Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jukurien tulos kääntyi plussalle – pudotuspelien tuotot ratkaisevassa asemassa

HC Jukurit Oy:n tilikauden 2021-22 tulos oli plussalla 353 409 euroa. Voitollinen tilinpäätös sisältää valtiokonttorin maksamat 71 000 euron kustannustuen ja 532 000 euron sulkemiskorvauksen.

HC Jukurit Oy:n liikevaihto oli 4 540 000 euroa. Tytäryhtiön, Kalevankankaan Areena Oy:n liikevaihto oli 463 663 euroa ja voitto hieman alle 18 200 euroa. Heimoravintolat Oy:n liikevaihto oli noin 565 680 euroa ja voitto noin 51 570 euroa.

Yhtiön liikevaihto ja tilikauden voitto ovat hallituksen puheenjohtaja Heikki Viitikon mukaan yhtiön historian suurimmat.

– Vahvan taloudellisen tuloksen suurin yksittäinen tekijä oli seuran urheilullinen menestys eli playoff-pelit ja niiden tuotot. Valtiokonttorin sulkemiskorvaus otti edellisvuotta paremmin huomioon koronan aiheuttamat tappiot.

Liigaosake on nyt kokonaisuudessaan maksettu.

– 1,8 miljoonan euron arvoinen liigaosake on nyt kokonaisuudessaan maksettu.

Toimitusjohtaja Antti Laakso muistuttaa, että kaudella merkittävä osa viime liigakautta pelattiin tyhjille tai yleisömääriltään rajoitetuille katsomoille. Menetykset kohdistuivat pääsylipputuloihin sekä ravintola- ja ottelutapahtumien myyntiin.

– Pelaajabudjetti oli viime tilikaudella alunperin 1,45 miljoonaa, mutta ylittyi 1,55 miljoonan tasolle. Meneillään olevalla tili- ja pelikaudella budjetti on 1,75 miljoonaa euroa. Pitkän kauden aikana sattuvat loukkaantumiset on huomioitu talouden suunnittelussa.

Henkilöstökulut olivat viime kaudella 2,89 miljoonaa euroa. Budjetissa ne ovat 3 miljoonaa euroa. HC Jukurit Oy:n palveluksessa on kaikkiaan 60 henkilöä. Meneillään olevan kauden suhteen toimitusjohtaja Laakso on toiveikas.

– Yhteistyökumppanien tulot ovat kasvussa 15 prosentilla ja ne nousevat 1,8 miljoonaan euroon. Heimoravintoloilta odotetaan 100 000 euron lisätuottoa.

– Pääsylipputuloja on budjetoitu miljoona euroa. Yleisötavoite on 2 500-2 800.

NHL-korvauksia Jukurit saa yhteensä 600 000 euroa. Ne sisältävät Mikko Kokkosen, Henri Nikkasen, Oskari Salmisen ja Axel Rindellin siirrot. Mediakorvausta Jukurit saa noin miljoona euroa.

HC Jukurit Oy:n hallituksessa jatkavat puheenjohtaja Viitikko, varapuheenjohtaja Jukka Toivakka, Kai Simola ja Olli-Pekka Randelin ja hallituksen sihteerinä Jarkko Otva.

Jukurien toimisto on siirtynyt syyskuun alussa kauppakeskus Akseliin. Jukurit-shop muuttaa kauppakeskus Stellan yläkerrasta katutasoon Hallituskadun varrelle.