Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Visulahden kesäkausi sujui hyvin – puiston uusi toimitusjohtaja Atte Räsänen on tyytyväinen, vaikka haasteitakin tuli vastaan

Visulahden kesäkausi on päättynyt. Takana on erityinen vuosi, koska puiston toimitusjohtaja vaihtui viime keväänä. Ville Asikainen, joka oli toiminut puiston johtajana jo vuodesta 2008 luovutti johdon Atte Räsäselle.

Kysyimme Räsäseltä, miten ensimmäinen kesä puistonjohtajan pestissä on sujunut.

Millainen yleiskuva sinulle jäi kesästä?

– Kesää voisi kuvailla parhaiten yhdellä sanalla, hektinen. Kesäkuun alun heikompien säiden jälkeen helteiden alettua asiakasmäärät kasvoivat selkeästi ja kokonaisuutena kesä oli kohtalaisen hyvä.

–Emme päässeet kahden edellisen koronavuoden ennätystasoille, mutta olen silti tyytyväinen.

– Kotimaanmatkailu on kokonaisuudessaan laskenut edellisten vuosien tasolta, joten meilläkin paluu niin sanottuun normaaliin oli odotettavissa.

–Kesä oli erittäin opettavainen, josta iso kiitos kuuluu osaavalle henkilöstöllemme. Olen erittäin mielissäni myös kesätyöntekijöiden panoksesta, ilman heitä ei tätäkään kautta olisi saatu vietyä kunnialla läpi.

Millaiset kävijämäärät puistossa oli?

– Kokonaiskävijämäärä kesä-heinäkuussa oli noin 40 tuhatta asiakasta. Huvipuiston kävijämääriin vaikuttaa suoraan sää, joten luonnollisesti kun aurinko paistoi ja oli lämmintä, oli myös asiakkaita hyvin liikkeellä.

–Majoituspalvelumme paikkaavat kuitenkin hyvin myös noita sateisia päiviä, varausaste majoituksen osalta on ollut koko kesän kiitettävällä tasolla.

Millaiset kävijämäärät leirintä- ja mökkialueilla oli?

– Camping alueella oli selvästi huomattavissa pientä hiipumista kahden edellisen vuoden tasoista. Ehkäpä karavaanaribuumi jäi valitettavan lyhyeksi, vaikka varmasti myös kohonneet polttoainekustannukset osaltaan vaikuttivat ihmisten liikkumiseen.

–Lomakotitalot ja leirintämökit jatkoivat suosiotaan, niissä varausaste oli hyvä.

Mitkä olivat kesän suurimmat onnistumiset?

– Kyseessä oli allekirjoittaneen ensimmäinen kesä Visulahdessa. Säätkään eivät ihan yltäneet edellisien kesien tasolle, joten näihin tekijöihin peilaten olen tyytyväinen kesään kokonaisuutena.

– Koko henkilöstö onnistui hienosti, vaikka hellejaksolla kiire oli valtava, eivätkä työolosuhteet auringon paisteessa olleet helpoimmat.

Mitkä olivat kesän haasteet?

– Isompia ja pienempiä haasteita tuli vastaan päivittäin, mutta niistä kaikista selvittiin. Isoa päänvaivaa aiheutti viikinkilaiva, jonka toimintakuntoon saaminen meni valitettavan pitkälle, heinäkuun alkupuolelle saakka.

– Teemme töitä kohtalaisen pienellä porukalla, joten se aiheuttaa omat haasteensa.

Mitä kehityskohteita kesän aikana nousi?

– Keväällä aloittaessani oli hankala hahmottaa kaikkea toiminnassa. Nyt kesän aikana ja sen jälkeen on kehityskohdevihkoon ilmestynyt ranskalaisilla viivoilla pienempiä ja isompia kehityskohteita, joita mahdollisuuksien mukaan aletaan työstää, jotta Visulahti-kokemus olisi asiakkaille ensi vuonna entistä mukavampi.

Millaista palautetta Visulahti on kesän aikana saanut?

– Tietysti risuja ja ruusuja on saatu pitkin kesää. Näitä kuuntelemme tarkalla korvalla ja olemme jo tehneet ja tulemme tekemään toimenpiteitä myös asiakaspalautteiden johdosta.

– En ota negatiivisiakaan palautteita pahalla, toimintaa on hankala kehittää, jos emme saisi asiakkailtamme ollenkaan palautetta.

Onko sinulla vielä ajatuksia, suunnitelmia tai toiveita ensi vuoden kesää varten?

– Alkusyksy näyttää vielä hyvinkin kiireiseltä, mutta isompien tapahtumien jälkeen otan mietintämyssyn päähän ja alan käymään läpi idea- sekä kehityskohdevihkoa läpi.

– Odotan jo innolla kesää 2023, ja uudistuksiakin tulemme varmasti tekemään, ovat ne sitten isompia tai pienempiä. Tervetuloa myös ensi kesänä Visulahteen!