Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Villieläinhoitolassa tapahtunutta | Tuukkalasta löytynyt valkoinen pikkukettu pääsi hoitoon ja lihotushoidossa olevat siilit keräävät rasvaa talviuntaan varten

Kiireinen kesä villieläinhoitolassa on vaihtunut alkaneeseen syksyyn. Potilaita ei hoitolaan tule enää samalla tahdilla kuin kesällä, mutta silti viikoittain.

Viisi siiliä on ”lihotushoidossa” koska niiden on saatava kerättyä itselleen riittävä rasvakerros, että ne selviäisivät talvihorroksesta. Siilit ovat ulkotarhassa ja syövät 10 kissan märkäruokapakkausta päivässä. Ruokaan lisätään ruokaöljyä joka omalta osaltaan auttaa painon nousussa.

Siilin tulisi painaa vähintään 800 grammaa että horrostaminen olisi turvallista. Horroksen aikana siili menettää noin puolet painostaan.

Tullessaan hoitolaan siilit painoivat vain alle 100 grammaa, mutta nyt painot ovat lähellä 600 grammaa.

Kesän ehkäpä omituisin potilas oli valkoinen ketunpoikanen. Poikanen löytyi Mikkelin Tuukkalasta ja se oli löydettäessä lähes kesy eikä pyydystykseen olisi tarvittu edes haavia.

Valkoisia tai muuten erikoisen värisiä yksilöitä esiintyy kaikilla eläinlajeilla. Kettu oli hyvän kuntoinen eikä sillä ollut vammoja. Ongelma valkoisilla yksilöillä on joutuminen helposti petojen saaliiksi. Luontoon noin kesyä kettua ei olisi voinut jättää.

Koska hoitolassamme ei ollut tuolla hetkellä muita ketunpoikasia, kuljetimme ketun yön ensiavun ja ruokinnan jälkeen Orimattilaan, jossa se pystyy kasvamaan toisten ketunpoikasten kanssa.

Yksin kasvava poikanen kesyyntyy helposti eikä opi oikeaksi ketuksi.

Vielä ei ole varmaa vapautetaanko kettu vieroituksen jälkeen luontoon vai pyritäänkö se sijoittamaan esim. eläintarhaan. Eläintarha olisi valkoiselle ketulle ehkä turvallisempi ympäristö.

Syksyisessä metsässä jolkotteleva valkoinen kettu on todella altis vihollisen saaliiksi joutumiselle.

Löytöeläintalon vierailuajat ovat parittomien viikkojen sunnuntaina klo 14-16. Yksityiset kissan/koiranottajille varatut ajat pidetään sovitusti. Osoite: Porrassalmenkatu 69 b. Puhelimella Mesyn väen tavoittaa numerosta 050 547 9054, varmimmin arkisin klo 9-16 ja viikonloppuisin sekä arkipyhinä klo 9 – 17. Sähköpostia voi lähettää osoitteeseen mikkelinesy@gmail.com ja nettisivujen osoite on www.mesy.fi