Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Domin keikkasyksy alkaa suomalaisella huippujazzilla – Jazzup! heittää ilmaiskonsertin osana Kulttuurin unelmavuotta

Dom Mikkelin keikkasyksy alkaa olla aloittamista vaille valmis. Live-esiintymisten sesongin aloittaa suomalainen huippujazz, jota esittää Jazzup! -niminen kvartetti.

Jazzup! esiintyy yläkerran Club Domissa torstaina 6. lokakuuta. Konsertti on yleisölle maksuton ja sen mahdollistaa Kulttuurin unelmavuosi 2022.

Jazzup! -yhtyeessä soittavat Max Zenger (alttosaksofoni, bassoklarinetti), Riitta Paakki (piano),

Antti Ahoniemi (kontrabasso) ja Mikko Hassinen (rummut).

Jazzup! soittaa Zengerin ja Paakin uutta jazzia, jonka koukuttavat rytmit ja puhuttelevat melodiat vievät kuulijat matkalle mielen kauniisiin maisemiin ja luonnonläheisiin muistoihin.

– Se on hienoa musiikkia, joka tarjoaa myös aivoille jumppaa. Koko ajan tulee uutta aistittavaa. Ei sitä tarvitse edes mitenkään ymmärtää, sen kun hyppää vain sekaan ja antaa musiikin tulla, luonnehtii tulevaa elämystä Jaska Pitkänen.

Mikkeliläismuusikko on ollut hankkimassa Jazzupia Mikkeliin yhdessä Kulttuurin unelmavuosi-hankepäällikkö Jatta Juholan kanssa.

Olemme aina olleet esiintyvän taiteen puolella

Juha Parkkinen, Dom Mikkeli

Vanha tuttuni Raisa Siivola Jazzliitosta otti yhteyttä ja kysyi, kiinnostaisiko tällainen esiintyjä.Taustalla oli myös halu saada vähän hiljaista Mikkelin jazz-elämää elvytettyä. Ja nythän saatiinkin heti ihan huippunimi tänne.

– Otin yhteyttä Jattaan ja Domin Juha Parkkiseen ja homma oli parilla puhelinsoitolla selvä, kiittelee Pitkänen.

– Tällainen keikka sopii loistavasti Kulttuurin unelmavuoden konseptiin, jolla nimenomaan halutaan tuoda esille kulttuurin moninaisuutta. Periaatteena on, ettei tehdä kaikille kaikkea vaan jokaiselle jotakin, sanoo Juhola.

– Jazzup! -keikka on hieno mahdollisuus sellaisillekin kuulijoille, jotka eivät jazzia tunne, tulla katsastamaan että mitä se oikein on. Ja ihan ilmaiseksi!, hän jatkaa.

Elävä musiikki on kaikunut Domin tiloissa aikaisemminkin, mutta nyt paikka on uusi. Syksyn keikat järjestetään yläkerrassa, Club Dom -yökerhossa.

– Me olemme aina olleet kaikenlaisen esiintyvän taiteen puolella, joten myös live-keikat sopivat meille erinomaisesti.

– Aikaisemmin keikkoja on pidetty baarin puolella, mutta se ei ole ollut monessakaan mielessä kovin toimiva tila. Yläkertaa on jo vähän koeponnistettu, viimeksi siellä pidettiin päiväkirjojen lukutilaisuus, jonne saatiinkin oikein mukava tunnelma, sanoo Parkkinen.

– Toivottavasti mikkeliläiset löytävät tämänkin keikkapaikan. Jazzup! on ainakin sen luokan kokoonpano, että harvemmin tänne Mikkeliin tuollaisia tupsahtaa, hän jatkaa.

Domissa kuullaan vielä lokakuun aikana perinteistä, vanhan liiton rockia ja kolmen mikkeliläisen bändin yhteiskeikka.

Mikkeliläisten vanha suosikki, pitkän linjan cover-bändi Daddios soittaa Domin yläkerrassa perjantaina 14. lokakuuta.

Daddios ottaa etukäteen vastaan myös biisitoiveita. Niitä voi jättää bändin Facebook-sivulle https://www.facebook.com/Daddiosorchestra/

Lokakuun 21. päivänä Domin vintillä soi indie-rock kolmen mikkeliläisbändin voimin.

Indieclub-nimikkeen alle on koottu nimet Melancholy Overdose, Sharon Rose ja Boys Of The Bars, joista kaksi viimeksi mainittua niitti suurta suosiota myös kevään Tikantalo 30 vuotta -konsertissa.

Daddios- ja Indieclub -keikat alkavat kello 22.