Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikkeliläiset sisarukset löysivät uuden yhteisen polun kuin sattumalta – Katri Antikaisen ja Jonna Hännikäisen uusi yritys tarjoaa koteihin siivouspalveluja

Toisinaan elämän korttipakka sekoittuu niin sopivasti, että kahdellakin pelaajalla voi olla niin sanotusti voittava käsi.

Niin kävi mikkeliläisille sisaruksille Katri Antikaiselle ja Jonna Hännikäiselle. Työelämässä jo yhden uran tehneiden naisten halu muutokseen vei heidät yhteen yrittäjiksi.

Sisarusten yritys, JoKa Kodin Siivous tarjoaa kotisiivouspalveluja Mikkelissä ja lähikunnissa. Vasta muutaman viikon toiminnan jälkeen asiakkaita on löytynyt mukavasti ja varauskalenteri täyttyy merkinnöistä.

– Meidän asiakkaissamme on kaiken ikäisiä ja kaikenlaisissa tilanteissa olevia. On työssä käyviä, yksineläjiä ja lapsiperheitä. Myös ikäihmiset käyttävät nykyään mielellään siivouspalveluja, Antikainen sanoo.

– Moni sanoo, että haluaa sen pari tuntia käyttää mieluummin muuhun kuin siivoamiseen. Juuri yksi asiakas sanoi, että on niin ihanaa kun saa perjantaina tulla töistä siivottuun kotiin, hän jatkaa.

Sisarusten yrityksen toimenkuvaan kuuluvat tässä vaiheessa kotisiivoukset.

– Kaikenlainen siivoaminen ja järjestäminen, perussiivouksista muuttosiivouksiin. Haravoimme tarvittaessa myös pihan ja leikkaamme nurmikon, Antikainen kertoo.

Moni sanoo, että haluaa käyttää pari tuntia muuhun kuin siivoamiseen.

– Palvelu räätälöidään sen mukaan, mitä asiakas tarvitsee. Joku haluaa siivouksen kerran viikossa, joku kerran kuukaudessa, Hännikäinen jatkaa.

JoKa Kodin Siivouksen palvelut ovat varattavissa tässä vaiheessa sosiaalisen median kautta.

– Meidät löytää Facebookista nimellä joka kodin siivous ja Instagramista nimellä jokakodinsiivous, neuvoo Hännikäinen.

– Sieltä löytyy myös meidän puhelinnumeromme, johon vastataan aina kun se on mahdollista, hän jatkaa.

Siivous maksaa kertasiivouksena 43,50 euroa per tunti per henkilö. Jos tehdään sopimus jatkuvasta, säännöllisestä siivouksesta, hinta on 39,50 per tunti per henkilö.

– Me olemme arvonlisäverorekisterissä, joten työstämme saa kotitalousvähennyksen. Laskutamme 15 minuutin jaksoista, joten jos siivous kestää vaikkapa tunnin ja vartin, asiakas maksaa vain siitä, ei kahdesta tunnista, Hännikäinen sanoo.

Pankkialalla ja koulunkäynnin ohjaajana aiemmin työskennellyt kahden lapsen äiti Antikainen keksi ensin ajatuksen yrittäjäksi ryhtymisestä.

– Kun kuopus täytti kolme, mietin mitä haluaisin isona tehdä. Työelämä kutsui, mutta entiseen palaaminen ei tuntunut luontevalta.

– Me olemme Jonnan kanssa maalaistalossa kasvaneita ja ruumiilliseen työhön tottuneita. Tykkään siivota ja järjestellä paikkoja, joten ajattelin että siivousalalla voisin toteuttaa pitkäaikaisen unelmani yrittäjyydestä.

– Mietin, että Jonnasta saisin hyvän kaverin, mutta että hänellä on oma työnsä joten asia jäi siihen.

Samaan aikaan Hännikäinen oli myös muutoksen edessä.

– Olin työskennellyt sairaanhoitajana kahdeksan vuoden ajan. Viime vuoden lopussa alkoi tuntua siltä, että tarvitsen jotakin muuta. Henkinen jaksaminen alkoi olla vähissä.

– Päätin irtisanoutua. Kuulin Katrilta että hän on perustanut yrityksen ja ajattelin että vau, onpa ihanaa. Kysyin ottaisiko hän minut töihin. Hän vastasi että ei ota, mutta yrityskumppaniksi pääsen kyllä, Hännikäinen nauraa.

– Kaikella on näköjään tarkoitus, hän summaa.