Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Viljo Kuuluvainen haluaa rakentaa Saimaa Stadiumista menestystarinan Kalevankankaalle – Active Life Labin odotetaan tuovan uudenlaista liiketoimintaa alueelle

Liikunta- ja kauppatieteiden maisteri Viljo Kuuluvainen, 38, aloitti syyskuun puolivälissä Saimaa Stadiumi Oy:n toimitusjohtajana.

– Innokkaasti lähden kehittämään uutta ja viemään Saimaa Stadiumin mahdollisuuksia eteenpäin. Stadiumin johtaminen on hieno ja luontainen jatkumo aiemmalle työuralla, tilittää Kuuluvainen tunnelmiaan.

Kuuluvainen on reilun parin viime vuoden ajan edistänyt Kalevankankaan hyvinvointikampuksen kehittämistä. Hän on koordinoinut Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamkin ja Mikkelin kaupungin yhteistä hanketta.

Hänen vastuullaan on ollut juosta kokoon yhteistyötä Kalevankankaalla toimivien yritysten ja yhteisöjen kesken.

– Yhteistyössä on edetty viime aikoina hyvin, ja se syvenee kaiken aikaa. Kävijöille tulokset näkyvät toivottavasti jatkossa alueen yhtenäisempänä markkinointina ja uusina tapahtumina.

– Kalevankankaan toimijoiden Kalispäivä on jo vuosittain useamman kerran toistuva toimintatapa.

Stadiumin rooli on Kuuluvaisen arvioiden mukaan olla veturitoimija Kalevankankaalla.

– Palvelujen tuottajaverkosto on monipuolinen. Se pystyy tuottamaan monipuolisia mahdollisuuksia ja tapahtumia kulttuurin, liikunnan ja urheilun tarpeisiin.

– Saimaa Stadiumi, jäähallit, palloiluhalli, ravirata ja Mikaeli yhdessä Kalevankankaan maastojen kanssa muodostavat loistavan kokonaisuuden ja yhteistyömahdollisuuden.

– Yhdessä olemme enemmän ja pystymme kilpailemaan koko maankin markkinoilla, Kuuluvainen uskoo.

Meidän on kehityttävä ja uudistuttava jatkuvasti.

Kuuluvainen sanoo, että suuria odotuksia liittyy myös Saimaa Stadiumin yhteydessä sijaitsevaan Xamkin Active Life Labiin. Siinä työskentelee 15 asiantuntijaa, jotka tekevät tutkimus- ja kehitystyötä hyvinvoinnin edistämisen vaikuttavuuden parissa.

– Laboratorio tekee hyvin merkittävää tutkimusta. Uutta yritystoimintaa voi syntyä muun muassa digitaalisten hyvinvointipalvelujen saralle.

Kuuluvaisen mielestä Kalevankankaalla on suuri potentiaali, ajattelee sitten isoja tapahtumia tai erilaisia valmennusleirejä. Alueella sijaitseva hotelli Uusikuu on hyvä lisä palvelutarjontaan.

– Näin voimme erottua muiden kaupunki- ja seutukuntien kanssa asiakkaista kilpailtaessa.

Saimaa Stadiumi Oy:n toimitusjohtajana Kuuluvainen uskoo olevansa vuorovaikutteinen ja yhteistyökykyinen.

– Koulutustaustani liikunta- ja kauppatieteiden osalta ja työkokemukseni hyvinvoinnin ja liikuntapalvelujen saralta ovat aika vankat. Verkostoja alalle ja alueelle on valmiina olemassa.

Uudella toimitusjohtajalla on jo työlistaa laadittuna.

– Ensin tutustun henkilöstöön ja keskustelen siitä, miten he näkevät nykyisen ja tulevan. Meidän on kehityttävä ja uudistuttava jatkuvasti, jotta voimme vastata asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden odotuksiin ja tarpeisiin.

Saimaa Stadiumi Oy tehnee tänä vuonna alijäämäisen tuloksen.

– Edellinen tilikausi oli tappiollinen, mutta ennen poistoja tulos oli kuitenkin positiivinen. Tämän vuoden alkua rasittivat koronasulut.

– Nyt ollaan paremmassa vauhdissa,, mutta tulos jäänee silti miinukselle.

Saimaa Stadiumin liikunta- ja urheiluhallin käyttöaste on Kuuluvaisen mielestä hyvä.

– Iltakäyttö on lähes loppuunmyyty. Liikunta- ja urheiluseurat ovat yhä enemmän varanneet Stadiumin tiloja.

– Päivävuorot ovat valtaosaltaan koulujen käytössä, yhteistyössä Mikkelïn kaupungin kanssa Viikonloppuisin on edelleen jonkun verran vapaita vuoroja, Kuuluvainen listaa.

Tapahtumiakin on tulossa.

– Raskaan rockin tapahtuma Black Box toteutuu 28– 29. lokakuuta. Salibandyseura Hatsinan kotiottelut pelataan Stadiumilla. Lisäksi Stadiumilla on paljon yritysten yksityisiä tapahtumia.

Millaisena tuore toimitusjohtaja näkee Saimaa Stadiumin muutaman vuoden kuluttua?

– Olemme entistä elävämpi ja vahvempi veturitoimija ja yhteistyökumppani Kalevankankaan muiden osaajien kanssa.

– Yritysten työhyvinvoinnin ja mittaamisen palveluja on myös vahvistettu. Tapahtumien osalta olemme merkittävä toimija ja yhteistyökumppani Kalevankankaan muiden osaajien kanssa ja houkuttelemme alueelle erilaisia urheilu, hyvinvointi- ja konserttitapahtumia.

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu (Xamk), Mikkelin kaupunki ja Suomen Nuoriso-opisto ovat Saimaa Stadiumin suurimmat omistajat. Osakassopimuksen mukaan määräysvalta siirtyy Mikkelin kaupungille vuonna 2032.