Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Löytöeläintalon kuulumisia | Koleat kelit voivat olla kissoille kohtalokkaita – kerro eläinsuojeluyhdistykselle, jos pihapiirissäsi värjöttelee hylätyn oloinen kotieläin

Oma ”eläinsuojelu-urani”alkoi yli 20 vuotta sitten, kun yritimme pelastaa koulukaverin pihan ulkorakennuksesta kissapentuetta, minkä emo oli jostain syystä sinne hylännyt.

Muistan edelleen kuinka surkeasti pennut itkivät isossa korissa mihin ne nostettiin. Ne eivät olleet montaa päivää vanhoja ja valitettavasti kaikki eivät selvinneet.

Vuosien aikana olen useasti miettinyt, olisivatko pennut pysyneet hengissä, jos olisin osannut toimia samalla tavalla kuin nykyään.

Valitettavasti siihen aikaan tietoa ei ollut saatavilla kovin helposti ja eläinlääkärin apua pennut saivat liian myöhään.

Yksikin pakkaseen paleltunut kissa on liikaa.

Myöhemmin elämässäni olen kiipeillyt kissanpentujen perässä milloin missäkin ja hakenut loukutettuja kulkukissoja pois pihoilta kuljeksimasta, monet pystytään pelastamaan, mutta toisille on jo käynyt huonosti.

Muistelemani ensimmäisen pelastusoperaation ja hyvin monen muunkin kissan pelastusmatkan ajankohta on ollut syksy.

Olen viime vuosina huomannut, että enää ei paasata kesäkissa-ilmiöstä ja valitettavasti luulen sen johtuvan viime vuosien maailman tapahtumien vaikutuksesta ihmisten elämään.

Ei ole enää ”kesäkissoja”, kun lemmikkejä hylätään ympäri vuoden.

Kuitenkin syksyllä pihapiiriin saattaa ilmestyä kissoja, jotka etsivät suojaa kylmiltä säiltä sekä sopivampaa ravintoa kuin jäätyneet puunlehdet.

Näihin kissavieraisiin tulee aina kiinnittää huomiota ja mikäli ne vaikuttavat kodittomilta tai huonosti hoidetuilta, kannattaa olla yhteydessä löytöeläintalolle.

Yksikin pakkaseen paleltunut tai nälkään kuollut kissa on liikaa.

Löytöeläintalon seuraava vierailuaika on sunnuntaina 11.9. Yksityiset kissan/koiranottajille varatut ajat pidetään sovitusti. Osoite: Porrassalmenkatu 69 b. Puhelimella Mesyn väen tavoittaa numerosta 050 547 9054, varmimmin arkisin klo 9-16 ja viikonloppuisin sekä arkipyhinä klo 9 – 17. Sähköpostia voi lähettää osoitteeseen mikkelinesy@gmail.com ja nettisivujen osoite on www.mesy.fi