan lisää harrastesoutajia, järjestämme heille juuri näitä toivottuja treenejä.

Soutukoulun aluksi kaikki osallistujat käyvät kuntotestissä. Siinä kartoitetaan heidän liikuntatottumuksensa ja testataan kuntotasot pyöräergolla. Testin perusteella jokainen saa vinkit siitä, miten omaa kuntoa on syytä lähteä kohentamaan.

Soutukoululaiset treenaavat ennen vesille lähtöä MiSon omalla salilla Raviradantiellä sisäsoutulaitteilla.

– Soutuergossa soututekniikka on hyvin lähellä kirkkovenesoutua. Näin opitaan oikea tekniikka ennen avovesikauden alkua. Yhteistreenejä sisäsoutusalilla on kerran viikossa, Salonen kertoo.

Soutu-kouluun voi tulla, vaikka kilpasoutu ei kiinnostaisikaan.

Sisäsoutukauden alussa ja lopussa koululaisille tehdään myös soututestit. Tuloksista näkee, miten kehitystä on tapahtunut.

Heti jäiden lähdettyä soutukoululaiset siirtyvät treenaamaan kirkkoveneellä kaksi kertaa viikossa.

– Jos innostusta riittää, tarjoamme mahdollisuutta osallistua Mikkelin Soutajien joukkueessa Sulkavan suursoutuihin. Tavoitteenamme on myös saada uusia kovia soutajia SM-joukkueisiimme, Salonen kaavailee.

Hän toivoo erityisesti miesten runsasta osanottoa.

– Naissoutajamme ovat menestyneet hienosti niin pienvene- kuin myös kirkkovenekisoissa. Miesten kirkkovenesoutu on ollut nukuksissa nyt muutaman vuoden. Odotuksissa on, että soutukoulun kautta saamme lisää miehiä lajin pariin.

Maksamalla soutukoulun osallistumismaksun koululaiset liittyvät samalla Mikkelin Soutajien jäseniksi.

– Sitä kautta heillä on käytössään kaikki jäsenedut, kuten sisäsoutusali seitsemänä päivänä viikossa, kaksi kuntosalivuoroa kaupungin Raviradantien kuntosalilla, oikeus osallistua kesän kaikkiin soututreeneihin sekä mahdollisuus lainata seuran pienveneitä, Salonen selvittää.

Teija Laitinen lähti soutukouluun puheenjohtaja Salosen innoittamana. Laitinen oli jo alkukesällä muutaman kerran mukana seuran kirkkoveneharjoituksissa. Siitä syttyi kipinä oppia soutamaan kunnolla.

– Odotan mukavia treenejä kivassa porukassa, Tavoitteena on myös päästä kesällä kilpailemaan muun joukkueen mukana.

Vesillä liikkuminen, uinti ja joukkueurheilu ovat Laitiselle mieluisia. Melontaa ja sup-lautailua hän on harrastanut kesäisin. Nuorempana hän pelasi koripalloa.

– Kirkkovenesoutu on mielestäni joukkueurheilua vesillä. Yritän houkutella kavereita mukaan, jospa kipinä leviäisi eteenpäin.

Laitinen työskentelee apulaisosastonhoitajana Essotessa, keskussairaalan kirurgian osastolla. Päivätyötä tekevälle soutukouluun osallistuminen onnistuu hyvin ja on mainiota vastapainoa työlle.

– Kun pääsee vesille, työasiat unohtuvat varmasti.

Soutukouluun voi ilmoittautua laittamalla viestiä seuran osoitteeseen mikkelinsoutajat@gmail.com

Soutukoulun sisältö: Kuntotestaus pyörällä, kirjallinen ja suullinen palaute treenivinkkeineen. Opastus sisäsoutuun ja sisätreenit tammi-huhtikuussa kerran viikossa. Opastettu yhden kerran kuntosaliharjoittelu, jonka jälkeen omatoimisia salitreenejä seuran salivuoroilla kahdesti viikossa. Soututestit tammikuussa ja huhtikuussa. Kirkkovenetreenit kaksi kertaa viikossa touko-kesäkuussa. Seuran sisäsoutusali käytössä kaikkina viikonpäivinä. Hinta 119 euroa.