Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

4H-yhdistys kaipaa mikkeliläisten apua – kosteusvaurion takia ison osan irtaimistostaan menettänyt yhdistys toivoo kaupunkilaisilta tavaralahjoituksia

Mikkelin 4H-yhdistyksessä eletään tiukkoja aikoja. Saksalan nuorisotalolla toimiva yhdistys on joutumassa kosteusvaurioevakkoon.

Näillä näkymin 4H muuttaa toimistonsa ja Saksalan kerhotilansa lähiaikoina väistötiloihin Lähemäkitalon alakertaan.

– Onhan tämä todella ikävä juttu. Meillä oli paljon suunnitelmia näihin tiloihin. Ne jäävät nyt ainakin toistaiseksi toteuttamatta, harmittelee 4H:n toiminnanjohtaja Heidi Kauppinen.

Entistäkin kipeämmäksi tilanteen tekee se, että kaikki rakennuksessa säilytetyt huokoiset tavarat joudutaan kiikuttamaan kaatopaikalle.

– Emme voi ottaa riskiä, että esineisiin olisi tarttunut homepölyä. Jos niin olisi, niin silloinhan kuskaisimme osan ongelmasta uusiin tiloihin.

– Kun puhutaan tämän mittaluokan kosteusvauriosta, ovat kaikki huokoiset tavarat entisiä, Kauppinen sanoo.

Hävitettäväksi lähtevät muun muassa matot, kirjat, lautapelit ja työtuolit. Myös iso osa kerhotilan leluista päätyy roskiin.

Yhdistys toivoo apua mikkeliläisiltä, jotta toimintaa voidaan jatkaa uudessa osoitteessa normaalisti.

Tässä kysytään nyt hyvää tahtoa.

Kaupunkilaiset voivat lahjoittaa Mikkelin 4H:lle muun muassa askartelutarvikkeita, tekstiilejä, lautapelejä ja lastenkirjoja.

– Tässä kysytään nyt hyvää tahtoa. Otamme kaikki lahjoitukset kiitollisina ja ilolla vastaan.

Epäilykset kosteusvaurioista kerhotalon tiloissa vahvistuivat elokuussa, kun 4H:n väki alkoi siivota toimistona ja tarvikevarastona toiminutta huonetta.

– Siirsimme tavaroita ja huomasimme, että yksi seinä on täysin laho. Siitä meni kirjaimellisesti jalka läpi, Kauppinen kuvailee.

Pahat aavistukset sisäilmaongelmasta olivat heränneet jo aiemmin. Osa yhdistyksen työntekijöistä oli saanut tiloissa oireita. Ilmassa oli myös leijaillut Kauppisen sanoin ”kellarimainen haju”.

– Mutta emme olisi uskoneet, että ongelma on näin mittava.

– Tilanteen vakavuus selvisi siinä vaiheessa, kun terveysvalvonnasta tultiin tekemään tarkastusta jokunen viikko sitten.

Saksalan nuorisotalon eli Parraskuja 8:n tiloja hallinnoi Nuorisopalvelut, joka maksaa tiloista vuokraa kaupungin tilapalveluille.

Tilat on luovutettu korvauksetta nuorisotoimintaa järjestäville yhdistyksille.

Samassa rakennuksessa tukikohtaansa on pitänyt 4H-yhdistyksen lisäksi partiolippukunta Mikkelin Leiritytöt.

Kerhotoiminta on loppunut Saksalan nuorisotalolla toistaiseksi kokonaan. Saksalassa järjestetyt kerhot alkavat pyöriä myöhemmin uusissa tiloissa.

Lisäksi yhdistys järjestää erilaisia lapsille suunnattuja kerhoja esimerkiksi Ristiinan, Anttolan ja Rantakylän yhtenäiskouluilla, Haukivuoren koululla, Haukkamäen hevostilalla sekä Niemenpellon tallilla.

Tarjolla on muun muassa kokki-, monitoimi- ja heppakerhoja.

– Vaikka kerhot ovat jo tältä syksyltä alkaneet, niihin pääsee edelleen mukaan, vinkkaa 4H:n toiminnanohjaaja Siiri Paavilainen.

Niin ikään Saksalassa toimineen koululaisten iltapäiväkerhon toiminta on siirtynyt toistaiseksi Lähemäen koululle.

– Koulun rehtorille ja muulle henkilökunnalle kuuluu tästä erittäin iso kiitos. Hienoa, että saimme asian ratkaistua näin sujuvasti, kiittelevät Kauppinen ja iltapäivätoiminnan vastuuohjaajaan Niina Närhi.

Mikkelin 4H-yhdistykselle voi lahjoittaa tavaraa, leluja ja tekstiilejä ottamalla ensin sähköpostilla yhteyttä toiminnanjohtaja Kauppiseen: heidi.kauppinen@4h.fi.