Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaupungin kivijalat | Vanha tavara käy hyvin kaupaksi – Ekoaarrekaupasta löytöjä voivat tehdä niin keräilijät kuin sisustajatkin

Juvantien varrella sijaitsevan Ekoaarrekaupan ovi alkaa käydä heti avaamisajan tiimoilla.

Yrittäjä Antti Tiainen toivottaa päivän ensimmäiset asiakkaat tervetulleiksi ja kannustaa tekemään hyviä löytöjä. Pian ovikello ilmoittaa jälleen uudesta tulijasta.

Vanha tavara taitaa käydä kaupaksi, mietiskelen ääneen. Tiainen vastaa nyökäten ja sanoo, että etenkin taidelasi vaihtaa ripeästi omistajaa.

Designlasin lisäksi hyvin kauppansa tekevät erityisesti vanhat huonekalut ja retrohenkiset valaisimet. Niitä Ekoaarrekaupasta löytyy jos jonkinnäköistä.

Keramiikkaakin myydään kohtalaisen hyvin. Suosittuja ovat esimerkiksi Arabian tuotteet. Oma ostajakuntansa on myös kupari- ja emaliesineillä sekä peltipurkeilla.

Myynnissä on rutkasti muitakin tuotteita.

Tiainen arvioi, että kivijalkakaupan valikoimassa on tällä hetkellä useampi kymmenen tuhatta erilaista esinettä.

Vaikka tavaraa on paljon ja laidasta laitaan, on Tiainen onnistunut pitämään myymälän siistinä ja helppokulkuisena.

– Ei siinä olisi mitään järkeä kasata tavaraa toistensa päälle. Eivät nämä nimittäin mitään romua ole. Asiakkaankin on helpompi katsella ympärilleen, kun tavarat ovat oikeilla paikoillaan ja järjestyksessä.

Kun vanhat tavarat ovat intohimo, ei tavaroiden metsästäminen tunnu välillä työltä laisinkaan.

Myynnissä oleva tavara koostuu enimmäkseen kuolinpesistä, joita yrittäjäpariskunta ostaa ja tyhjentää viikoittain.

Ihan mitä tahansa ei kuitenkaan kelpuuteta kaupan valikoimiin. Esimerkiksi homekiinteistöjen esineet ja huonekalut jäävät pariskunnalta ostamatta.

– Olemme aika tarkkoja siitä, mitä otamme myyntiin. Kaiken täytyy olla ehjää ja mieluiten vielä sellaista, että tiedämme tavaran menevän nopeasti kaupaksi.

Myynnissä onkin Tiaisen mukaan vanhan tavaran helmiä ja keräilyharvinaisuuksia.

– Kun on itsekin keräillyt, ja vanhat tavarat ovat intohimo, ei tavaroiden metsästäminen tunnu välillä työltä laisinkaan. Toki hommaa on paljon, siitä ei pääse mihinkään, Tiainen sanoo.

Vanhan tavaran lisäksi kaupan on uusia tuotteita, kuten käsityökoruja, takomotuotteita sekä suomalaisia kauneus-, hyvinvointi- ja siivoustuotteita.

Ne menevät kuumille kiville etenkin verkkokaupassa, jonka yrittäjäpariskunta avasi ennen kivijalkaliikettä, melko tarkalleen neljä vuotta sitten.

Verkkokaupassa on myynnissä myös tarkoin valikoituja keräilyaarteita.

– Verkkokauppa toimii valtakunnallisesti, ja siitä on meille merkittävä etu kaupankäyntiin. Tälläkin viikolla käyn ajamassa ison kuorman pääkaupunkiseudulle, Tiainen kertoo.

Ekoaarrekaupan kivijalkaliike sijaitsee osoitteessa Juvantie 41, ja se on avoinna tavallisesti kolmena päivänä viikossa: tiistaisin, keskiviikkoisin ja lauantaisin.

Muina päivinä Tiainen keskittyy uusien aarteiden etsimiseen, esineiden hinnoitteluun, myymälän järjestämiseen ja muihin yrityksen pyörittämiseen liittyviin asioihin.

Verkkokaupan asioiden hoitaminen on isoilta osin Tiaisen avopuolison Tanja Saavalaisen vastuulla.

Tällä viikolla yritys täyttää neljä vuotta.

Syntymäpäiviä juhlitaan laajennetuin aukioloajoin, kahvitarjoiluin ja tuotetarjouksin. Luvassa on Tiaisen sanoin myös sirkushuveja.

– Sanotaanko näin, että tänne kannattaa ajella lauantaina vähän kauempaakin. Enempää en vielä paljasta, Tiainen vinkkaa.

Ekoaarrekauppa on loppuviikosta avoinna keskiviikkona ja perjantaina kello 11–18 ja lauantaina 10–16.

Kaupungin kivijalat -juttusarjassa esitellään paikallisten kivijalkaliikkeiden palveluja.