Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sata musiikkiopistolaista nousee lavalle Nälkäpäivä-konserteissa – syyskauteen mahtuu monenlaisia tapahtumia, joista suurin osa on maksuttomia

Mikkelin musiikkiopiston syksyn oppilaskonsertit alkavat perinteiseen tapaan kahdella hyvän mielen konsertilla.

Yhteensä lähes sata musiikkiopistolaista astuu lavalle tämän viikon torstaina ja perjantaina pidettävissä Nälkäpäivän konserteissa.

Tänäkin vuonna näiden konserttien pääsylipputulot menevät lyhentämättömänä Punaisen Ristin Nälkäpäivä-keräykseen.

Mikkelin musiikkiopiston ja Punaisen Ristin yhteistyönä toteutetut Nälkäpäivän konsertit ovat 12 vuoden aikana saavuttaneet jo vakiintuneen aseman musiikkiopiston konserttitarjonnassa.

Vaikka konsertin ajankohta heti lukuvuoden alkupuolella asettaa omat haasteensa, on konsertteihin aina riittänyt runsaasti esiintyjiä. Soittamalla ja laulamalla voi tuottaa muutakin hyvää kuin vain kaunista musiikkia.

Konsertti on tänä vuonna erityisen monipuolinen. Mukana on pianisteja, kitaristeja, puu- ja vaskipuhaltajia, jousisoittajia, laulajia, kuoroja sekä orkestereita.

Musiikkiopiston syyskaudella on paljon pääosin maksuttomia konsertteja.

Konserttien nuorimmat esiintyjät ovat aloittaneet soiton opiskelunsa vasta tänä syksynä mutta monilla on opiskeluvuosia kertynyt jo useampia.

Pääosa kappaleista on tänäkin vuonna sooloesityksiä, mutta suurempiakin kokoonpanoja on mukana.

Torstain konsertissa on mukana lapsikuoro sekä varttuneempia esiityjiä edustava upea lauluyhtye Evenio.

Perjantain suurimpia kokoonpanoja ovat kitaraorkesteri sekä Vilhonkadun kamariorkesteri.

Musiikkiopiston syyskauteen sisältyy tavalliseen tapaan suuri joukko pääosin maksuttomia konsertteja.

Suurimpia syksyn tapahtumia ovat 10.11. Estradilla musiikkiopiston solistit -konsertti Mikaelissa yhteistyössä kaupunginorkesterin kanssa, 4.12. joulukonsertti Mikkelin Tuomiokirkossa sekä 21.12. perinteinen Glögi & Pipari Cafe Saundissa.

Tänä vuonna opiston nuorimpia oppilaita on mahdollista kuulla myös lyhyissä esityksissä ympäri Mikkeliä ja toimipistekuntia valtakunnallisella lastenmusiikkiviikolla 14.11.-18.11.

Musiikkiopiston nuoret oppilaat soittavat myös pienemmissä matineoissa Mikkelin musiikkiopistolla ja toimipisteissä. Cafe Saundissa on mahdollista istuutua kahville kolmena keskiviikkona Keskiviikkoklubin merkeissä.

Toisinaan kuullaan myös opiston opettajien esityksiä lounasaikaan. Ensimmäisellä musiikkilounaalla 21.9. esiintyy harmonikan opettaja Visa Wirén klo 12.30.

Lisäksi opiston vierailukonserttisarjassa kuullaan joka kuukausi yksi ammattimuusikoiden konsertti.

Luvassa on vielä 15.10. multimediaesityksellä täydennettyä oopperaa, 20.11. lied-musiikkia sekä 9.12. Sibelius-Akatemian pianovirtuooseja.

Nälkäpäivän konsertit torstaina 22.9. klo 18.00 ja perjantaina 23.9. klo 18.00 Mikkelin musiikkiopiston salissa. Pääsyliput 10 ja 5 euroa.

Lisätietoja syyskauden konserteista www.mlimo.fi, sekä esitteestä, jota saa opiston toimitiloista ja Cafe Saundista.