Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vauvat saavat oman kulttuuriviikon Mikkelissä – Vauvaviikko kutsuu pikkuväkeä taide-elämysten pariin.

Vauvoja ja taaperoita hemmotellaan Mikkelissä ensi viikolla monenlaisilla elämyksillä ja vieläpä aivan ilmaiseksi.

Ensimmäistä kertaa Mikkelissä järjestettävä vauvaviikko pitää sisällään runsaasti ohjelmaa vauva- ja taaperoteatterista luentoihin ja vauvojen loru- tai värikylvystä äitiysliikuntavinkkeihin.

Vauvaviikon tapahtumia on pääkirjaston ja sen alakerrassa sijaitsevan lapsiperheiden kohtaamispaikka Kopan lisäksi neuvolassa, tanssikoulu La Carmencitassa, Muistin auditoriossa, Mikkelin tuomiokirkossa ja Kulttuuritila 22:ssa.

Tapahtumaviikko starttaa maanantaina 26. syyskuuta.

Tuolloin ohjemassa on muun muassa luento kirjailija- ja kuvittajatyöstä, jonka pitää Onni-poika-kuvakirjasarjan äiti Sanna Pelliccioni. Tiistaina Pelliccioni ohjaa kirjaston lastenosastolla satutuokion ja muovailutyöpajan.

Rautatieaseman odotustilassa ja pääkirjastolla pääsee ihastelemaan teemaviikolla vauvojen tekemää taidetta, ja kirjastolla on myös esillä koko syyskuun ajan lapsiperheen kirjavinkkejä.

Luvassa on lisäksi muun muassa vauvatanssia, pop up -sirkusta, imetyskorupaja, vauvakirkko, muskareita, lukutuokioita, vaunulenkki sekä erilaisia infoja lapsiperheille.

Vauvaviikon järjestämisellä halutaan tukea lapsiperheiden hyvinvointia.

Ensimmäinen Mikkelin vauvaviikko käynnistetään hankkeen puitteissa, mutta tarkoitus on, että siitä tulee vuosittain toistuva.

Tapahtumaviikko liittyy syyskuun viimeisenä perjantaina vietettävään valtakunnalliseen Vauvan päivään.

Kohtaamispaikka Koppa sai lapsiperheiltä toiveita Vauvan päivän huomioimisesta Mikkelissä jo pari vuotta sitten, mutta tapahtuman järjestäminen ei ollut silloin koronan vuoksi mahdollista.

– Kun kirjasto ja Koppa yhteistyökumppaneineen suunnittelivat Ensiaskeleet lukemiseen -hankkeen, idea sai tuulta purjeisiin ja päätimme juhlistaa vauvoja kokonaisen viikon verran, kertoo varhaisen tuen koordinaattori Hanna-Liisa Koistinen-Purps kohtaamispaikka Kopasta.

Ensiaskeleet lukemiseen -hankkeella halutaan tukea lukevaa elämäntapaa varhaisimmasta iästä lähtien,

Vauvaviikon tapahtumien toteuttamiseen on osallistunut kattava yhteistyöverkosto.

Mukana suunnittelussa ovat olleet kirjaston ja kohtaamispaikka Kopan lisäksi neuvola, kulttuuripalvelut, Kulttuurin unelmavuosi, Martat, Viola, tuomiokirkkoseurakunta, MLL ja imetystukiäidit.

Koko vauvaviikon ohjelma on nähtävissä osoitteesta www.kirjasto.mikkeli.fi.

Joihinkin tapahtumiin on ennakkoilmoittautuminen, mutta kaikki ohjelma on maksutonta. Ennakkoilmoittautuminen sitä vaativiin tapahtumiin on mahdollista tapahtumien alkuun asti.

– Toivottavasti perheet löytävät tiensä tapahtumiin ja voivat virkistyä mukavan ohjelman myötä. Toivomme myös, että samalla lapsiperheiden hyvinvointia tukevat toimijat tulevat perheille tutuiksi, Koistinen-Purps sanoo.

Vauvaviikko Mikkelissä 26.9.–1.10. Lisätiedot ja kaikki tapahtumat löytyvät Mikkelin seutukirjaston nettisivuilta.