Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eläkeliiton Ristiinan yhdistyksen tapaamisissa puhutaan kaikille tärkeistä asioista – syksyn aikana saa tietoa mielen virkeydestä, ikääntyneiden palveluista ja oikeasta ravitsemuksesta

Eläkeliiton Ristiinan yhdistys järjestää syksyn aikana kolme jäsentapaamista, joissa on tarjolla asiantuntijatietoa varttuneeseen ikään ehättäneille.

Ensimmäisessä tapaamisessa maanantaina 12. syyskuuta on aiheena Miten pidän huolta mielen hyvinvoinnista? Alustajana on Kriisikeskuksen johtaja Helena Pohjanvirta.

Toinen jäsentapaaminen pidetään maanantaina 17. lokakuuta. Sen aihe on Ikääntyneiden palvelut hyvinvointialueella. Puhuja on Etelä-Savon hyvinvointialueen ikäihmisten palvelujen vastuualuejohtaja Niina Kaukonen.

Syksyn viimeisessä tapaamisessa maanantaina 14. marraskuuta puhutaan riittävästä ja terveellisestä ravitsemuksesta. Otsikolla Mitä söisin ja joisin, että hyvin voisin? esitelmöi ravitsemusterapeutti Heli Pyrhönen.

Tapaamiset pidetään Ristiinan koulukeskuksen Setälä-salissa ja ne alkavat kello 14.00.

– Jäsentapaamiset ovat kaikille avoimia. Ehkä pitäisi miettiä niille uusi nimi, kun jäsenyys ei ole paikalle tulon edellytys, pohtii puheenjohtaja Helena Kauppinen.

– Jäsentapaamisiin voi tulla myös, jos haluaa tulla yhdistyksen toimintaan mukaan ja saada tietoa muista tapahtumista ja kerhoista, puheenjohtaja vinkkaa.

Eläkeliiton Ristiinan yhdistys on vireä yhdistys, joka kokoaa laajasti yhteen paikallista väkeä.

– Meillä on 421 jäsentä, mikä on todella hyvä määrä pienelle paikkakunnalle, iloitsee Kauppinen.

Yhdistyksellä on monenlaista toimintaa. Liikunta on tärkeässä roolissa.

– Keskiviikkoisin kello 15 kokoonnutaan koulukeskuksen suureen saliin pelaamaan bocciaa ja pallopelejä, Kauppinen sanoo.

Tärkeää on myös vapaaehtoistoiminta.

– Ulkoilutamme Vaarinsaaren palvelukodin asukkaita keskiviikkoisin, lokakuusta huhtikuuhun. Kauden päättää aina iloinen vapputapahtuma. Olemme mukana myös järjestämässä Vanhusten viikon tapahtumia, Kauppinen luettelee.

Yhdistyksessä on useita kerhoja.

– Kerhojamme ovat Iloiset Laulajat, Kortti- ja lautapelikerho, Kreivikunnan AkanVirtaa ja ÄijäVirtaa, Keskustelukerho sekä Kävelyjalkapallo.

– Piirustus- ja maalauskerho on tauolla, mutta tilalle tulee käsityökerho Kätevät, joka aloittaa maanantaina 19.9. klo 13 kahvila-ravintola Saimaassa. Lisäksi meillä on yhden päivän koulutus älylaitteiden turvallisesta käytöstä 10. lokakuuta, Kauppinen listaa.

Erilaiset tapahtumat ja retket kuuluvat myös yhdistyksen ohjelmaan.

– Toivotulle Sokkomatkalle lähdetään syyskuun 22. päivä aamukahdeksalta ja pikkujoulut pidetään tänä vuonna Someen Erän majalla, Kauppinen kertoo.

Tietoa toiminnasta saa tapahtumissa, kerhoissa ja kotisivulta www.elakeliitto.fi/yhdistykset/ristiina.