Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Löytöeläintalon kuulumisia | Vain rekisteröity mikrosiru auttaa karkurin takaisin kotiin – huolehdi siis siitä, että sirutettu kissasi on rekisterissä

Ilmat alkavat kylmetä ja yhä useampi alkaa tuntea huolta syksyn jalkoihin jääneistä, ulkona liikkuvista kissoista. Näitä löytökissoja on alkanut saapua myös löytöeläintalolle tasaisen varmasti.

Jokaiselta löytöeläimeltä tarkistetaan löytöeläintalolle saapuessaan mikrosiru ja oi sitä onnea kun mikrosirunlukija piippaa sirun löytymisen merkiksi. Joku varmasti kaipaa sirutettua kissaansa!

Sirunumero kirjataan lukijasta ylös ja sen jälkeen sitä aletaan etsiä eri rekistereistä, joita Suomessa on käytössä kissoille kolme: Suomen kissaliiton rekisteri, siruhaku.fi sekä turvasiru.fi.

Liian usein viime aikoina on kuitenkin käynyt niin, että kissalla on mikrosiru, mutta sitä ei ole rekisteröity yhteenkään rekisteriin. Tällöin mikrosirulla ei ole mitään virkaa, sillä omistajaan ei pystytä olemaan yhteydessä.

Mikäli kissasi on jo sirutettu niin käy tarkistamassa, että onhan sirun takaa löytyvä numerosarja myös rekisteröity johonkin yllä mainituista rekistereistä.

Ja mikäli kissasi ei ole vielä sirutettu, niin käy hoitamassa asia eläinlääkärissä kuntoon ja muista rekisteröidä siru.

Kissojen siruttamista on kaavailtu pakolliseksi alkaen vuodesta 2026. Ja muistathan, että kaikki koirat tulee olla ensi vuonna sirutettuja, myös ne monirotuiset turret.

Kohta on myös perinteisen eläintenviikon ruokapurkkikeräyksen aika. Laita jo kalenteriin ylös perjantai 7. lokakuuta kello 10 - 20 ja kauppakeskus Graanin Prisman aula.

Siellä ihanat vapaaehtoisemme ottavat koko päivän vastaan kissoille ja koirille ruokalahjoituksia, joilla toivottavasti ruokitaan löytöeläintalon eläimiä pitkälle talveen asti.

Tapahtumasta voi ostaa myös Mesyn kalentereita ja muita kannatustuotteitamme.

Löytöeläintalon seuraava vierailuaika on sunnuntaina 9.10. klo 14-16. Yksityiset kissan/koiranottajille varatut ajat pidetään sovitusti. Osoite: Porrassalmenkatu 69 b. Puhelimella Mesyn väen tavoittaa numerosta 050 547 9054, varmimmin arkisin klo 9-16 ja viikonloppuisin sekä arkipyhinä klo 9 – 17. Sähköpostia voi lähettää osoitteeseen mikkelinesy@gmail.com ja nettisivujen osoite on www.mesy.fi