Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Näytä laulutaitosi hahmokaraokessa tai rentoudu kauppakeskuksessa – Katso tästä vinkit tulevana viikonloppuna järjestettävän Mad Weekend -tapahtuman viettoon

Taiteella ja kulttuurilla hullutteleva Mikkeli Art & Design Weekend, tuttavallisemmin Mad Weekend värittää jälleen Mikkelin kulttuurielämää tulevana viikonloppuna 16.–18. syyskuuta.

Järjestäjänä on tuttuun tapaan luovien alojen yhdistys Desavo.

Kahdeksatta kertaa vietettävä tapahtuma toteutuu tänä vuonna kolmipäiväsenä. Pääpaikkana toimii uljas Graniittitalo Mikkelin keskustassa.

Tapahtuma pitää sisällään monenlaista ohjelmaa muotoiluun, esittäviin taiteisiin, tuotesuunnitteluun ja kuvataiteeseen liittyen.

Kaikkiaan erilaisia Mad-tapahtumia järjestään viikonlopun aikana noin 30.

Kokosimme seitsemän tärppiä tapahtumaviikonlopun viettoon.

Tunnelmoijille: perjantaina kello 18–21.30 vietettävä Mad Weekendin avajaistapahtuma tarjoaa iloa niin silmille kuin korville.

Graniittitalo saa avajaisiltana yllensä komean valaistuksen, jota pääsee ihastelemaan koko tapahtumaviikonlopun ajan.

Avajaisiin kuuluu olennaisesti musiikki, ja siitä vastaa mikkeliläinen muusikko Emma Paavilainen yhdessä bändinsä kanssa.

Illan aikana nähdään myös Johanna Seppäsen tanssitaidetta ja ihastellaan juuri ripustettuja taidenäyttelyitä.

Herkuttelijoille: Graniittitalon takapihalla ja sisätiloissa on viikonlopun ajan tarjolla sielunruoan lisäksi vatsan täytettä.

Mikkeliläinen perheyritys Kirjalan Kahvipaahtimo avaa tapahtuman ajaksi Graniittitaloon pop up -kahvilan.

Saatavilla on paikallisesti tuotettua kahvien parhaimmistoa. Palvelusta huolehtii Kirjalan Kahvipaahtimon barista Anna Siitari.

Graniittitalo.

Katuruoastaan tunnettu Nam Nam Shack parkkeeraa ruoka-autonsa tapahtuman ajaksi Graniittitalon sisäpihalle. Tarjolla on esimerkiksi yksinomaan tapahtumaa varten suunniteltu Mad-menu.

Heittäytyjille: lauantaina kello 19–22 tapahtumakävijöille tarjoutuu mahdollisuus hullutella oikein olan takaa, kun Teatteriravintola Ilossa järjestetään liveorkesterin säestämä hahmokaraoke.

Tapahtumassa kuka tahansa kävijöistä voi pukea ylleen roolivetimet, hypätä stagelle ja laulaa luikauttaa kipaleen tai pari.

Säestyksestä vastaavat mikkeliläismuusikot Juho Puikkonen, Arttu Kivekäs, Jarno Hopponen ja Henri Tiusanen.

Tapahtumanbiisilistaan voi käydä tutustumassa etukäteen Ilon nettisivuilla osoitteessa www.teatteriravintolailo.fi.

Shoppailijoille: lauantaina ja sunnuntaina Graniittitalo täyttyy designista.

Design Marketissa on esillä kotimaisen muotoilun vakiintuneita brändejä sekä uusia tulokkaita.

Mad Weekendin suosituimpiin tapahtumiin kuuluvalta design-torilta löytyy hypisteltävää niin vaatteiden, koristautumisen kuin sisustuksenkin ystäville.

Tänä vuonna paikalla on 26 näytteilleasettajaa paikallisesti ja valtakunnallisesti tunnettuine tuotemerkkeineen.

Ihmeteltävää ja osteltavaa löytyy myös miesväelle. Myynnissä on esimerkiksi kalannahkatuotteita ja uistimia paikkalaisilta tekijöiltä.

Musiikin ystäville: Kulttuuritila 22:ssa Maaherrankadulla nähdään perjantaina kello 21–22 helsinkiläisen indiepopartisti Hyvärin keikka.

Hyväriltä on julkaistu levy-yhtiö Leibelin kautta kolme sinkkua, Jos sä et ois siinä, Mattolaituri ja Hölmöjen laji.

Keikalla pääsee kuulemaan Hyvärin tekeillä olevan EP:n tuotantoa ja tunnelmoimaan pop-soundeja, jotka rakentuvat akustisen kitaran, syntetisaattorin, loopperin ja efektien ympärille.

Rentoutujille: Miltä kuulostaa syvärentoutuminen kauppakeskuksessa? Sitä on mahdollista päästä testaamaan lauantaina kello 15–16.

Eeva Ojalehdon ohjaamassa Saimaan tuulia -syvärentoutuksessa osallistuja pääsee mielikuvituksessaan kuuntelemaan Saimaan laineita ja luontoääniä.

Rentoutushetki pidetään kauppakeskus Akselissa vanhan Chrissin tiloissa entistä Clas Ohlsonia vastapäätä.

Samalla käynnillä voi tutustua Saimaan Luonnottaret -kollektiivin valokuvanäyttelyyn, joka on läpi tapahtumaviikonlopun.

Tekeville: Mad Weekendin ohjelmistoon on perinteisesti kuulunut erilaisia toiminnallisia työpajoja, ja niitä on tarjolla tänäkin vuonna.

Työpajoissa pääsee tuunaamaan oman Mad-tuolin, maalaamaan oman frisbeegolfkiekon tai hankkimaan uusia keinoja tyhjäntoimittamiseen.

Työpajoja järjestetään pitkin viikonloppua, ja niiden tarkemmat tiedot löytyvät tapahtuman nettisivuilta osoitteesta madmikkeli.com

Mad Weekendin tuottaja on tänä vuonna mikkeliläinen valokuvaaja Pihla Liukkonen.

Design marketin järjestävät yhteisössä muotoilija Pauliina Rundgren sekä Heidi Huovinen, Saara Vauhkonen ja Saku Niilo-Rämä Volat Oy:stä.

– Marketista löytyy designia ihan laidasta laitaan, aina vaatteista keramiikkaan. Ja mikä on erityisen ilahduttavaa, niin mukana on jonkin verran myös ihan uusia paikallisia tekijöitä, vinkkaa Niilo-Rämä.

Mad Weekendin kävijätavoite mukailee aiempien vuosien kävijämäärää. Jos tapahtumaan kerää 2500 kävijää, ovat järjestäjät enemmän kuin tyytyväisiä.

– Toivottavasti mikkeliläiset osallistuisivat tapahtumaan sankoin joukoin. Haluan nähdä iloisia kasvoja, paljon ihmisiä ja hyvää meininkiä. Siinäpä ne tärkeimmät odotukset, Liukkonen tiivistää toiveensa.

Tänä vuonna tapahtumaa tukee Mikkelin Kulttuurin unelmavuosi, jonka ansiosta lähes kaikki ohjelma on maksutonta.

Mikkeli Art & Design Weekend -tapahtuma järjestetään Mikkelissä 16.–18. syyskuuta. Tapahtuman koko ohjelmisto on nähtävissä tapahtuman nettisivuilla osoitteessa madmikkeli.com.

30

Mad Weekendin ohjelmistossa on noin 30 erilaista tapahtumaa.