Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Löytöeläintalon kuulumisia | Löytöeläintalo tarvitsee jatkossakin mikkeliläisten tukea – hyvän työn tekijät kaipaavat yhteistyökumppaneita

Löytöeläintalon toiminta on täysin riippuvainen kansalaisten ja yhteistyökumppaneiden tuesta ja vapaehtoisesta työstä.

Monikaan tämän palstan lukija ei voi tietää sitä, että Löytöeläintalon toiminnan mahdollistava ainoa säännöllinen tulo on Mikkelin kaupungin maksama lakisääteinen, vajaan 20 000 euron vuotuinen korvaus löytöeläintoiminnan järjestämisestä.

Lähes kaikki muu tulo kattamaan noin 120 000 euron vuotuiset kulut saadaan kokoon erilaisten keräysten, lahjoitusten, testamenttien, oman varainhankinnan ja muiden kansalaisten ja yritysten rahallisten ja aineellisten tukien kautta.

Tulonlähteitä ovat myös löytöeläinten talteenotto- ja hoitomaksut, eläinten luovutusmaksut, jäsenmaksut ja kohdeavustukset.

Vaikka Mikkelin Eläinsuojeluyhdistyksen löytöeläintalolla on kaksi vakituista eläinten hoidon ammattilaista ja lähes säännöllisesti yksi työllistetty henkilö töissä, ei talo toimi koko päivää ilman merkittävää määrää vapaehtoisia, jotka haluavat pitää huolen talolla olevista eläimistä erityisesti ilta-ajalla.

Osallistumme siis myös aktiivisesti työttömien henkilöiden työllistämiseen yhteistyösopimuksella Mikkelin Toimintakeskuksen kanssa.

Tarjoamme myös harjoittelupaikan esimerkiksi eläintenhoitajaksi opiskeleville ja tarjoamme myös työelämään tutustumispaikan keskiasteen opiskelijoille.

Osallistumme aktiivisesti työttömien työllistämiseen.

Karanneet, hylätyt, huostaan otetut ja muuten huonosti pidetyt eläimet ovat talon asukkaita.

Vuonna 2021 löytöeläintaloon saapuneista eläimistä 45 prosenttia eli 85 kappaletta oli löytöeläimiä eli karkuteille lähteneitä tai hylättyjä lemmikkejä.

Huostaan otettujen eläinten määrä vuonna 2021 oli 40 prosenttia kaikista tulleista. Entisille omistajilleen palasi 72 eläintä ja uuden kodin sai 116 eläintä, joista suurin osa kissoja.

Mesylle palautui erinäisistä syistä yhdeksän yhdistykseltä adoptoitua lemmikkiä ja tilapäishoidossa oli vuoden 2021 mittaan 12 eläintä.

Talolle tulleet tai syntyneet eläimet luovutetaan uuteen kotiin ainoastaan terveenä, rokotettuna, sirutettuna ja kastroituna.

Eläinten terveydenhuoltoon liittyvät eläinlääkärikulut ovatkin viime vuosina olleet lähes 30 000 euron luokkaa. Onneksi olemme onnistuneet saamaan tukea myös näihin kuluihin kansalaisilta ja yhteistyökumppaneilta.

Kiinteistön ylläpitäminen ja kehittäminen sekä eläinten olosuhteiden parantaminen kuluttaa paljon varoja.

Löytöeläntalo on kokenut viimeisen kahden vuoden aikana merkittäviä muutoksia, sillä molemmat kissakaranteenit on rakennettu täysin uudelleen.

Seuraavaksi keskitymme koirien ulkoilutustarhojen remontointiin, jotta myös koirien ulkotarhat saadaan asianmukaiseen kuntoon.

Tulevien projekti on uuden lämpimän varastotilan rakentaminen, sillä kirpputorimyynnin tavaroiden käsittely ja välivarastointi kaipaa uutta tilaa.

Tarkoituksemme on rakentaa uuden varastotilan yhteyteen myös läpi vuorokauden auki oleva koirien vastaanottopiste eritoten poliisin tuomia koiria varten.

Haluan kiittää kaikkia Löytöeläintalon toimintaa vuosien varrella tukeneita siitä, että olette osaltanne mahdollistaneet Löytöeläintalon toiminnan ja samalla olette mahdollistaneet löytöeläinten ja huostaan otettujen sekä huonosti pidettyjen eläinten uuden, turvallisen elämän.

Toivon, että tukenne löytöeläintalolle jatkuu, sillä ilman teidän kaikkien tukea ei Löytöeläintaloa olisi olemassa.

Kirjoittaja on Mikkelin Eläinsuojeluyhdistys ry:n puheenjohtaja.