Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Antti Pennanen korostaa malttia – Kokenut jääkiekkovalmentaja antoi luennon Seurassa-hankeen luentoillassa

Seurassa-hankkeella on meneillään luentosarja urheilu- ja liikuntaseuroille. Luentosarjan avasi Suomen jääkiekkoliiton U20-maajoukkueen päävalmentaja Antti Pennanen, 43.

Lokakuussa ohjelmistossa on ex-jääkiekkoilija sekä työelämä- ja kokemuskouluttaja Marko Jantusen suosittu Läpi Helvetin -luento. Marraskuussa on Jyväskylän yliopiston liikunnan työelämän professorin Sami Kalajan luento aiheesta monipuolinen taitoharjoittelu, käytännön toteuttaminen ja seuranta.

Pennanen luonnehtii itseään valmentajaksi, joka on kiinnostunut ihmisyydestä ja johtamisesta.

Hän lähestyi pariakymmentä kuulijaansa kertomalla avoimesti omista kokemuksistaan lähes kaikkien ikäluokkien jääkiekkovalmentajana.

– Kiireestä ja ylisuorittamisesta kannattaa määrätietoisesti päästä eroon, hän neuvoi.

Pennasen mielestä mieltä voi huijata, mutta kehoa ei.

– Pelkkä järkiaivojen ymmärrys ei riitä, tarvitaan enemmän. Keho pitää kirjaa kokemuksista ja tunneaivot reagoivat kehollisesti.

Pennanen korosti rohkeutta ja uskallusta puhua valmentajan ja läheisten kanssa.

– Kokemuksilla ja tekemällä oppii, kun osaa ottaa opiksi sekä olla nöyrä ja rehellinen tekemisistään.

Pennanen valmensi Jukurit Mestiksen mestariksi vuosina 2015 ja 2016. HPK:n hän luotsasi liigamestariksi vuonna 2019. Suomen nuorten U20-maajoukkueen päävalmentajana hän on ollut saavuttamassa MM-pronssia vuonna 2021 ja MM-kultaa Jukka Jalosen apuvalmentajana vuonna 2016.

SM-liigassa Antti Pennanen on toiminut apuvalmentajana HIFK:ssa ja Kuopion KalPassa sekä päävalmentajana HPK:ssa.

Pennasella oli päävalmentajuudesta sopimus Helsingin Jokerien kanssa. Jokerien vetäydyttyä KHL-liigasta yhteistyö raukesi.

– Nyt kuulostellaan, jos joku liigaseurassa tai Euroopassa tarvitsisi kokenutta valmentajaa.

– Mikäli kutsua ei käy, voisin viedä vireillä olleita opintoja loppututkintoon saakka. Suomen Jääkiekkoliiton alan keskeiset tutkinnot ovat jo suoritettuina, samoin mindfulness-ohjaajan pätevyys.

Parhaillaan Pennanen toimii Suomen päävalmentajana Kanadan Edmontonissa käytävissä U-20 MM-kisoissa. Hyvä joukkue on hänen mielestään koossa.

Hän uskoo kisoja seurattavan laajasti jääkiekkoa pelaavissa maissa.

– Mielenkiintoa riittää varmaan Mikkelissäkin, sillä Jukurien viime kauden menestysjoukkueesta mukana ovat kansainvälisiä näyttöjä ja osaamistaan antavat Aatu Räty ja Joni Jurmo.

Liigatasolla Pennanen aloitti HIFK:ssä 2011 Pentti Matikaisen apuvalmentajana.

Jääkiekkoliiton palveluksessa U-20 maajoukkueen päävalmentajana Pennanen on työskennellyt vuodesta 2020 alkaen. Vuonna 2021 Suomi saavutti MM-pronssia.