Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kiinnostaako sellon, harmonikan tai oboen soittaminen? Mikkelin musiikkiopiston syyslukukaudella on tilaa vielä monelle oppilaalle

Mikkelin musiikkiopiston syyslukukausi pyörähti käyntiin 15. elokuuta, mutta joissakin soittimissa on vielä tilaa.

Lisähaku on parhaillaan käynnissä, ja se jatkuu 11. syyskuuta asti. Hakea voi muun muassa selloon, oboeen, kanteleeseen, harmonikkaan ja vaskipuhaltimiin.

Lisähaussa mukana olevia soittimia on mahdollista päästä kokeilemaan etukäteen Saimaa Stadiumilla tulevana lauantaina, kun siellä järjestetään Aktiivinen arki -harrastustapahtuma.

Mikkelin musiikkiopiston väki esittelee soitintarjontaa sisääntuloaulassa tapahtumapäivänä kello 10–14.

– Jos soittoharrastuksen aloittaminen yhtään kiinnostaa, niin kannattaa ehdottomasti tulla kokeilemaan. Toivomus on, että saisimme tämän soitinkokeilun kautta lisää uusia innokkaita oppilaita mukaan, toivoo Mikkelin musiikkiopiston uusi rehtori Marja Ikonen.

Hän kannustaa lapsia ja heidän vanhempiaan tutustumaan erilaisiin soittimiin ennakkoluulottomasti.

– Oma soitin löytyy kokeilemalla, Ikonen neuvoo.

Oma soitin löytyy vain kokeilemalla.

Oppilaita Mikkelissä ja opiston kolmessa sivutoimipisteessä on yhteensä noin 800.

– Sivutoimipisteissä olisi vapaita oppilaspaikkoja esimerkiksi viuluun ja pianoon. Meillä on opetusta Mikkelin lisäksi Juvalla, Kangasniemellä ja Mäntyharjussa, Ikonen kertoo.

Mikkelin toimipisteessä opiskelee noin 650 oppilasta.

Oppilasmäärä on opiston apulaisrehtori Juho Puikkosen mukaan muihin vuosiin verrattuna melko tavanomainen.

– Selvisimme pahimmista koronavuosista siinä mielessä hyvin, ettei oppilasmäärä notkahtanut alaspäin. Siitä on varmasti ainakin osittain kiittäminen uutta hakumenetelmää, jossa oppilaat valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä ilman pääsykokeita, Puikkonen uskoo.

Musiikkiopistolla on myös muutamia ryhmiä, joihin on mahdollista ilmoittautua jatkuvasti. Niitä ovat esimerkiksi 0–5-vuotiaille suunnattu musiikkileikkikoulu eli muskari sekä lapsikuoro.

Myös 6–10-vuotiaille suunnatussa soitinvalmennuksessa on tilaa vielä kaikissa sivutoimipisteissä sekä Rantakylän yhtenäiskoulun soitinvalmennusryhmissä.

Musiikkiopistossa toimii myös avoin osasto, ja lisäksi tarjolla on jatkuvasti kolmen tai viiden kerran tuntipaketteja erilaisiin soittimiin.

Mikkelin musiikkiopiston avoinna olevat hakulomakkeet löytyvät opiston kotisivuilta. Oppilaat valitaan oppilaspaikoille ilmoittautumisjärjestyksessä ikä ja soitintoive huomioiden.

Musiikkiopiston nettisivuilla pääsee myös ilmoittautumaan musiikkileikkikouluun sekä esimerkiksi lapsikuoroon.

Musiikkiopiston lukukausimaksu vaihtelee opintojen tasosta riippuen.

Muskari maksaa sata euroa ja perustason soitinopinnot reilu 200 euroa lukukaudessa.

Mikkelin musiikkiopiston lisähaku on käynnissä 11. syyskuuta saakka. Lisätietoja ja hakulomakkeet löytyvät nettisivuilta http://mlimo.fi.